Auteur Topic: Bustan Ground  (gelezen 3025 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Han

  • Berichten: 2025
Bustan Ground
« Gepost op: jul 15, 2009, 23:58:45 »
In het seizoen 2003/04 nam El Gouna FC in haar ‘maiden season’ intrek in het partisaanse onderkomen dat ik ooit gemakshalve heb gebaptiseerd tot de ‘Bustan Ground’, vanwege haar ligging in de excentrische ‘arbeiderswijk’ van El Gouna, namelijk ‘Bustan’.

Inmiddels is El Gouna FC in zes seizoenen van de vierde divisie gestegen naar de Egyptische eredivisie. Ik grijp die historische mijlpaal aan om de Bustan Ground door de jaren heen fotografisch in kaart te brengen. Als stille getuige, zonder toeschouwers , of juist  gedurende wedstrijdmomenten.  

Ik deed dat op dit forum ooit met Deepdale; een cinematografische hommage, dienstdoend als zelftherapie. Als boetedoening om een jeugdzonde in te lossen. Dat je bij jezelf te biecht gaat en om penitentie vraagt omdat je de drie Zwolsche kathedralen waarmee je bent  opgegroeid en vergroeid nooit als ‘camera obscura’ heb gedocumenteerd. Een doodzonde die tot op de dag van vandaag om vergiffenis vraagt.

Fotograferen ‘deed je gewoon niet’ omdat enerzijds die grounds zo vanzelfsprekend waren en anderzijds een fototoestel ter grootte van een distributieradio toen het PTT-stadskengetal  voor  Zwolle nog 05200 was eigenlijk een bijzonder bezit was.

Seizoen 2003/2004

El Gouna FC maakte haar entree in de vierde divisie, een mini-competitie tegen buurtclubs uit Hurghada, Safaga en Al Quisier, en wordt kampioen.
« Laatst bewerkt op: jul 16, 2009, 21:54:04 door Han »
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Online Han

  • Berichten: 2025
Re: Bustan Ground
« Reactie #1 Gepost op: jul 16, 2009, 21:51:07 »
Seizoen 2004/2005


El Gouna FC is 'gepromoveerd' naar de derde divisie Upper Egypt en wordt kampioen. Een moment uit de wedstrijd tegen Luxor:

« Laatst bewerkt op: jul 16, 2009, 21:55:05 door Han »
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Online Han

  • Berichten: 2025
Re: Bustan Ground
« Reactie #2 Gepost op: jul 24, 2009, 22:17:58 »
Seizoen 2005/2006

Na het kampioenschap van de tweede en de derde divisie slaagt El Gouna FC er óók in om kampioen van de tweede divisie te worden. Promotie dient bevochten te worden met Nil Sohaq uit dezelfde divisie Upper Egypt en met Telefonad Beni Suef en Petrol Assyut uit de pendant die Lower Egypt vertegenwoordigt.

Het onooglijke stadionnetje ondergaat voor de gelegenheid van de play-off een 'update':
Scheidsrechter van dienst Fayim Omar mocht ooit een wedstrijd naar zijn hand zetten in Port Saïd waarbij de Cairo-gebaseerde club El Shams betrokken was. Meneer Fayim Omar heeft een lidmaatschap voor het leven bij hetzelfde El Shams Club, maar dat had hij al vóórdat hij deze club in Port Said naar de overwinning floot.

Die wankele Fayim Omar leek derhalve de aangewezen persoon om afgevaardigd te worden naar Gouna door een lid van de scheidsrechterscommissie dat in het dagelijks leven in het bestuur zit van Petrol, uit Assyut.

Meneer Fayim strooide rijkelijk met kaarten, waarvan zeven geel en tweemaal rood. Had niet echt zijn dag. Of misschien juist wel.

Prachtige overhitte taferelen langs en op het veld waarbij de vice-voorzitter van de thuisploeg als een hysterische gems al bokkenspringend negen maal verhaal probeerde te halen in het veld na elke controversiële beslissing. Ook de bank laat zich dan niet onbetuigd en dat levert dan ook voor reservespelers geel op. Uiteindelijk werd het veld herhaaldelijk schoongeveegd  door de opgetrommelde ME en kon het eindsignaal gehoord worden 0m 17.15 uur terwijl de kick-off toch echt 15.00 uur was.

Verhitte taferelen op het veld tijdens de wedstrijd tegen Petrol Assyut:Home support:


Away Support:

Uit de tweede bekerronde een momentopname tegen het gerenommeerde Itthad Alexandria.Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Joost

  • Berichten: 8311
Re: Bustan Ground
« Reactie #3 Gepost op: nov 19, 2011, 15:32:44 »
Volg je de voetbalclub nog steeds nu zo op een hoger niveau spelen?

Online Han

  • Berichten: 2025
Re: Bustan Ground
« Reactie #4 Gepost op: feb 29, 2012, 22:22:39 »
Volg je de voetbalclub nog steeds nu zo op een hoger niveau spelen?

Ik bezoek nog steeds thuiswedstrijden en zeer spaarzaam uitwedstrijden. Evenals afgelopen seizoen is de Premier League echter stilgelegd; in 2011 vanwege de revolutie en nú vanwege de politiek geëngageerde stadionramp in Port Saïd. Er is geen enkel betrouwbaar vooruitzicht op hervatting van dit seizoen.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed