Auteur Topic: Aston Villa v Everton  (gelezen 4595 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3464
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Aston Villa v Everton
« Gepost op: apr 27, 2009, 10:29:48 »
Hednesford v Boston United leek ons wel een leuke wedstrijd voor paaszondag, ware het niet dat die wedstrijd op zaterdag gespeeld werd. Met dank aan de mensen die ons daar op tijd op wezen moest de keuze aldus verlegd worden naar óf Aston Villa v Everton óf Manchester City v Fulham. Voor mij was dat heel makkelijk, het zou Villa moeten worden. Man City was weliswaar altijd een club waar ik een zwak voor had, maar sinds de verhuizing naar Eastburton Grove en die oliesjeiks is het gevoel weggevaagd.

Aston Villa v Everton is de meest gespeelde competitiewedstrijd ooit in Engeland. Op 12 april j.l. zou de 188e ontmoeting plaatsvinden. De clubs zijn aardig in evenwicht, gezien de 71 overwinningen voor Villa, de 70 overwinningen voor The People’s Club en 46 gelijke spelen. Beide clubs waren er bij de oprichting van de League bij en speelden sindsdien voornamelijk op het hoogste niveau. Everton is in dat opzicht wel beter dan Villa, daar het slechts een handje vol seizoenen niet in de First Division (wat nu Premier League heet) speelde, terwijl Villa begin jaren 70 zelfs tijdelijk afzakte naar het derde niveau.

Ondanks een grote hoeveelheid spuitcola de avond ervoor, plus te korte ziekenhuisbedden, had ik goed geslapen. We vertrokken ruim op tijd richting Birmingham. Het plan was om de auto te parkeren bij het Bescot Stadium van derdedivisionist Walsall. Het treinstation ligt daar op een steenworp afstand en bovendien zou het vanaf daar maar een paar haltes zijn naar Witton, het station dat je moet hebben voor Villa Park. Onderweg herinnerde ik me ineens een foto uit een oude Aerofilms Football Ground Guide, waarbij het Bescot Stadium omringt was door een markt. Ik maakte daar een opmerking over, maar wuifde die gedachte weer weg door te stellen dat die markt vast niet op zondag zou zijn.

Enfin, die markt was dus wél op zondag. Aan de ene kant geinig, aan de andere kant was er weer wat improvisatie nodig. De oplossing was simpel, we reden naar een ander station aan de zelfde lijn. We konden ook daar gratis parkeren en voor £2.80 een retourtje Birmingham kopen (dan konden we na afloop nog even de stad in). Op Witton was er echter uitgangscontrole. We lieten ons kaartje zien en kregen een reprimande “dat we onze reis niet hadden mogen onderbreken”. Het was dus de hoogste tijd om de domme buitenlander uit te hangen: “in Nederland mag dat wel”. We ondergingen vervolgens de preek “dat dat in Engeland ook kan, maar niet als je dit goedkope kaartje gekocht hebt. Maar voor deze ene keer was het goed”.

Villa Park had ik al eens uitgebreid aan de buitenkant gezien (gefotografeerd), maar nog niet met leven en die typerende “wedstrijdbuzz”. Rondom het stadion stonden diverse standjes met prullaria en uiteindelijk kocht ik een aantal pin badges bij iemand van Everton. Ik ben ooit begonnen met het sparen van vaantjes, maar dat is op den duur geen doen meer. Ik ben dus overnieuw begonnen door van iedere bezochte club een kleine handzame pin te kopen. Iets dat ik van begin af aan had moeten doen. Toen ik mijn eerste club Fulham bezocht, hadden ze daar nog hun (mooiere) oude logo. Tot mijn vreugde verkocht deze Evertonian pins met dit logo.

Hgrm had intussen trek gekregen. Stadionvoer is vaak slecht in Engeland, alhoewel de pies en de pasties nog wel gaan. Hgrm wilde echter graag een cheese burger. Probleem: de broodjes zijn altijd gortdroog, de kaas plakt aan je gehemelte en de burger is smakeloos. Hij dacht dit te omzeilen door de volgende bestelling te plaatsen: “I’d like a cheeseburger without the burger, please”. Een momentje goudvissenmimiek van de verkoopster verder herpakte ze zich door aan hgrm te vragen “of hij dan misschien nog wel verkoolde ui erbij wilde”. Even later stond hgrm naast me te smikkelen van een gortdroog broodje plakkaas.

Plotseling werd mijn aandacht gevestigd op twee malloten in een Evertonbermuda en met een afropruik op. Ik vermoed dat die pruiken verwezen naar het kapsel van Marouane Fellaini, maar het kan ook Jo (weet iemand zijn volledige naam?) geweest zijn. Luid zingend vervolgden deze twee Evertonfans hun weg richting turnstiles.

