Auteur Topic: Hoe het was  (gelezen 949791 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1212
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5430 Gepost op: mei 27, 2019, 08:24:39 »
Zaterdag naar RKC - Go Ahaed Eagels geweest. Wedstrijd nr 50, en waarschijnlijk de laatste, van het seizoen. Er valt weinig over deze wedstrijd te zeggen want heel spectaculair was het allemaal niet. Ondanks dat kijk ik terug op een mooi seizoen. Zo ben ik afgelopen seizoen voor de eerste keer naar Schotland geweest. Heb ik het Belgische profvoetbal compleet gemaakt (al mag ik wel weer aan de bak komend seizoen). Zag ik voor het eerst voetbal buiten Europa. En ik maakte mijn tweede bekerfinale met Willem II mee. Op naar seizoen 19/20.

Offline Sebastiaan_W

 • Berichten: 1958
 • Geslacht: Man
  • Voetbal is meer dan gewoon een wedstrijd
Re: Hoe het was
« Reactie #5431 Gepost op: mei 27, 2019, 10:22:22 »
In Enschede stond afgelopen zaterdag Sparta Enschede - Dos Kampen op het programma. De persoon die in het oosten van het land de programma's in elkaar heeft gedraaid verdiend een pluim, want de clubs mochten tijdens de laatste speelronde onderling uitmaken wie er kampioen werd in de 2e klasse H. Overigens was het niet de enige wedstrijd afgelopen weekend waar clubs onderling uit mochten maken wie er kampioen zou worden op de laatste speeldag. Dit was namelijk ook het geval bij La Premiére - DTC, TVO - Sportclub Overdinkel, Diepenveen - GFC en Achilles '12 - Voorwaarts Twello.

Ruim een half uur voor aanvang was het al erg druk rondom Sportpark Schreurserve en dit bleek ook het geval op het sportpak zelf het geval. Ik schat dat er ongeveer 2.000 toeschouwers rondom het veld stond, waarvan honderden uit Kampen. De club uit Kampen had vanwege een betere doelsaldo genoeg aan een gelijkspel, maar keek na één minuut al tegen een 1-0 achterstand aan. Een prima start dus voor deze wedstrijd en de club uit Kampen kon niet achterover leunen. Ondanks het betere spel van de thuisploeg en een paar goede mogelijkheden was dit ook de ruststand.

Na rust boog DOS Kampen binnen 10 minuten de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Bij rust hadden weinige dit verwacht. Tussen de 55e en 75e minuut werd het een tactisch steekspel en waren de ploegen gelijkwaardig, maar het laatste kwartier ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. De bal ging er soms wonderbaarlijk genoeg niet in maar in de 95e minuut scoorde de thuisploeg de verdiende 2-2. Daarna was de tijd tekort om deze wedstrijd nog te winnen en vierde DOS Kampen een feest op het veld van Enschede.

Een erg leuk en sportief duel, met erg veel publiek langs de kant. Voor foto's kijk op mijn Twitter of Facebook pagina: stadionvoer.


Offline Nort

 • Berichten: 2434
Re: Hoe het was
« Reactie #5432 Gepost op: jun 03, 2019, 08:15:32 »
Vanwege een blessure had ik gister 'vrijaf' en kon ik mijn eigen dorpsclub (SES Langenboom) in de nacompetitie zien spelen tegen MULO uit Helmond met als inzet een plekje in de 3e klasse. De voortekeningen waren matig, onze twee beste spelers waren geblesseerd en onlangs trok de coach zijn contractverlenging in vanwege een gebrek aan motivatie bij de spelers. MULO was overigens ook niet best in vorm, de laatste overwinning dateert alweer van februari en in de competitie kreeg het liefst 83 tegendoelpunten te verwerken.

