Auteur Topic: Hoe het was  (gelezen 936510 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline 3434

 • Berichten: 1216
 • Geslacht: Man
 • Grounds: 92 / 88 met wedstrijd
Re: Hoe het was
« Reactie #3240 Gepost op: aug 09, 2015, 13:19:02 »
Voor wie het charmant of 'relax' zou vinden, zo'n nonchalante aanpak, als de eigen club voor onbenulligheden op de vingers getikt wordt en je krijgt zoiets te zien. Ongelofelijk.
Laatste nieuwe ground:  Stadion RCC Waterloo
Favoriete ground: Westfalenstadion - Borussia Dortmund
Record zonder 0-0: 10/04/10 tot 27/03/11

Offline mike_t

 • Berichten: 389
Re: Hoe het was
« Reactie #3241 Gepost op: aug 09, 2015, 15:44:53 »
Viktoria Köln - Union Berlin

Auto konden we voor 5,5€ zetten bij LanXess Arena, wat weer bij station Köln Deutz ligt. Als daar een evenement is betaal je max 5,5€ voor parking, wat ik voor een grote stad zeer acceptabel vindt (plus het feit dat het vanaf Autobahn 4 zeer makkelijk te bereiken is)

Bij Deutzer Freiheit was een straatfeestje gaande, wat voor ons goed uitkwam. Typisch Duits eten en drinken genoeg, dus meteen een bratwurst knallen.
Even lopend de Rijn overgestoken en de Altstadt bezocht (met de Dom natuurlijk).
In de vroege middag al veel Union supporters te zien. Liederen klonken op de pleinen en rood-wit was de kleur.

Met de U1 naar Hohenberg. Volle U-Bahn (dat moeten ze echt beter gaan regelen).
Stadion mooi in de bossen verscholen. Even rustig een rondje stadion gemaakt alvorens we naar binnen zijn gegaan.
We hadden toch kaarten in het neutrale vak naast het uitvak.
We keken tegen de zon in, welke behoorlijk aan het bakken was!

Support van Union zoals verwacht. Gesloten, compact. Wat liedgoed betreft had ik meer verwacht.
Viktoria heeft ook een kleine Ultra georienteerde groep, maar konden niet op tegen het geweld uit de hoofdstad.
Tifo begin wedstrijd vrij standaard. Van Viktoria een positieve indruk van gekregen. Voor kleine club zag het wel oké uit.
Uitvak gevuld met rood-witte vlaggen gaf ook een aardig optisch accent.

Viktoria in de eerste helft de betere ploeg (ondanks dat ze lager spelen). Vlak voor rust echter de 0-1 op een typisch moment zoals je dat vaak bij dit soort wedstrijden ziet. Even kort moment van minder aandacht en de bal ligt aan de andere kant in het netje.
Rust : 0-1.

Sfeer in uitvak prima, ook veel supporters van Union op de lange zijde en de neutrale vakken (zeker 2000/2500 man)
Van de pyroshow begin 2e helft echt genoten. Goede rode rookpotten , hele vak potdicht! Top actie.
In de tweede helft wederom een beter Viktoria, wat dit keer ook resulteerde in de verdiende gelijkmaker.
Toen 15 minuten voor tijd ook de 2-1 gescoord werd door de thuisclub gingen ook de neutrale vakken de supporters uit hun spreekwoordelijke dak.
Fantastisch voor de kleine thuisploeg die door dit resultaat verder bekert. Een stuntje meemaken is altijd leuk.

Na de wedstrijd liep iedereen probleemloos door elkaar richting auto's/bussen/U-bahn. Wij nog even eten bij het Deutzer straatfestival, daarna huiswaarts.

Zeker de moeite waard geweest door
A - top smoke show Union Berlin
B- Leuk stadionnetje
C- Goede sfeer door verrassende einduitslag

enkele foto's van de wedstrijd :
http://www.ultras-tifo.net/photo-news/3677-viktoria-union-08-08-2015.html

Offline Jehoentelaar

 • Berichten: 1346
 • Groundhoppen kent geen divisie
Re: Hoe het was
« Reactie #3242 Gepost op: aug 09, 2015, 17:19:23 »
Ook namens mij enkele foto's van de trip naar Sportpark Höhenberg.Nog een paar foto's + mijn verslag op https://www.facebook.com/jehoentelaar.
Waar een wil is, is een vinck.