Dat laatste deden wij ook. Bij binnenkomst op de tribune achter de goal (niet de Holte End, maar de North Stand) besloot ik onmiddellijk als een gek te gaan fotograferen. Tot nu toe had er nog niemand moeilijk gedaan, maar dat moest natuurlijk een keer eindigen. Gek genoeg gaf er geen steward enige krimp. Zelfs toen ik bij wijze van experiment even naast zo’n mannetje in het oranje ging staan en foto’s nam gebeurde er helemaal niks. Wederom kon ik niet anders dan concluderen dat het fotografiebeleid in Engeland gematigder geworden is. Wat waarschijnlijker is: het was dweilen met de kraan open. Men heeft het opgegeven.

Onze plaatsen bevonden zich vrijwel helemaal bovenaan, hoger dan dit zat ik nog nooit. Nadeel van deze plaatsen was wel dat je de hele tijd tegen het dak aan keek. Weliswaar kon ik het volledige veld zien, maar niet de hele Holte Stand aan de overkant. Het was niet zo erg als destijds bij Norwich, want daar was de tribune aan de overkant nog veel minder zichtbaar. Ideaal vind ik het allemaal niet.

De wedstrijd werd een thriller met veel goals. Halverwege de eerste helft stond Everton 0-2 voor. Aan de ene kant waren ze ook wel (iets) beter dan Villa, aan de andere kant waren ze vooral erg effectief. Dat bleek ook wel toen ze in de tweede helft op 1-3 kwamen en de wedstrijdstatistieken op het scorebord verschenen: 4x op goal geschoten, 3 doelpunten. De slotfase van de wedstrijd zag een hartstochtelijk vechtend Villa de verdiende 3-3 maken. Beide ploegen kregen nog enkele kansen op de 4-3, maar het bleef bij dit gelijke spel.

Na afloop van de wedstrijd stond er een kilometers lange rij naar de treinen richting Birmingham. Daar hadden we geen zin in, we besloten weer terug te gaan naar de auto en in Stratford-upon-Avon te eten. Gek genoeg duurde het langer totdat we in onze trein zaten dan dat de rij was opgelost.

Cruijff zei ooit dat iedereen tevreden is met een 3-3. Dat geldt zeker voor mij.

Foto's volgen.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3464
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #1 Gepost op: apr 27, 2009, 10:57:30 »

Diverse kraampjes met dure rotzooi.


Het blijft mooi.


Tribune over de weg heen.


Tja.


Geen wereldplaatsen.


Opkomst van de spelers.


Gareth Barry (Villa) scoort een penalty.
Offline Hielke

 • Berichten: 864
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #2 Gepost op: apr 27, 2009, 11:24:47 »
Mooi verslag, ik ben vorig jaar op Villa Park geweest en vond het een indrukwekkende dag. Alleen al de entree. Eerst de snelweg door de lege, groene Midlands. Vervolgens trekt de grauwe en grijze troosteloosheid van Birmingham aan je voorbij. En ineens is daar dan Villa Park, een imposant bouwwerk waar de mensen eens in de twee weken aan geloofsbelijdenis doen.

Offline Houseman

 • Berichten: 522
  • Houseman's Stadions
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #3 Gepost op: apr 27, 2009, 11:31:07 »
"This is the family area, please mind your language!"

Leuk.

Offline Vaig

 • Berichten: 519
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #4 Gepost op: apr 27, 2009, 13:19:19 »
Erg leuk verslag. Villa Park staat erg hoop op mijn lijstje
Laatst bezochte nieuwe ground: Stade Jacques Lechat, Malmedy

Offline HJanneman

 • Berichten: 679
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #5 Gepost op: apr 27, 2009, 16:34:29 »
Het is toch wel een erg mooi stadion!

Fellaini is een cultheld bij The People's club en al die afro's verkopen dan ook goed in Liverpool e.o. vanwege hem.
Er is een hele hetse om zijn kapsel heen, want hij had een tijdje zijn haar ingevlochten, maar daar werd meer aandacht aan besteed dan aan een gemiddelde blessure bij één v/d spelers.
Als je op google zoekt naar Fellaini en Hair kun je veel artikelen hierover terugvinden.

edit: voor de luie groundhopper een voorbeeld van zo'n artikel: http://www.evertonbanter.co.uk/2009/03/hair-we-go-everton-star-maroua.html
« Laatst bewerkt op: apr 27, 2009, 16:36:42 door HJanneman »