Een kwartier voor aanvang kwam ik het sportpark opgelopen en niets leek erop dat hier een nacompetitie wedstrijd gespeeld zou worden. Het kassahokje was onbemand, de kantine was leeg en op het terras zaten slechts enkele dorpsgenoten hun voorbeschouwing te doen. Op een vergeeld, hard en droog veld met z'n 80 toeschouwers (waarvan z'n 50 uit Langenboom) langs de lijn, waren het niet de omstandigheden die je verwacht bij zulke wedstrijden.

Zuid II heeft dit seizoen een mooie wijziging doorgevoerd, waarbij het knock-out duel word beperkt tot één wedstrijd per ronde. SES nam al snel de leiding en counterde zich zelf naar een riante 0-2 voorsprong. Toen de Helmonders al op elkaar begonnen te mopperen en zeiken, leek de overwinning wel binnen. Niets was minder waar en door een onoplettendheid van de verdediging gingen we vier minuten later rusten met een 2-2 stand.

Het broodje bal met pepersaus in de rust bleek het hoogtepunt van de middag te zijn. In de 2e helft was het geloof weg en leek het eerder op een potje zomeravond voetbal. Geen inzet, geen over-mijn-lijk mentaliteit en daar kon de Helmondse formatie optimaal van profiteren. Het werd 4-2 en daarmee heeft de nacompetitie slechts een wedstrijd geduurd.


Offline Joost

 • Berichten: 8350
Re: Hoe het was
« Reactie #5433 Gepost op: jun 03, 2019, 09:09:03 »
Mijn middag was qua resultaat gelukkig beter. We moesten op kunstgras voetballen in Hoensbroek en dat is met deze temperatuur echt een hel. Na een uur was door de hitte bij beide teams zo ongeveer alle kracht verdwenen.

Daarvoor was de thuisclub in het eerste kwartier erg sterk maar namen wij daarna de wedstrijd over en scoorden 0-1 met twee riante kansen op meer. In de tweede helft was het in eerste instantie makkelijk tegen te houden maar naarmate Hoensbroek meer risico moest nemen kwam er meer dreiging. Gelukkig vloog hij niet alsnog erin en mogen we een ronde verder.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4550
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5434 Gepost op: jun 03, 2019, 09:51:38 »
Mijn middag was prima. Door Europese verplichtingen van tegenstander Amsterdam Pirates was de zondagwedstrijd van HCAW naar vrijdag verplaatst zodat er geen honkbal maar voetbal op het programma stond in Bussum.

Het plaatselijke SDO, zonder geldschieter of oud-international die de lakens (of de gastendoekjes) uitdeelt, is de ploeg in enkele jaren tijd opgeklommen van de vierde klasse naar de hoofdklasse. Tot ieders verbazing wist SDO zich in het eerste seizoen vrij gemakkelijk te handhaven en sindsdien gaat het steeds beter. Met een ploeg van lokale helden wisten de Bussumers dit seizoen beslag te leggen op de derde plaats, puntgelijk met de nummer twee en op twee punten van de koploper. Het was wel een wisselvallig seizoen; overwinningen tegen de topploegen werden afgewisseld met zeperds tegen middenmoters en degradatiekandidaten, met een 7-2 pandoering tegen Achilles'94 als dieptepunt. Zoals zo vaak werd de titel tegen de kleintjes verspeeld.

In de nacompetitie om promotie naar de derde divisie was Unitas uit Gorinchem de tegenstander. De wedstrijd in Gorkum van donderdag was een typische SDO-wedstrijd: één helft heel slecht (2-0 bij rust), één helft heel goed. Eindstand 2-2. Gisteren bleek SDO de slimmere van de twee. De ploeg van trainer Koen Jansen speelde vooral zuinig, liet Unitas komen maar niet te ver en gokte zelf op de counter. Deze strategie pakte goed uit, want in de bloedhitte (gelukkig wel op een grasveld) was SDO in de slotfase duidelijk de fittere. Een afgeslagen corner die vanaf de rand van de 16 snoeihard werd binnengepoeierd betekende de 1-0 en vlak voor tijd leverde een fraaie aanval de beslissing op.