Instagram: @groundhopperjehoentelaar

Offline kazimkazim

 • Berichten: 72
Re: Hoe het was
« Reactie #3243 Gepost op: aug 09, 2015, 23:04:24 »
fijne plaatjes!
Baal erorm dat ik dit weekend niet naar de DFB-pokal kon. Kom maar door met die lekkere beelden....
RWE, Meppen, Kassel??

Offline Saltacampos

 • Berichten: 1284
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3244 Gepost op: aug 10, 2015, 09:27:03 »
Gisteren was ik in Leopoldsburg voor de derde ronde van de Beker van België. Racing Gent, dat in het tussenseizoen met succes het gebrek aan scorend vermogen wegwerkte dat vorig seizoen een probleem bleek, won een fel bevochten partij met 1-5. De cijfers lijken op een makkelijke zege te wijzen, maar dat was het zeker niet, Leopoldsburg maakte indruk voor een vierdeklasser, verzorgd aanvallend voetbal en stevig in de duels, het verschil lag vooral in de afwerking, die was bij de Gentse Ratjes veel scherper. Nieuwe spelers Monday (twee goals) en De Bruycker (een wereldgoal van buiten de rechthoek voor 0-1) maakten net als in de oefenwedstrijden indruk, in de verdediging is nog werk aan de winkel.

De wedstrijd werd op het B-terrein gespeeld (het vroegere veld van SK Strooiendorp) omdat op het A-veld (in Heppen, het andere deel van de fusie die  tot KESK Leopoldsburg leidde) een jeugdtornooi plaats vond. Best aardig voor een accommodatie die voor provinciaal voetbal diende, met een overdekte kleine tribune van zo'n viertal hoge betontreden aan één van beide lange zijden. Gezien het regenweer een meevaller. Racing gaat door naar ronde vier waar tweedeklasser Heist zal bezocht worden.

Het belangrijkste voetbal is het amateurvoetbal

Offline Tribuneklanten

 • Berichten: 492
 • Geslacht: Man
 • Twitter; @Tribuneklanten
Re: Hoe het was
« Reactie #3245 Gepost op: aug 10, 2015, 13:04:38 »
DFB Weekend

FC Erzgebirge Aue speelt in het Spaarkasse Erzgebirgsstadion in Aue, een stadion met sintelbaan tussen de heuvels. Op internet lazen we dat het stadion in de loop van seizoen 2015-2016 verbouwd zou gaan worden. FC Erzgebirge Aue werd onze prioriteit voor het 2e weekend in Augustus tijdens het DFB Pokal weekend.

Bij de loting werd Aue  gekoppeld aan Greuther Fürth,  in ieder geval een thuiswedstrijd dus het gespeculeer over de invulling van het complete weekend volgde. Een aantal dagen later werd bekend dat de wedstrijd gespeeld ging worden op zaterdag 8 Augustus om 15.30 uur. Er werd besloten om er een meerdaags weekend van te maken en om op vrijdag al te vertrekken en onderweg  een wedstrijd te bezoeken. TuS Erndtebruck lootte thuis tegen SV Darmstadt 98 en dat werd onze openingswedstrijd. Een geluk voor DeCombiregeling, deze wedstrijd zou gespeeld gaan worden in het Leimbachstadion in Siegen. Al maanden riep hij dat hij naar Siegen wilde en dat dit zijn soft spot is.

Over de verdere invulling van het weekend werd druk gedebatteerd en een aantal opties werden geopperd. Wel naar Aue, niet naar Aue, richting München, richting het Noorden, wel naar Aue met Tsjechië, naar Aue en een stad bezoeken. Na veel opties bekeken te hebben besloten we toch naar Aue te gaan aangezien het stadion verbouwd gaat worden. Op zondag zou in Kassel om 18.30 uur KSV Hessen Kassel spelen tegen Hannover 96. Een prima wedstrijd op de weg terug naar Nederland en met die tijd van aanvang wellicht een mogelijkheid op een dubbel. Het speuren via Fupa, Soccerway en andere Duitse voetbalsites kon beginnen. Al snel bleek dat er op 45 minuten van Kassel een wedstrijd in de Oberliga gespeeld zou worden om 14.00 uur; Eintracht Northeim – Vfl Buckeburg.

