Auteur Topic: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010  (gelezen 109063 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline ðe waan

 • Berichten: 544
 • "Latent groundhopper"
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #105 Gepost op: sep 05, 2012, 01:02:27 »
Mensen die hard werken maar relatief weinig verdienen zijn stukken beter af bij links dan rechts. Rechts beloont namelijk mensen die andere mensen hard laten werken.

Ik werk eigenlijk helemaal niet zo hard en verdien desondanks best een hoop geld. Enkel en alleen omdat ik het geluk heb gehad dat ik van nature makkelijk leer en een redelijke intelligentie heb. Ik voel me verre van gestraft als ik daardoor een paar procent meer belasting betaal.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #106 Gepost op: sep 05, 2012, 08:58:30 »
Bericht van Spons verwijderd. In een citaat ga je niet aanpassen of verbeteren. Graag even opnieuw proberen op de juiste manier. Dus: het citaat laten staan en er onder vermelden waar je het niet mee eens bent.


Heeft overigens niets met de inhoud te maken maar wel daarmee dat ik niet wil dat er citaten op het web staan van mij die ik nooit zo geschreven heb.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Koning Kriel

 • Berichten: 1220
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #107 Gepost op: sep 05, 2012, 09:01:22 »
Wat voorbeelden uit mijn eigen leven.

- De VVD is voor privatisering in het openbaar vervoer. Toen de NS nog verantwoordelijk was voor het traject waar ik woon was er veel geklaag, maar was het in ieder geval betaalbaar. Sinds de aanbesteding blijven de prijzen maar stijgen (logisch, bedrijven moeten winst maken), staan er zelfs automaten waarin het onmogelijk is om kortingskaartjes te kopen en laat de service te wensen over. De hele regio is ontevreden en enkel de SP doet er wat aan en wil het openbaar vervoer betaalbaar en aantrekkelijker maken omdat de mensen die er noodgedwongen gebruik van moeten maken het vaak financieel wat minder hebben.

- De VVD voert de langstudeerboete in oftewel geld weghalen van mensen die het niet hebben. Lang was er geen definitieve duidelijkheid. Maar je begint aan een studie, tijdens de studie worden plots de spelregels veranderd met die snelheid dat je op dat moment al niet meer de mogelijkheid hebt om de boete te kunnen ontlopen door af te studeren.

- De VVD wil nog wat meer bezuingen op de kenniseconomie. Ze willen de studiefinanciering afschaffen, dat dat de armen armer maakt lijkt me volstrekt logisch en daarbij lijkt me toelichting verder niet nodig.

Van dit alles had ik geen last gehad bij een 'rode' regering, zoals spons het verwoordde.

Een verhaaltje over Polen en kernwaarden is leuk maar dat interesseert me vrij weinig, ook de linkse partijen willen mensen namelijk aan het werk. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de in mijn ogen idiote standpunten van de VVD over o.a. het ontslagrecht, huurwoningen, de zorg etc.

De enige van die kernwaarden die me aanspreekt is vrijheid. Verantwoordelijkheid heb ik liever wat meer van de staat. Verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid interpreteren jullie wel erg merkwaardig gezien de standpunten t.o.v. allochtonen. Rechtvaardigheid bereik je mijns inziens niet door strenger straffen / minimum straffen.

Maargoed, iedereen z'n eigen ding. Wanneer mensen tenminste nadenken over politiek en daaruit concluderen dat het beter is om rechts te stemmen dan moeten ze dat doen. Ik heb het gevoel dat veel mensen geen idee hebben op wat ze stemmen. Het merendeel van dat soort kiezers zit bij de PVV, maar ook bij de VVD en zelfs bij de SP.

Hier wil ik toch nog even op terugkomen.

- Ook ik ben voor de privatisering van het openbaar vervoer, dit is een markt waarin dat kan mits je de randvoorwaarden juist schept. Daar ontbreekt het wat mij betreft nog aan dus dat is een verbeterpunt. Ook de kaartjes voor trajecten waar nog geen marktwerking is zijn gestegen dus of stijgende prijzen voor een kaartje de schuld zijn van de marktwerking waag ik te betwijfelen.

- Hier pak ik punt twee en drie even samen. Deze regering heeft op voorspraak van de CDA de langstudeerboete ingevoerd, ik vind het net als jij niet kunnen dat je de spelregels tijdens de wedstrijd veranderd. Ik ben tegen de langstudeerboete (de hele politiek inmiddels) maar deze bezuiniging is afgesproken en kan niet zomaar geschrapt worden. De VVD wil de langstudeerboete afschaffen en van de studiefinanciering een lening in plaats van een gift maken. Dat is dus niet zoals jij zegt de studiefinanciering afschaffen. Je studie is een investering in je eigen toekomst, een investering die je later lang en breed terugverdiend, waarom zou je die dan niet kunnen terugbetalen? Met een sociaal leenstelsel kan iedereen blijven studeren en betalen de sterkere schouders (want dat worden het uiteindelijk toch) de investering die de staat heeft gedaan terug.

- Nederlandse landbouwers zouden dolgraag Nederlandse werknemers aannemen als zij dezelfde werkmentaliteit hebben als (bijvoorbeeld) Polen. Het probleem met Nederlanders die in de landbouwsector gaan werken is dat veel van hen al op dag twee niet meer komen opdagen omdat ze het werk te zwaar vinden of nog erger zich ziek melden. De ondernemer wordt dan met hoge kosten opgezadeld terwijl hij niemand heeft die komt werken. Dat er ondernemers zijn die hier op inspringen snap ik, zij kunnen daar geld aan verdienen en leveren mensen die wel willen en komen werken, snap ik dan ook. Die ondernemers kan je niets kwalijk nemen. De wortel van het probleem zit in de Nederlandse werkmentaliteit.

