Auteur Topic: Scup Jette - Bierbeek  (gelezen 3584 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3475
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Scup Jette - Bierbeek
« Gepost op: mrt 23, 2010, 13:09:58 »
Zelden heb ik zo het gevoel gehad een foto van het onvolprezen forumlid georgesv binnen gelopen te hebben. Op het moment dat je het stadionnetje betreedt wordt je overvallen door een aangename Belgische warmte. De rijpe dames achter de kassa's glimlachen vriendelijk als je een kaartje koopt van zes euro en blijven dit doen als je hen op de digitale plaat vastlegt.

De thuisbasis blijkt een verborgen pareltje te zijn. Weliswaar is zijn er drie zijdes zonder tribune, de tribune die er staat maakt een hoop goed. In het midden staat een overdekt deel met een combinatie van zit- en staan plaatsen, aan weerskanten daarvan bevinden zich verkruimelde staancurves met roestige botshinderpalen. Bij liefhebbers van dit type tribunes zullen de speekselklieren overuren maken.

Scup speelde thuis tegen een geduchte tegenstander met de naam Bierbeek. Kijkende naar de handgeschreven ranglijst in de typisch Belgische kantine viel op dat er in deze klasse (de eerste provinciale) veel clubs spelen met karakteristieke namen. Ik kan ze niet meer precies voor de geest halen, maar in mijn herinnering klonken ze als winkelwagen, konijnenjagers en kolenvreters.

Terug naar de foto van georgesv. Je zit daar op de tribune en je waant je op http://www.groundhopping.be, a pictorial documentation of Belgian football grounds. Je probeert een foto te schieten zoals alleen hij dat kan, maar je faalt. Je ziet het beeld, maar je krijgt het niet digitaal. Je doet je best, maar je beseft dat er maar één meester is.

Op het kruimelterras stond een man te fotograferen. Zou 't 'm zijn? En die fiets óp de tribune, van wie is die fiets? De man gebruikte flitslicht tijdens het schieten van foto's, ik kan me niet voorstellen dat een professional dat doet. Het was 'm niet.

De wedstrijd was er eentje waarbij de ruimtes zéér klein gehouden werden, in Nederland wel bekend als "kluitjesvoetbal". Het was niet vervelend om naar te kijken, helemaal niet, maar er zat geen enkel idee achter en het leek eigenlijk niet eens op voetbal. De scheidsrechter en één van de grensrechters waren vrouwen. Prima, ik mag dat graag zien in de uiterst conservatieve sport die voetbal toch nog altijd is. Het leverde alleen wel een probleem op, omdat de grensrechter binnen de minuut helaas haar voet verstuikte. Vol bewondering, en toch ook wel medelijden, zagen we het arme meisje 45 minuten lang heen en weer hinken langs de lijn.

Na de rust keerde ze niet meer terug. Dat bleek later gevolgen te hebben. Scup leidde al met 2-0 en scoorde de 3-0. Duidelijk te zien voor iedereen. Maar niet voor de scheidsrechter die geen grensrechter had op dat punt. Dus geen doelpunt. Het zorgde voor enige commotie bij het bescheiden opgedaagde publiek (maximaal 200 mensen denk ik).

Passie was er volop aanwezig, maar ik kon maar niet stoppen met het vergelijken van het geschreeuw dat ik hoorde met Kabouter Wesley. De stemmen waren identiek. Voor het eerst vond ik dat grappig, iets wat ik van Kabouter Wesley niet kan zeggen (mij te grof, poep, pies en vloeken is niet mijn soort humor).
De man of the match was hgrm, die een bal op magistrale wijze terug het veld in trapte.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4659
 • Geslacht: Man
Re: Scup Jette - Bierbeek
« Reactie #1 Gepost op: mrt 23, 2010, 13:56:06 »
HOS Bierbeek.....dat doet me eerder aan carneval denken.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline georgesv

 • Berichten: 932
Re: Scup Jette - Bierbeek
« Reactie #2 Gepost op: mrt 23, 2010, 23:45:34 »
wow super stadion!
had 't als tip ooit es opgevangen, maar was t compleet vergeten. bedankt om me te helpen herinneren (en jaloers maken ;-)

Offline TeeZee

 • Berichten: 3475
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Scup Jette - Bierbeek
« Reactie #3 Gepost op: mrt 24, 2010, 09:48:26 »
Nog twee foto's van het B-terrein. Mij deed het niets, het is een hockeyveld met daaromheen een parodie op een verkruimelde staantribune. Het is namelijk niets meer dan een hoop potgrond waarin wat stenen afscheidingen geslagen zijn. De botshinderpalen doen het nog ergens op lijken, maar feitelijk is het meer iets dat je in een tuincentrum tegenkomt.
Offline Han

 • Berichten: 2059
Re: Scup Jette - Bierbeek
« Reactie #4 Gepost op: mrt 24, 2010, 21:13:35 »
Bovenstaande beelden zijn bevroren tijdseenheden uit de eind zestiger/begin zeventiger jaren. Menig ground in Nederland op tweede divisie-niveau vertoonde verbluffende gelijkenis.

Wie zich een beeld probeert te vormen van bv De Vrolijkheid in Zwolle waar PEC de laatste hoofdbewoner was op betaald niveau is nu getuige van een spitting image van de korte zijde en de tweede rang. Prachtige symboliek.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline TeeZee

 • Berichten: 3475
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Scup Jette - Bierbeek
« Reactie #5 Gepost op: apr 11, 2010, 13:11:21 »
Iemand enig idee wat het toeschouwersaantal van deze wedstrijd was?