Als snel waren we het eens met elkaar en werd de planning als volgt;
07-08 om 19.00 uur TuS Erndtebruck – SV Darmstadt 98 in Siegen
08-08 om 15.30 uur FC Erzgebirge Aue – Greuther Furth
09-08 om 14.00 uur Eintracht Northeim – VfL Buckeburg
09-08 om 18.30 uur KSV Hessen Kassel – Hannover 96

De taken werden verdeeld om de nodige zaken te gaan regelen. Vaig mocht de hotels regelen (want hij heeft korting vouchers voor hotels via zijn werk), DeCombiregeling mocht de quiz maken (hierover later meer) en ondergetekende kon de kaarten regelen voor de diverse wedstrijden. Vaig besloot om na de wedstrijd in Siegen een hotel in Giessen te boeken. 45 minuten rijden vanuit Siegen en al een stukje op weg naar Aue zodat we zaterdagochtend maar 3.5 uur hoefde te rijden. Na Aue zouden we naar Leipzig gaan voor een bezoek aan de stad en stadions aldaar. We kozen ervoor om niet het hele weekend in de auto te zitten zoals de vorige trips naar oa Plymouth Argyle en het weekend van St. Pauli, Wolfsburg en SV Darmstadt. Een bezoek aan een stad werd dus verkozen boven het bezoek van een 5e wedstrijd.

De kaarten voor FC Erzgebirge Aue en KSV Hessen Kassel waren zo geboekt, betaald en ontvangen per post. Kaarten voor Eintracht Northeim zou geen probleem moeten zijn, we verwachte immers geen gekkenhuis in Northeim. Kaarten voor de wedstrijd in Siegen zouden de grootste uitdaging worden. De site van de club, die was gepromoveerd naar de Regionalliga West, werd goed in de gaten gehouden omtrent de kaartverkoop. Na diverse mailtjes zonder reactie besloot DeCombiregeling te bellen, hij kreeg een ander nummer en dat bleek van een ICTer te zijn uit Braunschweig te zijn. Matig. Op twitter zag ik dat het officiële account van SV Darmstadt 98 een supporter had geretweet over het aanschaffen van zijn kaart. Ik besloot hem te contacteren en al snel kreeg ik een reactie en was hij bereid om kaarten voor ons te halen. Na telefonisch contact was het snel akkoord. Alles was nu geregeld en dat is toch altijd prettig voordat je op pad gaat, het geeft een stukje rust en bespaard en hoop stress onderweg. Het DFB Pokal weekend kon voor ons niet snel genoeg komen.

Auf geht’s!!

Vrijdag 07 Augustus.

Rond 14.00 uur haal ik DeCombiregeling op en zetten we koers richting Vaig. We gooien de spullen in de auto, complimenteren hem met de faciliteiten in zijn dorp en zetten koers richting Siegen. De rit verloopt voorspoedig en het eerste genuil, de flauwe grappen, de verwachtingen van het weekend en het plannen van volgende trips wordt afgewisseld met de quiz. Iedere meerdaagse trip wordt ingeluid met een quiz, puur om de lange tijd in de auto in te vullen. Zo’n quiz levert de nodige hilariteit en gespreksstof op. Vragen over de clubs en stadions die we bezoeken, voetbal algemeen, algemene vragen, vragen over vorige trips etc. DeCombiregeling heeft de quiz deze keer opgedeeld in 4 etappes waardoor we elke rit een vragenlijst kunnen invullen. Een traditie die voor mij elke trip terug mag komen.

Een kleine 2 uur later parkeren we de auto en kijken we het dal in waar het Leimbachstadion in ligt. Een prachtig zicht op dit typisch Duitse stadion met sintelbaan en staantribunes. We nemen de nodige foto’s en pakken de pendelbus naar het stadion. Daar treffen we de Darmstadt supporter die voor onze de kaarten heeft geregeld. We betalen netjes de kaarten, praten wat over de reis en bedanken hem voor de bewezen dienst. We nemen plaats tussen de Darmstadt supporters en wachten op wat gaat komen. De sfeer van de Darmstadt is erg muf, dit wisten we van ons bezoek afgelopen December aan de thuiswedstrijd tegen Ingolstadt. Mede door de hitte werd het deze avond niet heel beter. Uiteindelijk wint Bundesliga club Darmstadt met 5-0 makkelijk van Regionalliga club Erndtebruck, een stunt heeft nooit in de lucht gehangen.

