Auteur Topic: Promotie/Degradatie België 2019-2020  (gelezen 28920 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Saltacampos

  • Berichten: 1299
  • Geslacht: Man
Re: Promotie/Degradatie België 2019-2020
« Reactie #270 Gepost op: jun 25, 2020, 22:53:47 »
Ik was nog een stukje vergeten.

Als die nieuwe club dus weigert een geografische toevoeging te doen dan moeten ze naar 1e provinciaal. Maar nu is er dus onenigheid over welke provincie dat zou moeten zijn.
Dat schaamteloos verhandelen van die ooit sacrale stamnummers zou strafbaar moeten zijn, makes my blood boil...
Het belangrijkste voetbal is het amateurvoetbal

Offline Joost

  • Berichten: 8344
Re: Promotie/Degradatie België 2019-2020
« Reactie #271 Gepost op: jun 29, 2020, 14:40:44 »
Virton heeft geen gelijk gekregen van de BMA;

Citaat
Het Mededingingscollege heeft geweigerd voorlopige maatregelen op te leggen zoals gevraagd door
Royal Excelsior Virton

Het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft op 29 juni 2020 aan RE Virton (Verzoekster) geweigerd voorlopige maatregelen op te leggen aan de KBVB.

Het College heeft beslist dat de weigering van een licentie door de Licentiecommissie van de KBVB, bevestigd door een arbitrale uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport, gesteund was op gronden die het College prima facie verenigbaar acht met het mededingingsrecht. Het College heeft met name vastgesteld dat, ondanks herhaaldelijke uitnodigingen, Verzoekster geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden en die de Licentiecommissie of het Belgisch Arbitragehof voor de Sport hadden toegelaten om de licentie toe te kennen, bij voorbeeld door een bankgarantie of een ander instrument voor te leggen dat de continuïteit van de club RE Virton tijdens het seizoen 2020-2021 kon waarborgen.

Ik vind het eerlijk gezegd een nogal merkwaardige uitspraak. Zowel de beslissing zelf als de argumentatie.

Virton was juist naar de BMA gestapt omdat ze vond dat enkele regels van de licentiecommissie niet juist waren.

Bijvoorbeeld; bij Virton is de eigenaar ook de grootste sponsor. De regels van de licentiecommissie schrijven echter voor dat de gelden die worden ingebracht door de eigenaar en aan haar gelieerde bedrijven niet mogen worden meegenomen om de continuïteit te beoordelen.

Virton heeft bijvoorbeeld deze regel betwist en daarin heeft de adviesraad van het BMA de club ook gelijk in gegeven.
In de uiteindelijke uitspraak zegt de BMA nu dat Virton de regels pas in twijfel kan trekken als ze wel gepoogd heeft er aan te voldoen.

Gevolg; Virton gaat de bankgarantie opstellen en in beroep en zal dan wellicht wél gelijk krijgen.

Offline Joost

  • Berichten: 8344
Re: Promotie/Degradatie België 2019-2020
« Reactie #272 Gepost op: jul 02, 2020, 16:15:18 »
Citaat
Waasland-Beveren heeft geen reddingsboei toegeworpen gekregen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). De BMA volgt de beslissing van de Pro League om de Waaslanders om sportieve redenen naar 1B te laten zakken.

Enkele aandeelhouders en supportersverenigingen hadden bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de degradatie van Waasland-Beveren aangevochten. Dat leek een succesvolle missie te worden, want de auditeurs van de BMA hadden laten weten dat zij voorstander zijn van 1A met 18, net als Waasland-Beveren zelf.

Maar uiteindelijk kiest de BMA toch de kant van de Pro League, die vindt dat de Waaslanders in 1B thuishoren, ook al werd de laatste speeldag van de reguliere competitie nooit afgewerkt.

Waasland-Beveren heeft nu nog 2 kansen: het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) zou de uitspraak van de Pro League op basis van een procedurefout (de uitnodiging voor de Algemene Vergadering werd te laat verstuurd) kunnen vernietigen of op de volgende AV van de Pro League kunnen de profclubs alsnog stemmen voor een 1e klasse met 18 clubs.

Offline Joost

  • Berichten: 8344
Re: Promotie/Degradatie België 2019-2020
« Reactie #273 Gepost op: jul 02, 2020, 16:33:11 »
En er is ook een vervolg in het kip-ei-verhaal van Virton.

Virton wil dat het BAS en de licentiecommissie hun beslissing heroverwegen. Het BMA heeft immers op alle inhoudelijke punten Virton gelijk gegeven.
« Laatst bewerkt op: jul 02, 2020, 16:35:28 door Joost »