Auteur Topic: 'Shoes up if you're going up'  (gelezen 2165 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Joost

 • Berichten: 8380
'Shoes up if you're going up'
« Gepost op: mei 04, 2009, 11:33:33 »
De Football Conference is sinds Exeter City’s degradatie in 2003 een stuk sterker geworden. Je moet tegenwoordig echt goed zijn om te promoveren. Dat een promovendus het jaar erna dus weinig moeite heeft zich te handhaven zien we al jaren. Doelstelling voor Exeter City was dus dit seizoen om lekker mee te doen en te eindigen in de middenmoot. Na een aarzelend begin vond het team zijn draai en klom het langzaam richting de bovenste helft van de competitie. Daar stopte het niet en City klom in de play-off. Mede-promovendus Aldershot zakte in na de winterstop maar Exeter deed nadrukkelijk mee om een play-off plaatsje. Het werd nog beter en na 7 wedstrijden zonder nederlaag belandde Exeter op een rechtstreekse promotieplaats.Een zege in Rotherham zou volstaan voor promotie.

Met dat vooruitzich ging zaterdag om half 6 de wekker en zaten Suus en ik een half uur later in de auto richting Schiphol. De nationale autoweg A2 is doordeweeks een parkeerplaats. Op zaterdagochtend is het genieten van brede stroken met elke kilometer nieuwe wegwerkzaamheden. Dat er op zulke wegen op zo’n tijdstip een maximum snelheid geldt van 100 of 90 km/u is nogal merkwaardig.

Na iets meer dan 2 uur rijden kwam Schiphol in zicht. Parkeren, door de douane, naar de gate en de lucht in. Het ging allemaal erg soepel. Het enige bijzondere was de route, ik herkende namelijk zeer duidelijk de stadions van Grimsby Town en Luton Town. Aangekomen op East Midlands Airport was de bus snel gevonden. Die bracht ons naar Derby en vandaar de trein naar Sheffield. Bagage in een kluisje en de stad in. Het was inmiddels kwart voor 12 en nog genoeg tijd voor een hapje, drankje en even shoppen.

Omdat er nogal wat Exeterfans werden verwacht gingen we wat vroeger naar het stadion. De imposante lichtmasten zie je al van ver en van buiten is het best een indrukwekkend bouwwerk. Uitfans moeten door een paadje met links een hek en rechts een struik richting de kassa. Er stond ruim een uur voor de wedstrijd al een flinke rij. Rotherham had erop geanticipeerd en alle mogelijke kassahokjes waren bezet zodat de rij flink opschoot.

Het Don Valley Stadium wordt tijdelijk door Rotherham United gebruikt als noodoplossing en dat is maar goed ook. Het is geen oord waar een voetbalclub  zich definitief wil vestigen door de grote nadruk op atletiek. Tussen veld en tribune ligt een atletiekbaan en tussen baan en tribune ook nog een verspringbak. Omdat alle fans op 1 tribune zitten kijk je dus de hele tijd tegen lege tribunes aan die wat weg hebben van het Olympiastadion in Munchen. Maar de stap van Rotherham United was een moedige, verstandige en tijdelijke genoeg gezeurd dus over het stadion.

Exeter City wist op 46 plaatsen na de toegewezen allocatie uit te verkopen en de sfeer zat er best goed in. In plaats van ‘on the pitch’ werd er gezongen: ‘on the track’ en ‘where’s the pitch’. Ook de Rotherham United fans waren massaal opgekomen en dat resulteerde in de hoogste LeagueGate van ’t seizoen. Rotherham United begon dit seizoen met -17 en speelde zich vlot veilig om uiteindelijk bijna het linkerrijtje te halen. Zonder minpunten waren de Millers eenvoudig voor de play-offs geplaatst. Met dat vooruitzicht starte Exeter voorzichtig. Tisdale begon met 4-5-1 met Fleetwood als eenzame spits.

Het meeste balbezit was voor de thuisclub en Exeter zakte ook flink terug maar kreeg wel de beste kansen. Gill stoomde op vanaf links en boodt Fleetwood een gigantische kans maar dit schopte langs de bal. Een volgend schot ging net over en Matt Taylor kopte precies in de handen van de keeper. Rotherhams enige echte gevaarlijk moment was een afgeweken voorzet die door Jones net over kon worden getikt. In Bury was het ondertussen ook nog 0-0.

De tweede helft begon in dezelfde stijl en pas na 15 minuten greep Tisdale in. Hij bracht met Logan en McAllister twee aanvaller binnen de lijnen en de meegereisde fans gingen er nog eens flink achter staan. Tien minuten later was het feest. Logan kopte in de lange hoek de 0-1 binnen. Exeter zakte weer in en hoopte op de snelheid van Fleetwoord. Het was juist McAllister die 4 minuten later alleen op de keeper af mocht. Ruim in de 16-meter wordt hij neergehaald. Rood en penalty. Exeter kreeg dit seizoen 12 penalties en scoorde er daarvan slechts 3. Geen wonder dus dat Fleetwood miste. Het was nog vijftien minuten billenknijpen maar toen was het feest. Iedereen het veld of de atletiekbaan op. Champagne werkt ontkurkt en iedereen ging weer de tribune op.