Het vermaak van de avond kwam van “Niko”. Een vage zatte gast die supporter is van Eintracht Frankfurt en nu lam in het uitvak stond. We praten wat over Eintracht, Duitsers in Nederland, Duits voetbal en wat hij in Siegen doet. Hij snapt ons soms niet, wij hem vaak niet, maar we lachen ons suf. Niko is een mooi figuur en dit maakt zo’n avond af. Na de wedstrijd doen we het gebruikelijke rondje door het stadion, maken nog wat foto’s en lopen terug naar de auto. Het was een mooie avond in Siegen.

We zetten koers richting ons hotel in Giessen. Bij aankomst checkt Vaig in zonder korting, want zijn befaamde vouchers worden niet geaccepteerd. Snel spullen droppen en opzoek naar een kneipe. We zitten midden op een retailpark. Gelukkig is er een biergarten met uitzicht op de Lidl en een Doner koning. Helaas sluit die laatste rap zijn hut en zijn we dus aangewezen op de Mac. Hier bestellen we nog wat ranzig voer en bier uit een kartonnen beker. Onder het genot van slap gelul, flauwe humor en scherpe afzeik humor lopen we terug naar het hotel waar Vaig en DeCombiregeling samen een kamer betrekken. Het was een mooie opening van ons weekend.

Zaterdag 08 Augustus.

Na enige vertraging vertrekken we rond 09.00 uur richting Aue, DeCombiregeling heeft een dwangmatige manier van kleien en kan tientallen minuten op een pot zitten. De sfeer wordt grimmig, de ene sneer na de andere. Een prachtig begin van de dag. Bij de beste bakker van Duitsland kopen we wat broodjes en worden we geadviseerd om plaats te nemen om het mooie terras met uitzicht op de Aldi en een Imbiss. We bedanken vriendelijk en zetten koers richting Aue. We rijden een aardig stuk om want in het dorpje Weismain ligt een aardig stadion. De rit vanaf de snelweg naar Weismain is alleraardigst. Via smalle bergweggetjes en door kleine dorpjes komen we aan in Weismain, een dorpje met 4500 inwoners. Het Waldstadion ligt op een heuvel en dat geeft een mooi zicht op de dorp wanneer de boven op de immense staantribune staat. Een heel leuk stadion met 4 verschillende zijdes waar de tribune aan de lange zijde fenomenaal te noemen is. De bovenste deel van de tribune is opgetrokken uit natuursteen uit de omgeving. Een pareltje van een stadion. De avond ervoor is er nog gevoetbald. Bayreuth nam het op tegen 1. FC Nurnberg II. We maken ons rondje door het stadion en vervolgen onze weg richting Oost Duitsland. Aue wacht immer op ons.
 
Een dik uur voor de wedstrijd parkeren we de auto in een bosrijke omgeving en lopen we langs een kabbelend riviertje naar het Erzgebirgesstadion. Ook deze ligging is adembenemend. In een dal tussen de heuvels waardoor je een mooi overzicht hebt over het hele stadion. We betreden het stadion, nemen het nodige eten en drinken tot ons en maken zo ver mogelijk een rondje om het stadion. Overal komt de paarse kleur en de link met mijnwerkers verleden terug. Een mooi detail.

Het stadion heeft een paarse sintelbaan en is een samenraapsel van verschillende tribunes. Een perfecte keuze aangezien het geen typisch Duits sintelbaan stadion is. We nemen plaats naast de fanatieke Erzbrigade en genieten van het stadion, het uitzicht en de sfeer. Achter ons staan wat jongens die merken dat we uit Nederland komen en beginnen direct over de New Kids, alle cliché opmerkingen worden gemaakt. Met vechtvoetbal knokt 3e Bundesliga club Aue zicht langs 2e Bundesliga club Greuther Furth en is daardoor een ronde verder, een kleine stunt kan je dit wel noemen. Ook hier maken we na de wedstrijd een rondje door het stadion, schieten de nodige foto’s en via het uitvak verlaten we uiteindelijk het stadion. Voor mij absoluut een perfecte keuze om Aue te bezoeken. Leuker dan verwacht, mooier dan verwacht. Dank gaat uit naar Vaig die zich hard heeft gemaakt voor een bezoek aan het Erzgebirgesstadion. Op naar Leipzig, op naar stadions en een gezellig avondje in de stad.