Offline Han

 • Berichten: 2025
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #6 Gepost op: apr 27, 2009, 17:33:12 »
Sinds mijn eerste bezoek aan Villa Park begin negentiger jaren is slechts de North Stand met haar karakteristieke 'goal-post construction' behouden gebleven. Door de jaren heen heb ik de transformatie op gang zien komen maar níet het eindresultaat zo prominent in beeld gezien. Ondanks het verlies van de Trinity Road Stand ben ik erg aangenaam verrast. Het stadion is fraaier geworden vanwege de mooiere verhoudingen tussen de tribunes.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Louk

 • Berichten: 97
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #7 Gepost op: okt 28, 2009, 17:18:05 »
Misschien een stomme vraag, maar hoe makkelijk kom je aan een kaartje voor Aston Villa? Op 10 april 2010 staat deze wedstrijd weer op het programma, en ik wil hem dan combineren met Wolves-Stoke City op 11 april (trouwens, weet iemand hoe makkelijk het is om aan kaarten voor de Wolves te komen?)

Alvast bedankt voor elke reactie!!!

De foto's bij dit verslag maken me al behoorlijk lekker om naar Birmingham af te reizen!

Offline spons

 • Berichten: 4041
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #8 Gepost op: okt 29, 2009, 07:30:48 »
Misschien een stomme vraag, maar hoe makkelijk kom je aan een kaartje voor Aston Villa? Op 10 april 2010 staat deze wedstrijd weer op het programma, en ik wil hem dan combineren met Wolves-Stoke City op 11 april (trouwens, weet iemand hoe makkelijk het is om aan kaarten voor de Wolves te komen?)

Alvast bedankt voor elke reactie!!!

De foto's bij dit verslag maken me al behoorlijk lekker om naar Birmingham af te reizen!

Ik denk geen enkel probleem, gewoon een online account aanmaken en wachten tot de general sale begint
2.523 wedstrijden ( waarvan 1.484 van Feyenoord ), 659 "clubs", 537 grounds, 43 landen

Offline Hielke

 • Berichten: 864
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #9 Gepost op: okt 29, 2009, 15:07:50 »
Inderdaad. Aston Villa heeft zelfs tegen topclubs nog general sale. Sinds ik daar twee jaar geleden op bezoek ben geweest krijg ik vrijwel wekelijks een email met het verzoek om kaarten te kopen. Hetzelfde geldt voor Spurs, West Ham en Pompey. Prettige spam, vind ik dat.

Online Joost

 • Berichten: 8318
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #10 Gepost op: okt 29, 2009, 15:21:05 »
Inderdaad. Aston Villa heeft zelfs tegen topclubs nog general sale. Sinds ik daar twee jaar geleden op bezoek ben geweest krijg ik vrijwel wekelijks een email met het verzoek om kaarten te kopen. Hetzelfde geldt voor Spurs, West Ham en Pompey. Prettige spam, vind ik dat.
Serieus? Ik wordt wekelijks gebombardeerd met spam van Southend en krijgt het er maar niet afgezegd.

Offline Hielke

 • Berichten: 864
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #11 Gepost op: okt 29, 2009, 15:47:51 »
De hoop dat ik er ooit nog vanaf kom heb ik inmiddels ook opgegeven. En ach, liever spam van Aston Villa dan van een viagrapillenboer of koopsompolisverstrekker.

Offline Gert

 • Berichten: 197
 • Geslacht: Man
 • Ray Wilson, the forgotten hero
  • The Ray Wilson project
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #12 Gepost op: okt 29, 2009, 19:00:21 »
Inderdaad. Aston Villa heeft zelfs tegen topclubs nog general sale.

Niet helemaal, tegen Spurs op 28 november bijvoorbeeld niet. En laten we daar nu net heen willen. Heb inmiddels wel een toezegging van de club dat ik op enig moment mag instappen. Wel ongeveer als laatste, maar vooruit.

Offline Louk

 • Berichten: 97
 • Geslacht: Man
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #13 Gepost op: nov 02, 2009, 11:40:22 »
Bedankt voor alle reacties. Heb goede hoop dat het moet lukken!

Offline Gert

 • Berichten: 197
 • Geslacht: Man
 • Ray Wilson, the forgotten hero
  • The Ray Wilson project
Re: Aston Villa v Everton
« Reactie #14 Gepost op: nov 15, 2009, 09:11:02 »
Vast wel, uiteindelijk is het mij voor Villa - Spurs ook gelukt. Gewoon mailen met het ticketoffice, de situatie uitleggen en zoals bij bijna elke club in Engeland is de klantvriendelijkheid verbluffend. Het wordt allemaal voor je geregeld.