Nadat de spelers de kleedkamers opzochten gingen wij weer op weg naar het hotel in Nottingham. Het P&J Hotel had volgens mijn boeking een tweepersoonskamer met douche. In werkelijkheid moesten we de douche en toilet delen met de buren en was het bed zo smal dat het hooguit een twijfelaartje was. Het enige licht dat naar binnen scheen kwam door de nooddeur die van dat glas had waar je niets doorheen ziet. Het ergste waren nog onze (Nederlandse) buren met kids die al 6 uur ’s ochtends zo’n herrie begonnen te maken dat ik geen oog meer dicht heb gedaan. Dat is bijzonder vervelend als je plant uit te slapen na een lange dag.

De zondag werd besteedt in Nottingham wat best een leuke stad is. We waren er nog getuige van een diefstal, toen we net aan het afrekenen waren bij de HMV rende er iemand zo de winkel uit met en WII en Guitar Hero.

Het is nog steeds een beetje apart, Exeter City in League One. Spelen tegen Charlton Athletic, Norwich City, Southampton, Tranmere, Huddersfield, Oldham, Swindon, Brighton. Ik herinner me nog dat ik mijmerde dat Canvey Island een bogey-team aan het worden was.

Het zal wennen worden. Zo goed als het hele team van vorig jaar was er ook nu bij dus we mogen geen wonderen verwachten volgend seizoen. Erin blijven is de enige doelstelling. De afgelopen 6 seizoenen was ik gewend dat Exeter het meerendeel van haar wedstrijden won, dat zal toch anders worden.Maar zijn Walsall, Colchester, Yeovil, Leyton Orient, Hartlepool en zlefs Scunthorpe nu werkelijk zulke grote teams. Alles hangt samen met fatsoenlijk beleid en daar schort het niet aan de laatste jaren.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3464
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #1 Gepost op: mei 04, 2009, 14:08:28 »
Uiteindelijk op Schiphol zelf geparkeerd?

Online Joost

 • Berichten: 8380
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #2 Gepost op: mei 04, 2009, 14:45:57 »
Uiteindelijk op Schiphol zelf geparkeerd?
Ja. Een mooie les voor de volgende keer, we hadden geen zin om ergens te gaan parkeren waar we niet zeker wisten of mijn autootje er nog zou staan als we terugkwamen. Volgende keer maar ver van te voren zo'n parkeerplaats boeken.

Online Joost

 • Berichten: 8380
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #3 Gepost op: mei 04, 2009, 18:54:57 »
De foto's!


The Crucible, Sheffield, waar het WK Snooker aan de gang is


Entree van het Don Valley Stadium
Exeterfans voor de wedstrijd


Schitterende lichtmasten...


... en een gigantisch scorebord.


Tijdens de wedstrijd


Uitzicht vanaf Nottingham Castle op de twee stadions


Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4570
 • Geslacht: Man
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #4 Gepost op: mei 04, 2009, 19:38:51 »
Hebben ze dat scorebord tweedehands in Duitsland gekocht?
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Ici c est Paris

 • Berichten: 1352
 • Geslacht: Man
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #5 Gepost op: mei 04, 2009, 21:31:42 »
Hebben ze dat scorebord tweedehands in Duitsland gekocht?

Zoiezo doet het hele stadion mij erg Duits aan.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3464
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #6 Gepost op: mei 05, 2009, 16:19:26 »
Ik heb helemaal niets met dit soort stadions.

Verklaar de titel van dit topic nog even. Shoes up?

Online Joost

 • Berichten: 8380
Re: 'Shoes up if you're going up'
« Reactie #7 Gepost op: mei 05, 2009, 16:59:42 »
Op een gegeven moment werd dat liedje gezongen en deed meer dan de helft van het publiek haar schoen uit en stak 'm in de lucht. Geen idee wat precies de bedoeling erachter was.

Je kunt het Rotherham United niet verwijten dat ze in zo'n stadion spelen. Eerder zelfs complimenteren. Een betaalbaar stadion, vlakbij de eigen stad waar ze tijdelijk terecht kunnen. Eind deze maand worden overigens de plannen voor een nieuw stadion in Rotherham gepresenteerd. Het is sfeerloos bij zo'n voetbalwedstrijd en hoe het geweest moet zijn tegen Morecambe met 2000 man is haast niet in te denken. Maar toch is het gewoon een mooi stadion. De hoofdtribune is imposant en doordat het veld lager ligt is het een mooi kuipje. Als dit vol zit tijdens een groot atletiekevenment is het vast sfeervol maar het is helaas veel te groot voor voetbal of rugby waar maar een paar duizend mensen zitten.