Bij het binnenrijden van Leipzig staat Connewitz aangegeven op de borden. In die wijk ligt het stadion van Lokomotiv Leipzig; het Bruno Plache Stadion. Van tevoren wat van gezien op internet, maar niet teveel, ik wilde verrast worden. Alle hekken stonden open en we konden zo het stadion in lopen. Wat een briljant stadion, hier wordt ik erg enthousiast van. Een oude tribune, gare staantribunes, roest op de hekken, een gigantisch scorebord. Alle 3 zijn we enthousiast. We struinen een dik half uur door het stadion en schieten onze rolletjes vol. Elk hoekje is bijzonder in deze geweldig bak. Een absolute aanrader waar nog steeds gevoetbald worden in Oberliga.

We rijden naar het centrum waar ons hotel zich in een winkelstraat bevind. Gooien onze spullen in de kamer, pakken een snelle douche en gooien wat lokolie op de nek en trekken de stad in. Waar we hopen op een gezellig Duits restaurant te vinden met schnitzel en bier blijken er alleen maar Italiaanse restaurants te zijn. Pasta, pizza en wijn is ook weinig mis mee en onder de klanken van de muziek van het plein om de hoek kletsen we wat over de dag die is geweest en die nog gaat komen. Na het eten lopen we het plein op, bestellen bier uit een pul en kijken naar een slechte Elvis imitator. Classis Open 2015 was aan de gang, een soort van TROS op het plein meets omroep MAX. We trekken de gemiddelde leeftijd aardig naar beneden. Na de nodige pullen bier lopen we naar de Irish Pub en hier bleken letterlijk 2 honden binnen te zijn, voor de rest niemand. Dit zou geen afsluiter van de avond worden voor ons. We liepen verder de straat in, zien 2 vrouwen van middelbare leeftijd staan, een beveiliger en de lichten van Club R1. Bingo!

We lopen de trap af de kelder in en wat we daar aantroffen was marginaal. 15 Duitsers in een vage club die los gaan op Duitse popmuziek. Wij zien hier de humor wel van in en bestellen wat pullen bier. We vermaken ons prima met uitzicht op een paar dansen en springende Duitsers. Er zijn ook 2 billen in een wit jurkje. Prima te doen! De 60 plusser die los gaat op de muziek was de baas van deze avond, zonder enige gene bedanst hij heel de vloer. Met zijn vangblouse aan hoopt hij een dame te scoren in deze alimentatiebar. Helaas voor hem vertrekt het vrouwelijk volk. Vaig en ik gaan over op cocktails terwijl DeCombiregeling zijn bier op staat te happen. Hoogtepunt van de avond was het swingende Moskau van Dschinghis Khan http://youtu.be/NvS351QKFV4 De hele hut stond op zen kantje! Snel doen we nog een Maccie en gaan daarna lam ons nest in. Het was een perfecte dag. Leuke stadions, goed eten en een mooi avondje in de kroeg. Een goed besluit om dit te doen ipv nog een wedstrijd. Zo krijg je nog eens wat mee van de stad en de mensen ipv asfalt en een nieuw stadion. Leipzig is aan!

Zondag  09 Augustus

Om 09.00 uur worden we brak wakker. We scoren een ontbijt in het station en eten dit in het park op. De zetten koers richting de RB Arena, stadion tijdens het WK 2006. Het stadion is niet bijzonder, maar is gebouwd in het oude stadion. Een openstaand hek lokt onze aandacht en bij binnentreden zijn er 3 bouwvakkers die ons de toegang ontzeggen, nare mannetjes. Het blijft bij een half rondje om het stadion. Niet heel erg, we komen ooit nog eens terug voor een wedstrijd.
Snel rijden we door naar Leipzig Noord waar het stadion ligt van Chemie Leipzig; het Alfred Kunze Stadion. Ook dit is weer een geweldig stadion, anders dat het stadion van FC Lok. Een oude houten tribune, immense staantribune achter de goal en veel verpaupering. De hekken zijn gesloten, maar dat is voor mij gene probleem. Via een klim via het hek bij het uitvak sta ik in het stadion en kan zo een rondje maken. Elk hoekje, elk trapje, elk stoeltje is mooi in dit stadion. De houten tribune is gesloten voor publiek, het hout rot hier aardig weg. Wederom een top stadion waardoor Leipzig wel een erg fijne voetbalstad is. Ooit kom ik hier terug.

