Auteur Topic: Perestrojka in De Achterhoek  (gelezen 3041 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

  • Berichten: 2025
Perestrojka in De Achterhoek
« Gepost op: nov 23, 2007, 11:53:35 »
Ik begrijp niet waarom bij Guus Hiddink de geluksfactor wordt aangehaald. Dat lijkt mij nu iets wat hij juist kans ziet te minimaliseren door zijn opvattingen en benaderingswijze.

Guus Hiddink zou in het bedrijfsleven een begnadigd interim-manager zijn. En dat is misschien ook zijn 'pijn' als 'opbouw- & mental coach'. Zijn moment supreme op internationaal niveau blijft voorlopig helaas nog uit.

Mocht hij zich kwalificeren en met zijn jonge honden van pakweg 24 jaar de Russische hongerklopwinter overleven dan is er hopelijk tijd genoeg om verder te polijsten en te boetseren.

Een succesvolle Guus Hiddink op het EK2008 gaat de nodige repercussies opleveren voor het internationale en met name het Europese voetballandschap en haar verhoudingen.

Er gaat dan op transfergebied een aardverschuiving plaatsvinden van de traditionele EEG-landen naar de periferie van de nieuwe lidstaten en Rusland zelf. Op de hoofdburelen van Sjefke Blatter in het land van Wilhelm Tell wordt het Cyrillische schrift de tweede taal in contractbesprekingen en van perscommuniqu├ęs.

Eigenlijk is op de keper beschouwd Guus Hiddink een politieke factor.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline TeeZee

  • Berichten: 3464
  • Geslacht: Man
    • GroundhoppersNet
Re: Perestrojka in De Achterhoek
« Reactie #1 Gepost op: nov 23, 2007, 18:39:07 »
Dat Hiddink een buitengewone capable coach is staat buiten kijf, maar het is (zoals zovaak) wel grappig om te zien hoe de echte waardering kwam na zijn prestaties met Zuid-Korea. Een prestatie die met hangen en wurgen tot stand is gekomen en die meerdere malen ook totaal anders had kunnen uitpakken in 2002. Hiddinks huidige status is een aaneenschakeling van dubbeltjes die allemaal op de goede kant vielen geweest. En het gaat maar door, zie het verlies van Engeland. Dat kun je best als onafgedwongen geluk zien.