Auteur Topic: Hoe het was  (gelezen 777240 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Langemannetje

 • Berichten: 480
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #4080 Gepost op: mrt 13, 2016, 10:04:12 »
Gisteren iets voor 2en zat ik op de fiets naar sportpark Panhuis. Blauw tegen blauw, Veenendaal versus Spakenburg. Al jaren een heetgebakerd potje waar veel publiek op afkomt. GVVV komt, na een dramatische 1e seizoenshelft, op stoom en lijkt de Tweede Divisie te gaan halen. Een heel verschil met de degradatiezorgen eerder dit seizoen. Vorige week werd er in en tegen Barendrecht verloren in de dying seconds en dus moest dit vandaag worden rechtgetrokken. Spakenburg presteert constanter en speelt om de titel. Vorige week was daar plotseling de 2-6 oorwassing op eigen veld tegen concurrent Katwijk.

Het was prachtig voetbalweer met een heerlijk lentezonnetje. GVVV begon agressief en zette de bezoekers met de rug tegen de muur. Na 3 minuten voetbal had Roy Terschegget (de Pirlo van het Panhuis) moeten scoren maar hij faalde. In de 9e minuut kreeg hij een herkansing en deze ging er gelukkig wel in. Spakenburg was geen schim van de kampioensploeg die het pretendeert te zijn en noteerde in de 1e helft slechts 2 kansjes en welgeteld 10 minuten goed voetbal. De 2e helft hetzelfde beeld, GVVV was heer en meester. Na 10 minuten in de 2e helft verzond middenvelder Wilco den Hartog een prachtpass op de watervlugge Olivier Pilon die het hoofd koel hield, 2-0. Pilon gaat volgend jaar naar Spakenburg en dat is voor GVVV doodzonde want deze jongen heeft erg veel potentie. De 1700 toeschouwers zagen GVVV de wedstrijd simpel uitspelen, er hadden zelfs nog wel wat goals bij gekund.

Na afloop de tap opgezocht en tot mijn grote vreugde vertelde Teletekst mij dat zowel Rijnsburg als Capelle en DVS '33 hadden verloren. 5 punten voorsprong op plaats 8 is het gevolg en daarmee zit GVVV eigenlijk een beetje in niemandsland want Spakenburg en Barendrecht staan 6 punten voor op de Veenendalers. Volgende week staat de wedstrijd tegen DVS '33 in Ermelo op het programma. Ik heb hier op het forum goede verhalen over het complex van DVS gehoord dus dat wordt een retourtje Ermelo.

57 grounds in 8 verschillende landen

Offline Jef400

 • Berichten: 906
Re: Hoe het was
« Reactie #4081 Gepost op: mrt 13, 2016, 14:50:57 »
Ik herken me wel grotendeels in jouw verhaal. Maar ik vond GVVV ook niet bijster goed spelen gisteren. Het oogde mij vrij rommelig op Panhuis. Veel fouten aan beide kanten. Vooral Spakenburg was verdedigend gewoon slecht. De gaten waren naar mijn mening nog groter dan de lege stroken asfalt op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1045
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #4082 Gepost op: mrt 14, 2016, 10:15:41 »
Gisteren op bezoek geweest bij Sint Truiden. Na eerst een geslaagd dagje winkelen in Maastricht gingen we, een lang weekend met drie wedstrijden armer maar een paar outfits rijker, richting Sint Truiden. Vanuit Maastricht is het nog drie kwartier rijden en we waren mooi rond half zes in Sint Truiden. Omdat we vergeten waren te pinnen in Nederland eerst nog even op zoek naar een pinautomaat maar nadat die gevonden was konden we op naar Stayen. Op het programma stond de wedstrijd tegen Lokeren, op zich geen spectaculair affiche maar Sint Truiden zou nog kunnen degraderen waardoor er wel wat spanning op de wedstrijd stond.