Het is een kleine 2 uur rijden naar Northeim, de rit wordt gevuld met het nagenieten van Leipzig en de 3e etappe van de quiz. Een kwartier voor de aftrap komen we aan bij het Gustav Wegner Stadion. Een klein kneuterig stadionnetje langs een riviertje en tussen de bossen. Het is een mooi terrein met wat merkwaardige details. Hier genieten we van de rust en het pure voetbal. Trainer Wolfgang schreeuwt er aardig op los en de mannetjes achter ons nuilen er aardig op los. Tijdens de 2e helft maken we het rondje om het veld en genieten van de rust en het voetbal. Het niveau is bedroevend en uiteindelijk wint Eintracht Northeim met 10 man van de 11 uit Buckeburg. Een goede keuze en een leuke opwarmer voor de wedstrijd van 18.30 uur in Kassel.

Om 17.30 uur parkeren we onze auto tactisch in Kassel en wandelen richting het Aue Stadion. Een overvloed van Hannover 96 supporters bezetten de kroegen rond het stadion. De aparte stadionlampen en de nieuwe tribunes kunnen DeCombiregeling wel bekoren, mij doet het minder, Vaig bleef neutraal. Weer was het warm en met de zon vol in de bak stonden we in een mixed vak wat de sfeer niet ten goede kwam. Overigens was het veel te druk en te vol op de tribunes waardoor het er niet beter op werd. De 2e helft zagen we vanuit een ander deel van de uitvak de enorm slechte wedstrijd. Waar we vooraf hoopte op een ultieme afsluiter van het weekend werden we teleurgesteld. De wedstrijd was van een bedroevend niveau, de sfeer vanuit Hannover erg slecht, met 4000 uitsupporters kan je meer kabaal maken dan dat er nu was. Uiteindelijk wint Hannover 96 met 0-2 van KSV Hessen Kassel en zijn ze een ronde verder. Waar ik hoopte op een leuk H96 bleek dit vies tegen te vallen en is de drang om H96 te bezoeken geslonken. Opvallend detail was het aantal gasten met shirts van andere clubs in het uitvak. Dortmund, Bayern, CZ Jena, Bielefeld en HSV shirts liepen tussen de KSV en H96 supporters. Vreemd, erg vreemd.
 
In de auto terug naar huis concludeerde we dat we een top weekend DFB Pokal voetbal hebben gehad en dat het zoveel mogelijk wedstrijden bezoeken niet altijd leuk is. Kwaliteit boven kwantiteit. De plannen voor de komende trips werden gemaakt en we zijn benieuwd wat er uit de hoge hoed gaat komen. Voor nu een paar weken rust en dan 2 weken naar Toscane waar Italië – Malta in Firenze op de planning staat.

DeComiregeling zal hier binnenkort een paar links neerzetten voor foto's.
Je kunt ook op twitter kijken; @basvgn @decombiregeling en @tribuneklanten
« Laatst bewerkt op: aug 10, 2015, 15:10:24 door Tribuneklanten »

Offline Saltacampos

 • Berichten: 1284
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3246 Gepost op: aug 10, 2015, 14:40:58 »
Leuk om te lezen, Tribuneklanten !
Het belangrijkste voetbal is het amateurvoetbal

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4533
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3247 Gepost op: aug 10, 2015, 15:12:21 »
Vrijdag

Ook mijn weekend stond in het teken van de DFB-Pokal en begon in Siegen. Over kaartjes maakte ik me weinig zorgen aangezien het stadion 25000 plaatsen telt en Erndtebrück slechts 7200 inwoners. Ondanks wat vertraging in het Ruhrgebied en een gemiste afslag bij Witten was ik ruim op tijd in Siegen. Parkeren in de van te voren tactisch uitgezochte straat was geen probleem, het aanschaffen van een kaartje evenmin.

Zoals Tribuneklanten al beschreven heeft, ligt het stadion van Siegen in het vrij smalle dal van de Leimbach. Op één van de hellingen bevindt zich een industrieterrein waar de uitsupporters mochten parkeren. Met nog een klein uur tot de K.O. te gaan besloot ik ook maar eens die kant op te wandelen. Een kwartier later voelden mijn achillespezen alsof ik door 10 Oostenrijkers tegelijk was getackeld, maar werd ik wel beloond met een prachtig uitzicht op het stadion.

Het stadion is prototype middelgroot Duits stadion. Overdekte hoofdtribune, atletiekbaan en een behoorlijke hoeveelheid staanplaatsen eromheen. Onderscheidende detail: de staanplaatsen lopen niet door in de hoeken (voor zover je bij een ovaal van hoeken kunt spreken) maar worden onderbroken door struikgewas rond de lichtmasten.

