Auteur Topic: Oranje; The Pros & Cons of Hitchhiking NameDropping  (gelezen 2931 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

  • Berichten: 2027
Oranje; The Pros & Cons of Hitchhiking NameDropping
« Gepost op: dec 08, 2007, 23:11:33 »
Ruud van Nistelrooy tegen wil en dank. Verguisd, verketterd, of geïconiseerd en bewierookt. Bij Real Madrid doet hij dingen. Zodra hij zich echter, althans in het Nederlands Elftal, per ongeluk gaat bemoeien met de opbouw is van enige subtiliteit nog nauwelijks sprake. Eerder een stoorzender in een antennepark. Dat heeft hij dan gemeen met de beperkte draver Kuyt. Dat díe überhaupt genoemd wordt is exemplarisch voor de povere generatie die ons momenteel ten deel valt.

Als het gaat om de 'linies' zie ik graag vier spelers omdat mijn mening er niet toe doet:

Een doelman waarbij de aanval al begint bij zijn uitworp of uittrap.

De stoïcijnse en rotsvaste Bouhlarouz, althans de vorm en instelling etalerend van het WK 2006; waarbij de hovaardige Vaan haarfijn gaat uitleggen dat hij die visie niet wenst te delen.

Seedorf omdat Italië, Frankrijk en Roemenië van een andere categorie zijn dat wat Nederlanders op het middenveld op domestiek clubniveau gewend zijn. Een beetje uitblinken tegen Heracles lijkt mij nauwelijks een betrouwbare graadmeter

Van Persie vanwege bevliegingen, voetbalintellect en oplossend vermogen

Een dodelijk trefzekere spits die er gewoon staat als ie er moet staan

Voor de rest zal het me jeuken qua afhangende centrumverdedigers, diagonaal batikkende middenvelders, linksdraaiende yoghurtspelers achter de aanval, name-dropping, clubvoorkeur en sympathiën.

Ik zou een prima bondscoach zijn. Je hoeft alleen maar chemie en een sfeertje te creëeren waarin goede voetballers kunnen uitblinken. Piece of cake.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline TeeZee

  • Berichten: 3466
  • Geslacht: Man
    • GroundhoppersNet
Re: Oranje; The Pros & Cons of Hitchhiking NameDropping
« Reactie #1 Gepost op: dec 17, 2007, 16:57:50 »
Name dropping... Ik heb geen enkele illusie dat mijn nu volgende momentale lijstje ook maar enige meerwaarde heeft, wat trouwens voor ieder lijstje geldt.

Mijn uitgangspunt voor vandaag (kan morgen totaal anders zijn): bouw het team rondom je grootste spelers.

Doel: Van der Sar.
Achter: Van Bronckhorst
Midden: Seedorf
Voor: Van Nistelrooy

Deze spelers hebben zich internationaal langdurig bewezen. Verder kun je nog denken aan de brille van Van Persie en de doeltreffendheid van Makaay. Een goede centrale verdediger zou leuk zijn, evenals wat meer middenvelders. Ik denk dat er van de overige usual suspects weinig zijn die er op dit moment dusdanig bovenuit steken dat het niet eens zo gek uitmaakt wie je er neerzet.

Een kanttekeningetje: het maakt niet uit wie je er neerzet op basis van bewezen kwaliteiten. Het maakt natuurlijk wel uit op basis van onderlinge chemie. Een bondscoach die het managen goed onder de knie heeft en iets snapt van groepspsychologie (schitterend, psps in 1 woord!), zou in staat moeten zijn om een goede groep te kneden. Ik kan dat niet, ik werk nooit met de voetballers.