Van die spanning was echter weinig te merken. Westerlo moest winnen en Leuven moest één punt pakken, dan zou bij een nederlaag Sint Truiden degraderen. Hoewel de spanning op de tribune nauwelijks waarneembaar was hoop ik dat hij wel op de spelers geslagen was want de eerste helft was niet om aan te gluren. Ik moet eerlijk bekennen dat het winkelen in Maastricht veel leuker was dan de eerste helft van deze wedstrijd. Dat gaf wel de gelegenheid om eens goed naar het stadion te kijken. Ik vind Stayen wel iets hebben. De twee nieuwe tribunes zijn niet bijzonder en wat ik wel apart vond is dat je vanaf onze tribune de achterlijn niet kon zien omdat op de eerste rij het publiek de hele wedstrijd staat (niet over nagedacht bij de bouw lijkt mij). De oude tribune aan de lange zijde heeft wel wat en de dubbeldekker waar het uitpubliek zit is eigenlijk de mooiste van allemaal. Het is in ieder geval een stadion met karakter en niet met vier gelijke tribunes.

De tweede helft bood wat meer entertainment en er werden zowaar kansen gecreëerd. Westerlo was voorgekomen dus één goal tegen en Sint Truiden zou degraderen maar nog steeds geen sprake van spanning op de tribune. De ultra's bleven hun ding doen en om mij heen zat iedereen naar de wedstrijd te kijken alsof het wedstrijd drie van het seizoen was. Zelfs toen Lokeren binnenkant paal schoot leek niemand zich zorgen te maken. Gelukkig voor Sint Truiden kwam Leuven achter waardoor ze eigenlijk niets meer kan gebeuren aldus de man achter mij op de tribune (hoewel veel minder doelsaldo hebben ze een wedstrijd meer gewonnen en dat telt in Belgie). Toen Lokeren dan toch op 0-1 kwam was er voor het eerst iets van angst te merken, wat als Leuven toch nog gelijk maakt. Gelukkig speelde Leuven tegen Club Brugge en kregen ze een rode kaart maar de spanning bleef nu eindelijk toch voelbaar. Pas toen in de laatste minuut Sint Truiden de gelijkmaker scoorde was er zekerheid en eindelijk die ontploffing van emotie die je bij zo'n wedstrijd veel vaker verwacht. Leuven degradeert en Sint Truiden mag ook volgend jaar weer eerste klasse spelen.

Al met al een prima dagje en weer dichterbij de voltooiing van de Belgische eerste klasse (13/16 op het moment).

Offline GiertjeNL

 • Berichten: 253
Re: Hoe het was
« Reactie #4083 Gepost op: mrt 14, 2016, 21:59:42 »
JUVE STORIA DI UN GRAND AMORE

Het leven van een groundhopper gaat niet altijd over rozen. Iedere keer is het weer een zoektocht naar mensen die zo gek zijn om je gezelschap te houden. Niet zelden worden er noodgrepen toegepast. Zo ook bij deze reis, in een zoektocht naar een reisgenoot was het weer tijd voor een troefkaart. Dit keer was de troefkaart Juventus in combinatie met een voetbalgekke tante.

Tantes is al sinds mensenheugenis fan van Juventus en had een bezoekje aan Juventus nog altijd op haar verlanglijstje staan. Dat lijstje moest maar eens voorzien worden van een nieuw streepje. Begin februari bereikte Tantes een niet nader te noemen respectabele leeftijd, dit was een mooi moment om haar te verassen met een geheel verzorgde reis naar Turijn. De blijdschap was uiteraard groot.

Begin februari waren de vliegtickets en het hotel al geregeld, alleen de voetbalkaartjes leken een groot struikelblok te worden. Diverse mailtjes naar Italië en naar de Nederlandse fanclub leverden weinig voldoening op. Uiteindelijk moest op een druilerige maandagochtend een computer worden opgezocht voor de kaartjes. Helaas moest er ook gewerkt worden en kon ik pas savonds kaartjes bestellen. Op dat moment was een groot gedeelte van de kaartjes al uitverkocht en waren alleen de dure maar schitterende plaatsen aan het veld over. Tsja dan maar eens gek doen en een hoop euro's richting Italië sturen in ruil voor twee kaartjes Juventus-Sassuolo.

En zo stonden wij op donderdagmiddag klaar om de bus te pakken vanuit het pittoreske Loosdrecht naar metropool Turijn. Eigenlijk ging alles, en dan ook echt alles voorspoedig en stonden wij om tien uur voor ons hotel. Waar wij bij vertrek bang waren het hotel over het hoofd te zien, werden wij al vanaf het begin van de straat gelokt met de chocolade letters op de gevel van het hotel. Na de eerste paar alcoholische versnaperingen was het tijd om ons bed op te zoeken.