De wedstrijd was binnen een kwartier al beslist door twee snelle Darmstädter doelpunten. Darmstadt nam gas terug, Erndtebrück drong aan maar was niet bij machte echt gevaarlijk te worden. De nieuwbakken Bundesligist gaf nog een paar keer gas en won uiteindelijk met 0-5.

Na de wedstrijd werd de snelweg en bij gevolg het hotel in Lüdenscheid snel bereikt.

Zaterdag
In datzelfde Lüdenscheid speelde ooit Rot Weiss Lüdenscheid in de 2. Bundesliga. Inmiddels is de club afgezakt tot in de Bezirksliga. Er wordt nog steeds gespeeld in Stadion Nattenberg, al hebben de staanplaatsen plaatsgemaakt voor graswallen. Na een kort bezoek aan genoemd stadion werd de reis voortgezet in de richting van Keulen. Uiteraard via de scenic route, die ook langs Remscheid leidde.

Behalve dat Remscheid bekend is als de geboorteplaats van Röntgen (van die foto's), had de stad nog niet zo heel lang geleden ook een club in de 2. Bundesliga, voor het laatst in 1993. Sindsdien is de club weggezakt naar de Landesliga (niveau 6). Het stadion ligt er nog bij als in de beste 2. Bundesligatijden.  Hoge terracing aan drie kanten en een behoorlijk grote hoofdtribune. Mentaal genoteerd om er nog eens een wedstrijd te gaan bezoeken.

Na Remscheid ging het flux verder richting Keulen. Na opnieuw uiterst strategisch geparkeerd te hebben aan de rand van de stad eerst maar eens naar de binnenstad gegaan om wat plaatjes te schieten van de grote Rijnbrug, het station en de kathedraal. Vervolgens met de tram weer terug naar de andere Rijnzijde, naar het stadion van Viktoria.

Sportpark Höhenberg ligt midden in het gelijknamige park en is al sinds jaar en dag de thuishaven van Viktoria Köln (of haar voorgangers; de club heeft een historie van 111 jaar waarin meer fusies dan kampioenschappen te vermelden zijn). Het stadion is de laatste decennia diverse malen gerenoveerd. De hoofdtribune dateert uit de jaren 90 en is het aanzien meer dan waard. De staanplaatsen, die eens rondom liepen, zijn aan de overzijde gemoderniseerd en achter de goals verdwenen. Er is nu nog plaats voor officieel 6500 bezoekers.

Van de 4500 toeschouwers kwam het merendeel uit Berlijn om hun favorieten van Union te ondersteunen. Behalve in het tot de nok gevulde uitvak waren ook tussen de thuissupporters en in het 'neutrale' vak veel Berliners te vinden. Opnieuw werden ze teleurgesteld. Net als in voorgaande jaren vloog de club uit de hoofdstad eruit tegen een club uit de 4e divisie. De rust werd nog wel met een stand van 0-1 gehaald, maar het verlies tekende zich direct na rust al af: Union miste een strafschop en een 100% kans op 0-2. En, zoals bekend, als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. Twee goals snel achter elkaar zetten Viktoria op voorsprong. In het laatste kwartier had de club uit Keulen geen enkele moeite om de voorsprong over tijd te tillen.

Na nog even nagenoten te hebben van de Pokalsensation, bracht de tram me naar Bonn, een alleraardigste stad die net wat minder hectisch is dan Keulen. Een goed Italiaan was snel gevonden, evenals een prima ijssalon. Na nog een tramrit en een stukje met de auto eindigde de dag klokslag middernacht in het hotel in Aken.

Zondag
Na een ochtendwandeling door het centrum van Aken werd er rond een uur of 11 koers gezet naar de Eifel. Doel van de rit was het dorpje Salmrohr in de gemeente Salmtal. In 1986/87 speelde de club een jaartje in de tweede Bundesliga.
Voor de bekerwedstrijd tegen Bochum was het stadion met 4500 toeschouwers aardig volgelopen. Zeker als je bedenkt dat er nog geen 2500 mensen in het dorp wonen.

Het stadion is begin jaren 80 gebouwd toen de club ambities kreeg en omhoog ging kijken en verbouwd in 1986 toen de promotie naar de 2. Bundesliga een feit was. Aan één kant staat een mooie hoofdtribune met houtenbankjes, één Kurve, de andere lange zijde en de ruimte voor de hoofdtribune zijn voorzien van staanplaatsen wat het geheel een capaciteit van 10000 geeft.

