Auteur Topic: Amazing Grays  (gelezen 2300 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hugo

 • Berichten: 2866
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Amazing Grays
« Gepost op: jan 19, 2009, 18:06:57 »
17-01-2009
Grays Athletic 0 – Burton Albion 1
Recreation Ground, Attendance; 651

Grays Athletic speelt op de "New Recreation Ground". Er zijn wat vage plannen voor een nieuw stadion. Verder is de club financieeël erg afhankelijk van voorzitter Micky Woodward. En die heeft al meerdere keren aangegeven dat hij teleurgesteld is in het ontbreken van steun om Grays Athletic in de Conference te houden. De publieke belangstelling houdt niet over en de sponsors staan ook niet in de rij. De kans is dus reeël dat Woodward binnenkort opstapt en het hele zaakje inelkaar zakt. Genoeg reden voor Armand en ondergetekende om eens een dagtripje naar Grays in de planning te zetten. Joost had Exeter City al eens in Grays zien spelen maar wilde toch graag meeliften. Hij ging een wedstrijd in Londen zien.
 
Grays Athletic is volgens http://nl.wikipedia.org van jaargang 1890. Tot 2004 speelde de club in diverse regionale divisies. In 2004 was de club medeoprichter van de Conference South, niveau 6 in Engeland. Grays werd in dat eerste jaar direct kampioen en promoveerde naar de Conference. Het debuutjaar in de Conference verliep erg goed en Grays werd 3e. In de play-offs verloor de club van Halifax Town dat toen in Leicester de finale speelde tegen Hereford United. En die wedstrijd hebben Armand en ik destijds bezocht en zo is het rondje weer rond.


Hoofdingang van the Recreation Ground.


Spelers maken zich klaar voor betreden veld.

Armand werd op de vroege zaterdagmorgen opgepikt bij zijn favoriete benzinestation in Lelystad en van daaruit ging het richting Antwerpen. Daar hadden we afgesproken met Joost en Sjoerd. Het was even wachten op de Limburgse delegatie maar uiteindelijk kwam er een Fordje aangeprutteld. Volgende tussenstop was de terminal van Eurotunnel in Calais. De gereserveerde trein werd gehaald en zo waren we strak volgens schema in Engeland. Vlak voorbij Folkestone staat een nieuwe "Service", dat zijn in Engeland de benzinestations langs de snelwegen compleet met winkeltjes, vreetschuren en soms ook nog een hotel. Deze nieuwe service werd getest maar kreeg nog niet het stempel "voldoende". Het was wel mogelijk om er te pinnen maar het restaurant was nog niet geopend. Daar was ik niet zo blij mee want ik had best wel trek in een uitgebreid ontbijt. Dan maar naar "Bluewater", de gigantische mall bij Dartford. Joost kocht er nog wat boeken ter opvulling van zijn nieuwe boekenkast en ik kon eindelijk wat eten.
 
Toen naar treinstation "Barking" waar Joost en Sjoerd de trein pakten richting Leyton Orient waar de Bristol Rovers op bezoek kwamen. Armand en ik reden door naar Grays, een stadje aan de oostkant van Londen, net buiten de Orbital. Er wonen een 36.000 forenzen. Volgens Joost was het stadionnetje makkelijk te vinden maar het viel nog niet mee. We vroegen een toevallige voorbijganger zonder hond en toen waren we er zomaar. The Recreation Ground ligt verstopt tussen de huizen. De tribunes zijn niet erg groot en het terrein ligt ook nog een paar meter onder straatniveau. De tribunes zijn relatief nieuw en vrij standaard. Echter het geheel is een knus en gezellig stadionnetje. Opvallend is dat de spelers vanonder de huizen het veld betreden.


Opkomst spelers met op achtergound fans Burton.


Links de bescheiden Main Stand.

Het was alweer de 3e keer dat ik tegenstander Burton Albion zag spelen. In zowel Peterborough als in Burton destijds zorgden de fans van Burton voor een leuke sfeer. Burton Albion is een club die nu al een paar jaar een vaste waarde is in de subtop van de Conference. Vaste waarde was ook Nigel Clough, zoon van en 10 jaar lang manager van Burton Albion. Echter een paar weken voor deze wedstrijd stapte Clough over naar Derby County, Roy McFarland is de vervanger van Clough. Met het Pirelli Stadium heeft de club een onderkomen wat meer dan Conference waardig is. Het lijkt erop dat Burton Albion zo langzamerhand klaar is voor de sprong naar League Two en ook daar een vaste waarde kan worden. Burton Albion staat riant op de eerste plaats van de ranglijst en heeft al 11 wedstrijden op rij gewonnen. Grays vinden we terug vlak boven de degradatiestreep.


Tribune voor de VIP's.


Club Bar End, onze tribune deze dag

Na een pint in de gezellige social club stonden we netjes 2 minuten voor drie op de tribune. Ik besloot eerst maar weer te gaan eten. Ik liet de pies dit keer staan en nam een "Burger and Chips". De burger was best te eten al was het broodje wat droog. Echter de helft van de chips waren nog bevroren, gelukkig was de andere helft wel eetbaar dankzij een flinke scheut vinegar. De wedstrijd was zeer matig. Het was vooral de bal veroveren en dan zo snel mogelijk wegknallen, maakte niet uit waar heen. Fabian Wilnis stond bij Grays 20 meter achter zijn verdediging. Uit de enige fatsoenlijke aanval van de eerste hft werd het 0-1 voor Burton Albion. In de tweede helft vond Burton Albion het wel goed en kon Grays wat meer aanzetten maar echt gevaarlijk werd het niet. De fans van Grays waren wel aan het mopperen maar heel erg vonden ze de 0-1 stand niet. Ze berusten er waarschijnlijk in dat hun favorieten dit seizoen niet beter kunnen. Tijdens het maken van foto's werd Armand nog aangesproken door de hoffotograaf van Grays. Hij wist te vertellen dat foto's maken okay was maar dat het gebruiken van flitsen uit den boze was!
 
Erg spectaculair was het dus allemaal niet in Grays. Maar het knusse stadionnetje rechtvaardigt een bezoekje wel en dat je gewoon mag roken op de tribunes vond Armand ook een groot pluspunt van Grays. Ander pluspunt was het feit dat we een kaartje kregen. Na afloop waren we snel weg uit Grays en werden Sjoerd en Joost weer opgepikt in Barking. Verder niks bijzonders op de terugreis. Het voetbaljaar 2009 was weer geopend.


De lichtmastjes gingen aan.


De Recreation Ground in de avondschemering.

Offline hoevenen lion

 • Berichten: 255
 • Geslacht: Man
  • Antwerphopper
Re: Amazing Grays
« Reactie #1 Gepost op: jan 19, 2009, 21:01:48 »
Met het resultaat van afgelopen zaterdag heb ik al spijt dat ik niet ben meegeweest.

Leuk verslag met foto's Hugo.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3464
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Amazing Grays
« Reactie #2 Gepost op: jan 24, 2009, 09:35:59 »
Ik ben er nog niet over uit wat mij zou kunnen aantrekken in Grays. Zowel stadion als club doen mij eerlijk gezegd niets. Speelde de relatieve nabijheid van de tunnel een rol bij de keuze om naar Grays te gaan, Hugo?

Niettemin ziet het er beter uit dan het veldje van Canvey Island.

Offline Hugo

 • Berichten: 2866
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: Amazing Grays
« Reactie #3 Gepost op: jan 24, 2009, 22:30:41 »
...Speelde de relatieve nabijheid van de tunnel een rol bij de keuze om naar Grays te gaan, Hugo?

Absoluut.