Smorgensvroeg stonden wij redelijk fris naast ons bed, klaar voor de matchday. Na de nodige culturele bezoekjes aan de Dom van Turijn, het gewaad van Jezus en een aantal pleinen was het tijd om wat te gaan eten. Een klein tentje naast ons hotel bleek al vanaf het allereerste moment de beste plek te zijn. Bij aanschaf van een drankje mocht je daar onbeperkt genieten van de beste aperitiefjes van Turijn. Met een goedgevulde maag was het tijd om richting het Juventus Stadium te gaan.

Aangekomen bij het stadion was het al een drukte van belang en konden wij gaan struinen langs de kraampjes met souvenirs, eten en drank. Onderweg werden wij nog op weergaloze wijze opgelicht door een buitenlander die ons een zwart-wit draadje aansmeerde voor maar liefst 5 euro. Maar hé onder het motto: "ik geef het ze liever dan dat ze het uit mijn zakken jatten" gingen wij op zoek naar een geschikt sjaaltje. Al snel vonden wij een zeer mooie sjaal met daarop het stadion en zo was ook het souveniertje voor het broertje gevonden.

Op zoek naar onze ingang besloot tantes om de meest criminele bewoners van Turijn aan te spreken. Ze keken ons wat argwanend aan, maar stuurde ons uiteindelijk toch de juiste kant op. Na een wandeltocht van een kwartier kwamen wij dan eindelijk aan bij onze ingang en kon het feest beginnen.

Het stadion bleek een mooie moderne bak waar het licht iets minder wit mocht zijn, maar hé als dat het enige kritiekpunt is... Het was mooi om te zien dat er voor de wedstrijd weinig reclame op de schermen kwam en vooral sfeerbeelden en historische fragmenten. Vlak voor aanvang startte de stadionspeaker het Juventus clublied in. De weken voor vertrek had ik redelijk zitten studeren en zo kon ik, als een echte gloryhunter betaamd, het clublied luidkeels meebleren.

De wedstrijd begon waanzinnig, Dybala schoot al in de eerste minuut de bal rakelings over het doel heen en Juventus bleef constant in de aanval. Toch duurde het tot de 36ste minuut voordat opnieuw Dybala de bal met een schitterend schot de bal achter de Sassuolo goalie krulde. Juventus bleef doorgaan en dit resulteerde in een groot aantal kansen maar helaas zonder resultaat. In de rust werden wij verwend met warm lopen van ster Pogba die helaas op de bank moest beginnen. Doordat wij op nog geen tien meter van het veld zaten, konden wij genieten van de heerlijke balbehandeling van de Fransman.

Ook in de tweede helft bleef Juventus doorgaan met het kansen creëren. Maar nu werd ook Sassuolo enkele keren gevaarlijk. Naarmate de tijd verstreek werd het steeds spannender met de 1-0 stand nog op het bord. Uiteindelijk blies de scheidsrechter voor het verlossende einde van de wedstrijd. Nadat we nog een hadden meegeschreeuwd met het Juventus, storia di un grande amore was het tijd om naar ons hotel te gaan. Uiteraard was daar dan eindelijk het eerste navigatiefoutje van het weekend. Gelukkig kon ik deze redelijk counteren en kwamen wij met tien minuutjes vertraging aan bij ons hotel. Na een klein Amarettootje-cola (de cassis was op...) gingen wij heerlijk slapen.

De volgende ochtend stond een tour op het programma door het stadion en museum van Juventus. De wachtrij was alleen ongekend lang en zo gebeurde het dat we maar liefst 4 uur moesten wachten. Het leek wel of Van Gogh zelf aan het schilderen was binnen... De tour was het gebruikelijke rondje maar zeker niet onaardig.

Vlak voor vertrek naar Nederland konden wij het natuurlijk niet laten om wat te eten bij de Chef Express. Waar deze bij de vorige trip naar Milaan zorgde voor het enige voedsel wat we binnen kregen, was dit pas de eerste maaltijd. Na een soepel verlopen busreis zaten wij dan eindelijk in het vliegtuig richting Nederland. De stewardess van dienst was voor het eerst boven de 5,5 en voor Ryanair begrippen was het zelfs een 10+. Na een treinreisje waren we eindelijk weer thuis, het was heel erg mooi geweest!!!

