Auteur Topic: 264 Tony's can't be wrong  (gelezen 2122 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hugo

  • Berichten: 2868
  • Geslacht: Man
    • Cheese & Union
264 Tony's can't be wrong
« Gepost op: feb 04, 2010, 23:32:20 »
23-01-2010
Aldershot 2 – 1 Bournemouth
Recreation Ground, Attendance; 4.387

Al ergens in november kwam het idee boven om in januari een dagtripje naar de regio Londen te maken. De uiteindelijk keuze van de wedstrijd had nog heel wat voeten in de aarde. Als eerste kandidaat kwam Charlton Athletic - Leyton Orient in beeld. Lekker dicht bij de tunnel en het bezoek van stadsgenoot Orient zou vast wel wat extra publiek trekken naar the Valley. Maar helaas werd deze wedstrijd verplaatst naar de maandagavond. Als tweede kwam Gillingham - Fulham in beeld, wedstrijd in de 4e ronde van de FA Cup. Mooie gelegenheid om Gillingham eens te bezoeken met het "grote" Fulham" op bezoek op Priestfield. Gillingham was dit seizoen ijzersterk thuis dus een stuntje zat er zeker in. Echter Gillingham moest eerst in de 3e ronde Accrington Stanley nog even verslaan. Die wedstrijd werd een paar keer afgelast maar de dinsdag voor de 23e zou het eindelijk gaan gebeuren. Uiteraard won Accrington en zo gingen we dus ook niet naar Gillingham. De lijst met fixtures werd nog maar eens bestudeerd en we kozen uiteindelijk voor Aldershot Town - Bournemouth. Deze affiche is een soort derby en ik had al een paar positieve verhalen over Aldershot gelezen.

De tunnel werd strak gehaald. En al snel zaten we op de Orbital, de ring om Londen. Vlak na de afslag naar Brighton en Crawley stond echter een lange file, die volgens de matrixborden voor een vertraging van minimaal 30 minuten zou zorgen. We schakelden snel en besloten via Crawley binnendoor te gaan naar Aldershot. De TomTom, vastgebrand op stand "toeristisch" leidde ons via smalle bosweggetjes en pittoreske dorpjes richting Guildford. We zagen onderweg padvinders, een vos, middeleeuwse kerken en elk moment kon Dick Turpin in beeld komen. Uiteindelijk kwamen we via Guildford uit in Aldershot.

Het stadion werd eenvoudig gevonden en de auto werd strategisch geparkeerd zodat we na afloop vlot weer richting Folkestone konden. Het was 13:00 uur, twee uur voor kick-off, en bij de ingang van de Recreation Ground was het nog rustig. We besloten richting centrum te lopen voor een leuke pub. De politie was overal prominent aanwezig, blijkbaar werden er toch wel enige boefjes uit Bournemouth verwacht. Wij vonden het wel prima en gingen de "the Goose" binnen. Een vrij grote pub waar het rustig was. Wel aanwezig was de Aldershot Youth Crew die druk bezig waren met sterke verhalen. De bardames waren de lelijkste die we ooit zagen in Engeland, dus we besloten onze aandacht op de telly te richten. Daar werd Preston North End - Chelsea vertoond, dat was wel 4e ronde FA cup. Het zat lekker relaxed en de pints waren bijzonder lekker.Eenmaal weer buiten werden we aangesproken door een agent. Of we voor Aldershot of voor Bournemouth waren. Dan kan je een ingewikkeld verhaal ophangen over groundhoppen, neutraal enzo maar dan raken dergelijke types meestal helemaal van slag. We hielden het op "Aldershot". We kregen het verzoek om via een andere route dan de heenweg terug naar het stadion te lopen. Heel apart maar dankzij de agent zagen we nu nog wel een mooi stukje van Aldershot. Een bingohal, een dubieuze nachtclub en een dichtgetimmerde winkel van wasmachines. Het werd ook nog een behoorlijke omweg dus er werden zo de nodige calorieën verbrand.

Bij de turnstiles was het inmiddels wat drukker en voor 15 pondjes mochten we naar binnen en kregen we een kaartje voor het plakboek. De eerste helft stonden we aan de korte kant zonder tribune. Daar heb je mooi zicht op de drie andere kanten waar wel een tribune staat. Het was lekker hangen over de reclameborden in de frituurwalm van een vreetkeet achter ons. Het "Hotshots Cafe" verkocht de originele Engelse lauwe friet, Pimmetje werd er niet vrolijk van. Vlak bij ons stond een mooi duo. Ze hadden met veel lawaai en humor overal commentaar op. Waldorf and Statler in het eggie dus, ik kreeg ze helaas niet netjes op de foto.

