“Waarom staat op de gevel van de Kuip, aan de kant van het Maasgebouw, Stadion Feijenoord met een lange ij en aan de andere kant, dus waar de treinen aankomen, Stadion Feyenoord met een Griekse Y?”
De y van Feyenoord komt in de oprichtingsakte van Feijenoord niet voor, maar wordt officieel pas gebruikt sinds 1974. In het jaarverslag van directeur F.G. de Kimpe over het boekjaar 1974-75 wordt de naam voor het eerst met een y geschreven, op initiatief van voorzitter L.P.A. van Zandvliet en vanwege de internationale contacten.
In het buitenland leverde de ij namelijk voortdurend problemen op (te beginnen met de spelling en de verstaanbaarheid van de naam Moulijn). Om die hindernis weg te nemen, besloot de Algemene Ledenvergadering van Feijenoord tot naams- en statutenwijziging.
Nietemin komt reeds in oude stukken al het gebruik van ij en y naast elkaar en door elkaar voor, waarschijnlijk afhankelijk van het type schrijfmachine waarmee de naam werd getikt.
Op briefpapier van de voorzitter van Feyenoord L. van Zandvliet uit 1936 komt zowel de ene spelling als de andere voor, de ij in het briefhoofd van de vereniging, de y in het insigne van de club.
De naam op de hekken bij de hoofdingang van het stadion heeft al sinds 1937 een y; dit was oorspronkelijk een vergissing, maar de lettersnijder bleek dus over een voorspellende gave te beschikken.
De vennootschap heeft echter nooit zijn naam aangepast en heet dus nog altijd Stadion Feijenoord N.V.