Foto's: https://www.facebook.com/jeffrey.degier/posts/10207058135784793

Offline Langemannetje

 • Berichten: 480
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #4084 Gepost op: mrt 14, 2016, 22:39:49 »
Mooi verhaal, ik geniet ook van je zelfspot. Heb overigens hetzelfde geintje meegemaakt in Milaan waar me vogelzaad in mijn hand werd gestopt. 2 linkerhoeken en een kwartiiertje discussie met de politie later was ik weer vrij man ;)
57 grounds in 8 verschillende landen

Offline Olav

 • Berichten: 399
  • 023 On Tour
Re: Hoe het was, een maand in Frankrijk.
« Reactie #4085 Gepost op: mrt 15, 2016, 16:14:50 »
Van januari tot maart ben ik op 'vakantie' geweest. De eerste vijf weken van januari verbleef ik in Frankrijk en hier bezocht ik toevallig vier wedstrijden. Ik heb vandaag even de tijd genomen om de foto's online te gooien; de andere wedstrijden die ik later in Italië, Griekenland en Polen heb bezocht, zal ik nog delen.
Frankrijk is één van mijn favoriete voetballanden en vooral de wedstrijd Nîmes - Niort was één van mijn hoogtepunten. Dit is wat ik heb bezocht!

9 januari, Ligue 1: Montpellier HSC - Girondins de Bordeaux (0-1)
Mijn eerste wedstrijd in Frankrijk. Stade de la Mosson ligt in een buitenwijk in Montpellier, tussen de huizen in. Vooraf wist ik niet hoe het stadion eruit zag. Het was een mooi en open stadion. Niet heel nieuw, maar wel gerenoveerd voor het Wereldkampioenschap in 1998. Vooral een hoop waardering naar de supporters van Bordeaux die goed van zich lieten horen. Het was een leuke wedstrijd die Montpellier eigenlijk had moeten winnen. Veel kansen werden gemist door de thuisploeg en Bordeaux had uiteindelijk genoeg aan één goal.


20 januari, Coupe de France: Olympique Marseille - Montpellier (2-0)
In een driedaagse trip naar Marseille kon deze wedstrijd er wel bij. Stade Vélodrome, één van de grootste stadions die ik heb gezien, stond al lang op het lijstje. Marseille is één van de clubs waar ik sympathie voor heb. Er stond een bekerwedstrijd tegen Montpellier op het programma. Voor Montpellier is het niet zo ver weg, dus het was een mooi affiche. Marseille won weer een thuiswedstrijd sinds tijden en behaalde de halve finale van de Coupe de France!


30 januari, CFA2: Olympique d'Ales en Cevennes - Evian TG II (1-1)
Deze wedstrijd was in de buurt en zo zat ik op de hoofdtribune met ongeveer driehonderd andere mensen naar deze wedstrijd uit de Franse vijfde divisie te kijken.


5 februari, Ligue 2: Nimes Olympique - Niort (1-0)
Stade des Costières was één van de eerste stadions die ik als kleine jongen voor het eerst zag. Het was dan wel de buitenkant, maar ik moest en zou er ooit nog heen gaan. Zo'n vijf jaar later werd het werkelijkheid. De wedstrijd van 5 februari stond al op de kalender. Nimes ging als hekkensluiter de winterstop in, maar na de winterstop werd er opeens een hoop gewonnen. De wedstrijd tegen Niort was eigenlijk niet heel bijzonder, maar toch zaten er ongeveer twee keer zoveel mensen op de tribunes: er waren ruim achtduizend supporters. Ik had een plekje achter het goal, wat net als de overkant een staantribune was. De harde kern had zich voorbereid voor deze wedstrijd; verschillende fakkels werden afgestoken en spandoeken waren opgehangen. Na rust wist Nimes de overwinning eruit te slepen en dit verbeterde de sfeer alleen maar. Drie punten voor Nimes en de supporters konden wederom blij zijn met het resultaat. Op het moment van schrijven staat Nimes op de vijftiende plaats!


8 februari: AC Arles-Avignon
Op de laatste dag in Frankrijk lag dit stadion op de route. Je kon gewoon naar binnen lopen. Arles-Avignon speelde ooit in de Ligue 1, maar door financiële problemen zijn ze uit de CFA gezet. Toch is dit stadion het bezoeken waard. Van vergane glorie was nog geen sprake, maar de wat oudere staantribune en de twee korte zijdes wat meer weg had van een noodtribune was ook Parc des Sports een uniek stadion.
ps: mocht iemand weten hoe ik de afbeeldingen iets kleiner upload dan dit, hoor ik het..

