Auteur Topic: League 1 Play Off Final: Millwall - Scunthorpe  (gelezen 1467 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hoevenen lion

  • Berichten: 255
  • Geslacht: Man
    • Antwerphopper
League 1 Play Off Final: Millwall - Scunthorpe
« Gepost op: mei 25, 2009, 21:53:51 »

Om 3.30 zondagmorgen werd er afgesproken om te vertrekken naar Londen. Nog geen 7 uur hiervoor kwam ik terug van vakantie uit Zuid-Frankrijk. De bedoeling was om rechtstreeks naar Wembley te rijden maar dit werd niet gedaan omdat we ons parkingticket niet op voorhand hadden besteld. Uiteindelijk kwamen we om 7 uur locale tijd aan en parkeerden we onze wagen aan het Millwall stadion.

Hier wilden we de trein richting Londen Bridge nemen. Maar dit was vandaag niet mogelijk door werken aan het spoor.De treinen werden vervangen door bussen. Toen we een bus wilden nemen, mochten we niet mee omdat we geen ticket in het station waren gaan halen. Dan maar te voet naar het tube station van Bermondsey.

Toen we op Londen Bridge aankwamen, waren er al veel Millwallfans op de been. Hier zochten we een café om een ontbijt te nuttigen. Hierna gingen we terug richting station waar we hadden afgesproken met J. die de tickets had geregeld. Nadat we de tickets hadden afgehandeld, gingen we samen hem met richting Underground om met de Jubilee line naar Wembley Park te gaan.


Drie uur voor de wedstrijd arriveerden we aan het Wembley stadion. Hier waren toen al duizenden Millwall supporters op de been. Wij gingen samen met J. naar het hotel/pub the Green Man. Twee uur voor kick off vertrokken wij richting stadion om daar de sfeer op te snuiven. Na een bezoek aan de Wembley shop gingen wij richting onze plaatsen in het stadion. Via een roltrap werden we in stijl naar onze plaatsen gebracht. De eerste maal dat je in zo een stadion binnenkomt, doet je dat toch wel wat. Over het algemeen ben ik geen fan van nieuwe bowl grounds maar deze mag er echt wel wezen. Ondertussen liep het zon overgoten stadion stilaan vol. Uit Scunthorpe waren er 10.000 supporters meegereisd, van Millwall waren het er 45.000. Het totale toeschouwersaantal voor deze League 1 Play Off final was 59.661. Voor de wedstrijd had ik er al schrik voor want in de league dit jaar werd ook tweemaal verloren van de Irons.

In de eerste helft had Millwall het meeste balbezit maar de eerste kans was voor de tegenpartij. Woolford trapte op doel en Forde tikte de bal weg waaruit Sparrow de rebound makkelijk binnentikte en Scunthorpe op voorsprong kwam. Millwall voetbalde goed maar de beslissende bal viel nooit goed tot Alexander in de 37ste minuut de bal aannam en vanop 30 meter de gelijkmaker los in de winkelhaak trapte. Nog geen twee minuten later kwamen we op voorsprong toen Alexander een voorzet van Martin Binnen kopte. Net voor rust was de Championship wel heel dichtbij.

In de tweede helft kwam Millwall veel zenuwachtiger uit de kleedkamer. Ook bij de supporters was het heilige vuur eruit. Diep in de tweede helft maakte Sparrow met zijn tweede doelpunt de gelijkmaker. Chriss Hackett, die goed was ingevallen, leverde een fantastische voorzet af voor Alexander maar deze kopte net naast. Vijftien minuten na de gelijkmaker maakte Woolford er 2-3 van en was de Championship plots ver weg. Harris kreeg net voor tijd nog een mooie kans maar deze werd gered door de keeper van de Irons. Over de hele wedstrijd bekeken verdiende Millwall zeker niet te verliezen. Maar Scunthorpe was efficiënter en veel gevaarlijker voor doel. Ondertussen hadden we ook het slechte nieuws vanop de Bosuil ontvangen. Antwerp had de eerste wedstrijd in de eindronde verloren.

Na deze teleurstellende resultaten vertrokken we meteen terug naar South East Londen. Aan het Wembley Park metrostation kon je al over de koppen lopen. Maar het ging goed vooruit. Met overvolle metrotreinen beslisten we een omweg te maken. Hier hadden we minder volle metrotreinen en dit was veel aangenamer voor ons in deze hitte. Bij Londen Bridge aangekomen, waren we allemaal zo moe dat we daar een taxi namen naar onze wagen. Een uur vroeger dan gepland kwamen we aan de Euro Chunnel aan maar spijtig genoeg was er geen plek op een vroegere trein en moesten we er nog een uur wachten. Voor we op de trein mochten, werd onze wagen uitgebreid gecontroleerd door de douane. De emmer der vernedering moest gewoon vol. Na al deze tegenslagen kwamen we om middernacht weer in Antwerpen aan. Buiten de resultaten was het toch een zeer geslaagde dag.


http://antwerphopper.blogspot.com/2009/05/millwall-fc-scunthorpe-united-fc.html
« Laatst bewerkt op: mei 26, 2009, 22:19:00 door hoevenen lion »

Offline hoevenen lion

  • Berichten: 255
  • Geslacht: Man
    • Antwerphopper
Re: League 1 Play Off Final: Millwall - Scunthorpe
« Reactie #1 Gepost op: mei 25, 2009, 21:54:34 »