De wedstrijd ging lang gelijk op, maar toen Bochum vlak voor en vlak na rust scoorde was het verzet gebroken. De ploeg van Verbeek liep simpel uit naar 0-5 en had dikker kunnen winnen als er iets zorgvuldiger was gespeeld.

Al met al was het een mooi bekerweekend en een traditie om in ere te houden.
 
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1201
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3248 Gepost op: aug 11, 2015, 08:04:36 »
Mooie verslagen, lijkt me een prachtig begin van het jaar zo'n weekend Duitsland.

Offline TonyS

 • Berichten: 131
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3249 Gepost op: aug 15, 2015, 22:28:05 »
Vandaag even binnen gewipt bij het Ludo Coeckstadion in Berchem (kon er zo inlopen). In een woord: geweldig! Pure voetbalromantiek. Het rook er zelfs nog antiek.

En bij dit bericht kan ik me iets voorstellen: http://www.gva.be/cnt/dmf20150714_01776215/konijnenplaag-teistert-ludo-coeckstadion. Barstte ervan.

Paar plaatjes:
« Laatst bewerkt op: aug 15, 2015, 22:30:38 door TonyS »

Offline Jeje

 • Berichten: 777
 • Geslacht: Man
  • Tempohopper
Re: Hoe het was
« Reactie #3250 Gepost op: aug 17, 2015, 12:25:27 »
4 stadions bezocht tijdens mijn vakantie in Lissabon.

Verslagen en foto's van alle stadions kun je op mijn site vinden:

https://tempohopper.wordpress.com

Wil er hier even 1 uitpikken: Estádio do Restelo!

In mijn ogen het mooiste stadion van Lissabon. Heb daar echt een uur over het complex gelopen en nog een halfuur zoveel mogelijk van het stadion bekeken. Dit uitzicht wil ik jullie niet onthouden:

« Laatst bewerkt op: aug 17, 2015, 12:37:51 door Jeje »

Offline Defender

 • Berichten: 336
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #3251 Gepost op: aug 17, 2015, 12:29:04 »
Prachtig zicht !
Op zo'n zomeravond met de zon daar een match kunnen kijken moet heerlijk zijn
There are loads of Uniteds, lots of City's and Towns,
a good sprinkling of Wanderers and Rovers and even a few of Albions.

But there's only one Villa

Offline Jeje

 • Berichten: 777
 • Geslacht: Man
  • Tempohopper
Re: Hoe het was
« Reactie #3252 Gepost op: aug 20, 2015, 22:27:52 »
Ajax-Jablonec:

Saaie wedstrijd en ook een Arena die erg leeg was werkt niet echt sfeer bevorderend.

Snel vergeten en zondag gewoon weer knallen tegen NEC

Offline Sebastiaan_W

 • Berichten: 1956
 • Geslacht: Man
  • Voetbal is meer dan gewoon een wedstrijd
Re: Hoe het was
« Reactie #3253 Gepost op: aug 21, 2015, 07:46:22 »
Afgelopen weekend was ik getuige van de opening van het (ver)nieuw(de) stadion van Heracles.
Het oude stadion zie je niet meer terug en Heracles heeft een prachtig nieuw stadion. Al was het nog niet de helemaal af.
Hier en daar moet nog wel wat gebeuren en het dak van de hoofdtribune is nog niet af, waardoor een aantal mensen na de wedstrijd een stel verzopen katjes waren.
Volgens Heracles was het uitverkocht, maar naar mijn schatting waren er wel 1.500 stoeltjes leeg.
De spelers van beide clubs werkte mee aan een leuke opening van het stadion, want Heracles werd niks in de weg gelegd en won eenvoudig met 3-0.

Dit stadion is wel erg fijn na al die saaie nieuwbouwbakken in Nederland met een gracht rondom het veld en waar de eerste rij op 2,5 meter hoogte begint.

Offline Joost

 • Berichten: 8310
Re: Hoe het was
« Reactie #3254 Gepost op: aug 21, 2015, 10:11:39 »
Ajax-Jablonec:

Saaie wedstrijd en ook een Arena die erg leeg was werkt niet echt sfeer bevorderend.

Snel vergeten en zondag gewoon weer knallen tegen NEC

Volgens teletekst waren er 30.000 man, dat is toch niet heel veel minder dan dat er normaal in de competitie zitten?