Offline Joost

 • Berichten: 7592
Re: Hoe het was
« Reactie #4086 Gepost op: mrt 15, 2016, 16:38:32 »
Ze worden door het forum altijd automatisch verkleind.
Je kunt anders in de instellingen in Photobucket het formaat kiezen als ik me goed herinneren.

Dank voor stukjes en foto's! Voor Montpellier vind ik erg leuk, France 98 is voor mij een iconisch toernooi. Mede door dat briljante spelletje dat EA er rond uitbracht waarin de stadions voor het eerst echt werden meegenomen, Stade de la Mosson fascineert me sindsdien.

Offline Olav

 • Berichten: 399
  • 023 On Tour
Re: Hoe het was, Athene
« Reactie #4087 Gepost op: mrt 17, 2016, 16:48:34 »
21 februari 2016

Ik had het geluk dat de ‘kleine derby van Athene’ verplaatst was naar zondag. Jammer genoeg waren er geen uitsupporters aanwezig en leek er van een derby geen sprake te zijn.. Dankzij 22 graden en een felle zon toch een goeie middag gehad..Na de wedstrijd van Olympiakos ging ik door naar deze wedstrijd.Ik had een kaart voor Gate 13, maar dit vak werd gesloten voor de rest van het seizoen. Op het allerlaatste moment heb ik met veel geluk nog kaarten kunnen krijgen voor Gate 7, het vak waar alle fans vanuit Gate 13 heen zijn verhuisd.. Dit was één van de beste wedstrijden die ik heb bezocht. Geweldige sfeer in een mooi en klein stadion:


Als je op één van de foto's klikt kom je uit bij meer foto's

Offline Jef400

 • Berichten: 906
Re: Hoe het was
« Reactie #4088 Gepost op: mrt 17, 2016, 17:00:52 »
Ik klink nu hypocriet. Want een held in fotograferen ben ik totaal niet. Maar je eerste rij foto's gaat op z'n kant naar Engeland. Ze staan op 90 graden.

Offline Olav

 • Berichten: 399
  • 023 On Tour
Re: Hoe het was
« Reactie #4089 Gepost op: mrt 17, 2016, 17:08:29 »
Ik klink nu hypocriet. Want een held in fotograferen ben ik totaal niet. Maar je eerste rij foto's gaat op z'n kant naar Engeland. Ze staan op 90 graden.

Haha ja ik zie het nu ook. Dat programma keert ze automatisch maar heeft nu de verkeerde kant gekozen.. Maar de grote versie staat wel rechtop!

Offline AthleticHolanda

 • Berichten: 3269
 • Geslacht: Man
  • MaasWupperExpress
Re: Hoe het was
« Reactie #4090 Gepost op: mrt 20, 2016, 20:52:57 »
Vandaag was het gratis reizen geblazen met het boekenweekgeschenk waarvoor ik al voorzichtig enkele terreinen zo ver mogelijk van huis had aangestipt. Uiteindelijk kregen andere dingen echter prioriteit waardoor ik het dichter bij huis moest zoeken.
Ver van het betaalde voetbal stonden er in de regio met o.a. JVC-De Treffers, SSS-Venray en BAVOS-Milheezer Boys enkele leuke derby's op het programma. Toch viel de keuze vanwege het gemak uiteindelijk op de uitwedstrijd van mijn lokale club in Oostrum, een dorp dat grenst aan Venray en per OV prima bereikbaar, aangezien het treinstation Venray in Oostrum ligt.

Bij veel clubs in de regio heb ik zelf ooit gevoetbald. Zo ook in Oostrum. In mijn gedachten was het daar een zielloos open sportpark maar ik was even het klooster achter het doel vergeten. Dat geeft het veld toch wat meer karakter.
Olympia bakt er dit seizoen niks van terwijl Oostrum met - eveneens - een plaats in de middenmoot naar behoren presteert. Het was Olympia dat in de eerste helft het heft in handen nam en voetballend door de defensie van Oostrum probeerde te komen. Het leverde een gigantische kans op maar de spits vergat te schieten nadat de keeper al omspeeld was. Doelpuntloos met rust dus.