Woensdag gaat het Bussumse sprookje verder en komt derdedivisie-herkanser Gemert op bezoek. Zaterdag is de return in Brabant.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4550
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5435 Gepost op: jun 07, 2019, 22:17:32 »
Dit topic heet "Hoe het was" en wat betreft SDO in de tweede ronde van de nacompetitie kan die vraag heel snel beantwoord worden: het was helemaal niks.

Gemert was op alle fronten (en aan het einde van de wedstrijd ook numeriek) de bovenliggende partij. Op wat kansjes in de beginfase na waren de Bussumers volkomen kansloos. 0-5 was dan ook een reële afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Morgen (zaterdag) is er nog de terugwedstrijd die niet meer dan een formaliteit zal zijn en dan kan SDO terugkijken op een seizoen dat boven verwachting verliep. En laten we eerlijk zijn: in de derde divisie heeft SDO eigenlijk niks te zoeken. Lekker in de (sub)top van de hoofdklasse meedraaien en af en toe eens voor een stuntje zorgen is wat bij de club past.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Joost

 • Berichten: 8350
Re: Hoe het was
« Reactie #5436 Gepost op: jun 07, 2019, 23:56:27 »
Ik heb die wedstrijd via Twitter gevold en kreeg de indruk dat Gemert vooral heel effectief was en dat het verder best wel dicht bij elkaar lag. Tot Gemert in korte tijd die ruime voorsprong pakte natuurlijk.

Offline Vaig

 • Berichten: 519
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5437 Gepost op: jun 08, 2019, 10:02:08 »
Ik heb die wedstrijd via Twitter gevold en kreeg de indruk dat Gemert vooral heel effectief was en dat het verder best wel dicht bij elkaar lag. Tot Gemert in korte tijd die ruime voorsprong pakte natuurlijk.
Ik was ook in Bussum en Gemert was wel echt de betere ploeg. Prima aanval, waar vooral de linksback van SDO totaal geen vat op kreeg.
Laatst bezochte nieuwe ground: Stade Jacques Lechat, Malmedy

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4550
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5438 Gepost op: jun 09, 2019, 22:14:52 »
Ik was ook in Bussum en Gemert was wel echt de betere ploeg. Prima aanval, waar vooral de linksback van SDO totaal geen vat op kreeg.

De makke van SDO is de wisselvalligheid. Ze speelden duidelijk onder hun kunnen tegen Gemert. Maar ook als ze hun niveau hadden gehaald, zou het moeilijk zijn geworden.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline AthleticHolanda

 • Berichten: 3311
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5439 Gepost op: jun 12, 2019, 23:53:59 »
De eerste helft was pure reclame voor het amateurvoetbal, aldus de lokale krant, en daar sluit ik me graag bij aan. Gemert leidde terecht met 2-1 al hadden beide teams vaker kunnen scoren. Dat laatste gold ook voor de tweede helft al maakte Staphorst meer aanspraak op de gelijkmaker dan Gemert op een hogere winst. Toch werd er op het goed gevulde prachtige sportpark Molenbroek niet meer gescoord en heeft Gemert de beste papieren voor een plaats in de Derde Divisie, zaterdag de return.


Offline Nort

 • Berichten: 2434
Re: Hoe het was
« Reactie #5440 Gepost op: jun 14, 2019, 09:10:18 »
Dankzij de bekerfinales, werden enkele halve finales verschoven naar de donderdag en kon er toch nog onverwachts een potje meegepakt worden. Fortuna Wormerveer en VKW Westerbork troffen elkaar in de halve finale, beslist over één wedstrijd. Samen met AthleticHolanda vochten we ons door de avondspits en kwamen een krap uur voor de wedstrijd aan bij het sportpark. Bij de entree werden we lekker gemaakt door een reclame bord over een bal gehakt van de lokale slager, om er in de kantine achter te komen dat ze geen bal gehakt hadden. Daarmee ging onze sympathiek uit naar de bezoekers, waarvan enkele supporters waren meegereisd met de spelersbus en de weg naar de fles al een paar uur gevonden hadden. Het waren wel een stel goede dronkaards die voor een leuk enthousiasme zorgde, zonder anderen tot last te zijn.

