Auteur Topic: Alleen  (gelezen 4346 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline AthleticHolanda

  • Berichten: 3319
  • Geslacht: Man
Re: Alleen
« Reactie #15 Gepost op: okt 14, 2008, 19:51:18 »
Ik ga regelmatig alleen en heb daar overigens helemaal geen moeite mee, je kan tenslotte net doen waar je zin in hebt.

De meeste mensen gaan naar het voetbal puur voor het spel zelf, of puur om hun team aan te moedigen, en that's it. Daarom wordt ik ook vaak raar aangekeken als ik zeg dat ik bv. een 4e-divisie wedstrijd in Duitsland ga bezoeken, met één van desbetreffende teams zal niemand iets hebben en het voetbal is al helemaal niet om aan te zien... De reden dat het 'onbekend' is schijnt veel mensen af te schrikken...

Me vervelen als ik alleen ben doe ik zelden, heb eens een boek meegenomen tijdens een weekendje maar heb er geen letter van gelezen. Wanneer ik ergens in een vreemde stad ben wil ik altijd zo veel mogelijk zien en doen, ook naast de wedstrijden (zonder wedstrijden te missen) dus ben ik de hele dag wel bezig en 's avonds vaak wel toe aan een bed.

Daarentegen als ik met iemand samen ben is het vanzelfsprekend vaak gezelliger en ga je bv. eerder een kroeg in. Feit is wel dat je dan weer dingen 'mist' die je in je eentje misschien / waarschijnlijk wel had gedaan...

Nu is het voor mij in Noord, West en Zuid-Europa geen probleem om eventueel alleen te gaan mocht ik zin hebben, maar over Oost-Europa ben ik toch wat sceptisch.

Wat ik het liefste doe is afhankelijk van de wedstrijd, stad, programma etc. Maar waarschijnlijk is het een mix.

Offline Joost

  • Berichten: 8555
Re: Alleen
« Reactie #16 Gepost op: nov 02, 2008, 22:34:55 »
Een dagtripje naar iets in België of Duitsland vind ik heerlijk om alleen te doen maar naar Engeland ga ik liefst met een groepje. Dat maakt het een stuk gezelliger. Ben eenmaal alleen in Engeland geweest bij Arsenal v Wigan Athletic in het uitvak heb ik toen een geweldige avond gehad.

Offline Maroboduus

  • Berichten: 523
  • Geslacht: Man
Re: Alleen
« Reactie #17 Gepost op: nov 03, 2008, 18:59:21 »
Zoals Dennis1981 hier reeds aan heeft gegeven, pakten wij in den beginne (hoewel dat meer zijn beginne was dan het mijne haha) vaak samen de wedstrijden in binnen- en buitenland. Toch ondernam ik altijd al wel groundhopper-gerelateerde reisjes in mijn eentje. Ik heb dan ook geen enkel probleem met het alleen bezoeken van wedstrijden. Ik herken de hier reeds door andere genoemde voordelen van reizen in je eentje; je eigen gang kunnen gaan en je van niemand iets aantrekken. Als je met z'n tweeën reist is dat overigens nog niet zo'n probleem, maar in een groep werkt het naar mijn mening meestal niet. Overigens ga ik ook rustig alleen een pub in Engeland of Ierland binnen. Je raakt altijd wel met mensen aan de praat - of niet. Sinds een aantal jaren houd ik uit nieuwsgierigheid ook een beetje bij hoeveel wedstrijden ik alleen bezoek en daaruit blijkt dat ik uiteindelijk per seizoen ongeveer de helft van de wedstrijden alleen pak.
Om nog maar even een momentopname uit het verleden op te roepen: ik liep ooit moederziel alleen in een ware sneeuwstorm door het centrum van Liverpool en verslikte mij midden op straat lelijk in een "malteser" juist op het moment dat ik naar een palmboompje stond te kijken die in een kerkruïne groeiend de sneeuw trotseerde en voelde mij daarbij heerlijk...

Citaat
5-4-2003   Lohrheide Stadion   Bochum   D   SG Wattenscheid 09   Holstein Kiel   0   1    Regionalliga Nord   02-03

Deze ? Dan was ik ook van de partij; op uitnodiging van de "Stadionsprecher".

Michael Seiß?

Offline Han

  • Berichten: 2059
Re: Alleen
« Reactie #18 Gepost op: nov 03, 2008, 22:10:13 »
Reizen in gezelschap is bijna nooit een belemmering geweest voor individuele beleving. Op één uitzondering na.

Ik bewaar meer dan zoete herinneringen aan de aanrijtijden, in gezelschap, met name richting grounds in Groot-Brittanië en de terugroutes. Dat sociale aspect is veel waard gebleken en zorgvuldig te koesteren; eigenlijk is het vormend om deelgenoot te zijn van afwijkende interesses op politiek, sportief, sociaal, religieus, cultureel, muzikaal en maatschappelijk gebied.

Als ik solo reis is dat een gemist aspect dat ik dan op geheel eigen wijze compenseer met een zorgvuldige collectie cd's en fotosessies onderweg waar ik medereizigers dan niet mee hoef te belasten.

Mijn enige misser in tientallen jaren reizen is het gezelschap geweest van mijn Egyptische (destijds) buurman, op weg naar de openingswedstrijd Egypte vs Libië voor de African Cup of Nations. Dat was zes uur rijden. Ik ben niet zo goed bestand tegen aan paranoïa grenzend chauvinisme, schromelijke zelfoverschatting, flagrante onwetendheid en stuitende betweterigheid. Als een Egyptenaar een zwembad ziet springt hij erin omdat ie denkt dat ie kan zwemmen. Egyptenaren denken Allah's gift to Formula 1 te zijn, en passant jaarlijks 8000 langenoten en toeristen aan gort rijdend met hun kamikaze-capriolen.

Deze geborneerde Nubische soepstengel was nog nóóit in Cairo geweest maar wist zogenaamd wél de weg omdat zijn neef ooit in het Cairo Stadium was geweest. En dat in een auto met chauffeur die inmiddels een twaalfde zintuig heeft ontwikkeld voor de global positioning van stadions in vreemde steden en al rijdend intuïtief de stadshorizon ragfijn scant naar lichtmasten.

Hij vroeg me rekening met hem te houden als niet-roker in míjn auto. Die opoffering heb ik dan gedaan door niet negentien maar achttien sigaretten weg te paffen.
Eenmaal terug thuis de volgende dag besloot ik in mijn eentje het verdere verloop van de African Cup of Nations af te jurken. Vierduizend kilometer gelukzaligheid.


 
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Daniel

  • Berichten: 100
  • Geslacht: Man
Re: Alleen
« Reactie #19 Gepost op: dec 19, 2008, 18:35:25 »
Leuk om alle verhalen te lezen. Ik ben zelf in september 4 weken door Engeland gereist, alleen. Zoveel mogelijk wedstrijden en stadions bezocht. eerste weekend met een vriend van mij naar Londen daarna alleen doorgegaan. Ik vond het met zijn tweeen ook wel relaxed maar alleen is toch iets fijner. Je hoeft, bijvoorbeeld qua stadionkeuze, geen rekening met iemand te houden. Ook de tijd dat je ergens doorbrengt bepaal je zelf. Wel mis je na 4 weken gezelschap, dus langer moet het niet duren. Als je een weekendhop doet is het wellicht het leukst om met 2 of meer te zijn. Binnenkort stappen we in de auto om wat wedstrijden in Frankrijk en Duitsland te bezoeken, in mei is Londen weer aan de beurt
Laats bezochte ground: Generali Arena, Sparta-Praag