Na rust hoopte ik stiekem op het debuut van een nieuwe speler bij Olympia. Tijdens een duel tegen een team van het asielzoekerscentrum viel er een speler op, en liet uitgerekend deze jonge Syriër nu naar Boxmeer zijn verhuisd. Naar verluidt bleek bij de overschrijving dat hij speelde hij voor Syrië onder 18 en na twee weken blijkt dat hij het niveau van de A-junioren en het tweede elftal inderdaad al ruimschoots ontstegen is.
Toch kwam het zover niet. Het harde spel van Oostrum eiste maar liefst vier slachtoffers en daarmee gepaard gaande drie noodgedwongen wissels. Tot overmaat van ramp opende de thuisploeg de score en leek het zoveelste hoofdstuk in het dramatisch lopende seizoen voor Olympia geschreven.
Toch zegevierde het recht en nam het veel beter en fairer voetballende Olympia de drie punten mee naar huis door een ingekopte corner in de 88e minuut en een snoeihard schot vanaf 25 meter een minuut later.

Stiekem hopen we in Boxmeer nog op de derde periode, zoals we in Boxmeer altijd hopen, maar eigenlijk nooit iets presteren. Missie 2e klasse in 2020 staat nog steeds, we hebben nog even...
Offline De publiekswissel

 • Berichten: 649
Re: Hoe het was
« Reactie #4091 Gepost op: mrt 21, 2016, 12:37:43 »
Een verslag, de illustraties en wat foto's van het bezoek aan Stade des Trois Tilleuls (Drie Linden) en het Stade Joseph Marien voor de wedstrijd tegen White Star.

http://www.depubliekswissel.com/#!DE-MOSSELMAN-EN-EEN-NATIONAAL-MONUMENT-Union-SaintGilloise-White-Star-Bruxelles/c112t/56efd5cf0cf213d90db1df8f
Bestel hier het boek: "De republiek wordt uitgeroepen":
http://bit.ly/2hmZOxb

Offline Nort

 • Berichten: 1957
Re: Hoe het was
« Reactie #4092 Gepost op: mrt 21, 2016, 12:53:10 »
Een verslag, de illustraties en wat foto's van het bezoek aan Stade des Trois Tilleuls (Drie Linden) en het Stade Joseph Marien voor de wedstrijd tegen White Star.

http://www.depubliekswissel.com/#!DE-MOSSELMAN-EN-EEN-NATIONAAL-MONUMENT-Union-SaintGilloise-White-Star-Bruxelles/c112t/56efd5cf0cf213d90db1df8f

Mooi verslag weer! Ik denk echter dat jou schatting over het toeschouwers aantal (+-5.000) wel erg optimistisch is. Volgens Soccerway trekken ze gemiddeld 2.000 toeschouwers, met een uitschieter van 3.700 tegen Cercle Brugge.

Offline De publiekswissel

 • Berichten: 649
Re: Hoe het was
« Reactie #4093 Gepost op: mrt 21, 2016, 13:00:45 »
Mooi verslag weer! Ik denk echter dat jou schatting over het toeschouwers aantal (+-5.000) wel erg optimistisch is. Volgens Soccerway trekken ze gemiddeld 2.000 toeschouwers, met een uitschieter van 3.700 tegen Cercle Brugge.

Kon het nergens vinden en dan is het lastig schatten. Met een capaciteit van 8000 schatte ik dat iets meer dan de helft wel vol zat.
Bestel hier het boek: "De republiek wordt uitgeroepen":
http://bit.ly/2hmZOxb

Offline Joost

 • Berichten: 7592
Re: Hoe het was
« Reactie #4094 Gepost op: mrt 21, 2016, 13:20:14 »
Mooi verslag weer! Ik denk echter dat jou schatting over het toeschouwers aantal (+-5.000) wel erg optimistisch is. Volgens Soccerway trekken ze gemiddeld 2.000 toeschouwers, met een uitschieter van 3.700 tegen Cercle Brugge.

Ik weet het niet hoor. RWDM zal wel flink wat mensen meegenomen hebben en de topwedstrijd dit seizoen trok 3500 man volgens BSDB, dat was tegen Virton.

Op basis van de foto staat het erg vol.