Het sportpark van Wormerveer kent een authentieke houten tribune met daarlangs een onoverdekte zittribune waarvan de houdsbaarheidsdatum al lang en breed is overschreden. Een mannetje of 300 hadden zich langs de lijn verzameld en zagen een matige wedstrijd. Tot aan de 85ste minuut gebeurde er heel weinig. In de slotfase dacht WKV er met de overwinning van door te gaan en namen de meegereisde supporters een voorschot op de overwinning en hefden voor de 40ste keer vandaag een aanstekelijk deuntje aan 'jalalalala VKW'. In de 'dying seconds' kwam Wormerveer langszij en bleken de toeschouwers over humor te beschikken door hetzelfde deuntje te eindigen met Wormerveer.

In de verlenging was Wormerveer de betere en kon VKW enkel tegenhouden. Ondanks enkele hachelijke momenten met o.a. een bal van de lijn, bleef WKV overeind en gingen we over op penalty's. Ook nu zorgde de ABBA variant voor veel onduidelijkheid bij de spelers en toeschouwers. Zo bedacht de man langs mij zijn eigen regels en gingen we na de eerste tien penalty's over op ABAB. Gelukkig bleef de scheids bij de les en werden de strafschoppen in de juiste volgorde genomen.

De penalty reeks was er een voor het jubileumboek. VKW verkwanselde twee match points en ook aan Wormerveer was een matchpoint niet besteed. Na 20 strafschoppen werd het 3e matchpoint voor VKW wel verzilverd en plaatsen zij zich voor de finale. Uiteraard mengde de dronkaards zich in het feestgedruis en werd het meegebrachte vuurwerk keurig buiten de afrastering (kunstgras veld) afgestoken. De busreis naar Westerbork zal ongetwijfeld gezellig zijn geweest en zondag mogen zij zich weer opmaken voor een lange verplaatsing. Dan treffen zij op neutraal terrein Zundert (gelegen onder Breda). Vanwege de verlenging en de penalty's mistte AthleticHolanda ook nog eens de laatste trein en mocht die overnachten op het station.   
« Laatst bewerkt op: jun 14, 2019, 09:28:59 door Nort »

Offline Vaig

 • Berichten: 519
 • Geslacht: Man
Re: Hoe het was
« Reactie #5441 Gepost op: jun 14, 2019, 10:14:37 »
. Dan treffen zij op neutraal terrein Zundert (gelegen onder Breda).
Spelen tegen Moerse Boys in Ermelo.
Laatst bezochte nieuwe ground: Stade Jacques Lechat, Malmedy

Offline Nort

 • Berichten: 2434
Re: Hoe het was
« Reactie #5442 Gepost op: jun 14, 2019, 10:46:42 »
Spelen tegen Moerse Boys in Ermelo.
Bedankt voor de correctie :)

Offline Tribuneklanten

 • Berichten: 504
 • Geslacht: Man
 • Twitter; @Tribuneklanten
Re: Hoe het was
« Reactie #5443 Gepost op: jun 14, 2019, 13:29:36 »
Spelen tegen Moerse Boys in Ermelo.

De voorzitter van EFC'58 meldt zojuist dat de wedstrijd tussen VKW en Moerse Boys niet in Ermelo gespeeld mag worden. De burgemeester heeft de wedstrijd verboden. Naar een nieuwe locatie wordt gezocht.

Offline Nort

 • Berichten: 2434
Re: Hoe het was
« Reactie #5444 Gepost op: jun 14, 2019, 13:45:06 »
De voorzitter van EFC'58 meldt zojuist dat de wedstrijd tussen VKW en Moerse Boys niet in Ermelo gespeeld mag worden. De burgemeester heeft de wedstrijd verboden. Naar een nieuwe locatie wordt gezocht.
Ik mag hopen dat die burgemeester vanavond nog uit zijn functie wordt ontheven.