The Recreation Ground is een lekker ouderwetse ground met als meest opvallende dat na de ingang eerst een soort parkje ligt. Daarachter ligt het stadion. Ander opvallend punt is dus dat achter één van de doelen geen tribune staat, enkel een streepje asfalt. Achter het andere doel staat de East Bank, dat is klassieke staantribune met een mooi dak. Kwa akoestiek is ie ook okay. Ik vond de East Bank in het echt veel groter dan dat ie op foto's lijkt. Aan beide lange zijden is het zitten in het midden en aan weerszijden staan. Bournemouth had een 1.100 man meegenomen. De gate van 4.384 was de hoogste van het seizoen. De aanhang van Aldershot op de East Bank waren lekker aan het zingen en zorgde voor een lekkere sfeer. Helaas hadden ze daar wel een trommel voor nodig.

Aldershot Town keerde in 2008 weer terug in de League, nadat ze daar in 1992 door een faillissement uit waren verdwenen. Het debuutseizoen werd afgesloten op een keurige 15e plaats en ook dit seizoen draaien ze lekker mee in de subtop, ze stonden 9e op de ranglijst van League Two. Bournemouth werd vorig seizoen slechts 21e maar dat kwam vooral door de 17 strafpunten. Voorafgaande aan deze wedstrijd stond Bournemouth 2e.
De eerste helft was voor Aldershot. Meest aanvallende spel en een paar kansen. De 1-0 kwam uit een schitterende vrije trap. Het viel mij op dat beide ploegen best lekker aan het ballen waren. Dus niet enkel blinde ballen naar voren. In de tweede helft gingen wij aan de andere kant staan. Ik vraag me af of er nog andere ploegen in de League zijn waar dat mogelijk is.

In de tweede helft begon Bournemouth steeds meer aan te dringen. De sfeer op het veld werd langzamerhand wat grimmiger, een derby waardig. Uit een penalty,voor een handsbal, kwam Bournemouth op 1-1. Brett Pitman van Bournemouth werd massaal uitgejouwd na een mislukte poging om weer een penalty te versieren. Hij is typisch zo'n speler die dat wel leuk vindt, het publiek een beetje opnaaien.

Bournemouth probeerde de winnende 1-2 te forceren en die hing ook in de lucht. Maar Aldershot scoorde verrassend via een hakbal de 2-1. Vlak voor tijd het eerste opstootje op het veld met als resultaat een paar gele kaarten. Nog geen minuut later een ingooi voor Bournemouth. Warren Cummings stond klaar om in te gooien maar kreeg van Clark Masters, de reservekeeper van Aldershot, een bal in zijn gezicht. Wederom een kluwen van spelers, officials en stewards en zowel Cummings als Masters kregen rood. Heerlijke turbulente slotfase van een vermakelijke wedstrijd. Zo zien wij ze graag. Deze wedstrijd komt dan ook met stip de Top 5 van de kleine derby's.
Kort na het einde zaten we alweer in de auto en in no-time zaten we weer op de Orbital. Kort voor 19:00 uur aankomst in Folkestone bij de Eurotunnel. Ik hoopte op de trein van 19:20 om zo lekker op tijd thuis te zijn. Maar helaas er ging pas een trein om 20:20 uur, die was dan ook stampvol. In Antwerpen wederom vertraging. Ter hoogte van Borgerhout was een zwaar ongeluk gebeurt met een 5 - 6 auto's. Het verkeer moest van 5 rijbanen terug naar 1. Dat grapje duurde 1 uur en 20 minuten.

Bij Breda begon het zachtjes te sneeuwen maar er kon nog goed doorgereden worden. Vanaf Utrecht werd de weg slechter begaanbaar en zakte de snelheid tot een 70 km/uur. Na Amsterdam was het ploegen door de sneeuw en kwam de snelheid amper boven de 50 km/uur. Amsterdam - Leeuwarden kostte zo meer dan 2,5 uur. In plaats van 2:00 uur thuis werd het 6:00 uur. Dat was een minder einde van een verder fijne dag. Na een dag onderweg raakt de gespreksstof ook op. Alle voetbalnieuwtjes en forumroddels zijn dan al besproken. Zo bleef het enkel het grote Tony-spel over. Om en om een bekende Tony noemen. Dus een witte Afsluitdijk werd begeleid door Tony Cascarino, Tony Blair en Tony Montana.

Offline Gert

  • Berichten: 197
  • Geslacht: Man
  • Ray Wilson, the forgotten hero
    • The Ray Wilson project
Re: 264 Tony's can't be wrong
« Reactie #1 Gepost op: feb 05, 2010, 15:45:37 »
De bardames waren de lelijkste die we ooit zagen in Engeland

Dat wil wat zeggen!! Maar verder klinkt het als een prima dagje uit!