Ik vindt het opvallend dat je zegt dat je niet zo veel hebt met de kernwaarde verantwoordelijkheid en dat wat jou betreft de overheid die wat meer mag tonen. Daar zit precies het verschil tussen jouw en mijn kijk op de rol van de overheid en het individu, dat maakt jou een socialist en mij een liberaal. Gelukkig leven wij in een land waar je een keuze hebt en een partij kan kiezen die bij jouw mening past. 

Offline TeeZee

 • Berichten: 3466
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #108 Gepost op: sep 05, 2012, 09:35:47 »
Zowel het communisme (waar de SP overigens ver van verwijderd geraakt is in de afgelopen decennia) als een volledige vrije markteconomie werken niet. Om de zelfde reden: je hebt te maken met mensen. Mensen hebben een prikkel nodig om wat te gaan doen, daarom werkt het communisme niet. Mensen hebben ook regulering nodig, anders zullen ze pakken wat ze pakken kunnen. Daarom werkt het neoliberalisme niet. Vandaar dat vermoedelijk het Rijnlands model, dat een tussenvariant is, het meest in de buurt komt van wat wel werkt. Maar ongetwijfeld zullen daar ook haken en ogen aan zitten.

We hebben het goed in Nederland, maar ik heb er wel moeite mee als ik zie dat het hele land volgebouwd wordt met leegstaande bedrijfspanden, omdat projectontwikkelaars succesvol gelobbyd hebben bij hun vrienden in de kamer. Ik heb er ook moeite mee als bijvoorbeeld Rutte zegt dat hij de rekening niet wil doorschuiven naar de volgende generatie. Dat klinkt erg onoprecht als je tegelijkertijd wel de problemen m.b.t. energie en milieu doorschuift. Het gaat hem dus helemaal niet om de kinderen.

Ik heb ook moeite met het ontslagrecht, dat versoepeld moet worden (lees: verdwijnen). Alle bedachte argumentatie is leuk en aardig, maar er zit een dubbele agenda achter. Al jaren lobbyen Wientjes en co hiervoor, omdat het zwaar in het voordeel van werkgevers is om dure krachten makkelijk te kunnen inwisselen voor goedkopere krachten. Die zweem hangt er ondubbelzinnig sterk omheen.

Lobbyen is zo'n groot probleem geworden dat er eigenlijk al geen sprake meer is van een echte democratie. Je stemt, maar er wordt op een veel krachtigere manier invloed uitgeoefend op het beleid. Belchinezen zitten niet alleen in het voetbal, zo lijkt het. Daarom ben ik er erg voor om lobbyisten te registreren en dit openbaar te maken.

Verder heb ik totaal andere ideeën over wat vrijheid en gelijkwaardigheid dan de liberalen. Dat mag.

Offline spons

 • Berichten: 4079
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #109 Gepost op: sep 05, 2012, 10:21:25 »
Bericht van Spons verwijderd. In een citaat ga je niet aanpassen of verbeteren. Graag even opnieuw proberen op de juiste manier. Dus: het citaat laten staan en er onder vermelden waar je het niet mee eens bent.


Heeft overigens niets met de inhoud te maken maar wel daarmee dat ik niet wil dat er citaten op het web staan van mij die ik nooit zo geschreven heb.

Onlosmakelijk verbonden met fascisme en dictatuur is over het algemeen censuur en de beperking van vrijheid van meningsuiting :-)

Maar je hebt in dit geval gelijk zal het een en ander in de loop van vandaag opnieuw posten

2.523 wedstrijden ( waarvan 1.484 van Feyenoord ), 659 "clubs", 537 grounds, 43 landen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #110 Gepost op: sep 05, 2012, 11:37:00 »

Ik MOET me helemaal nergens voor schamen. Wat is dat voor een achterlijk gezwam? Zoals gebruikelijk in politieke discussies is bij jou de nuance weer totaal absent.

Je kunt met elkaar politiek van mening verschillen, maar de wijze waarop jij meent mensen die rechts of conservatief stemmen in een hoek te kunnen zetten, vind ik hogelijk beledigend.

je MOET helemaal niks, ik VIND alleen dat je iets moet. Da's een heel verschil.

Waar het om gaat is dat de VVD en het CDA zich hebben ingelaten met een partij die aantoonbaar (zie argumenten hierboven) neo-fascistisch is (of in ieder geval veel neo-fascistische kenmerken heeft). En dat bedenk ik niet, daar zijn onderzoeken naar gedaan, bijvoorbeeld door de Anne Frank Stichting, universiteit Tilburg, ministerie van Binnenlandse Zaken).

Als ik in 2010 op VVD of CDA gestemd zou hebben, zou ik me zwaar belazerd hebben gevoeld. Je stemt op een fatsoenlijke partij en krijgt er gratis de PVV bij. Degenen die nu weer op één van deze twee partijen gaat stemmen, weten dat ze weer het risico lopen de PVV in het zadel te helpen.

Dan is mijn conclusie (let op MIJN conclusie, daar mag je het dus mee oneens zijn) dat deze stemmers ofwel naïef zijn en Rutte c.s. geloven dat zij niet nogmaals met de PVV in zee gaan ofwel ideeën en handelen van de PVV niet afkeuren.

Consequentie is (voor de oprechte conservatieven en rechts-liberalen helaas) wel dat het op dit moment in Nederland niet mogelijk om rechts te stemmen zonder impliciet neo-fascistische denkbeelden te gedogen.

Voorts vallen me nog twee dingen op aan het politieke klimaat in Nederland.

Ten eerste stond Nederland/de Nederlanders vooraan om met het vingertje te wijzen naar bijvoorbeeld België, Frankrijk en Oostenrijk toen daar extreem rechtse partijen groot werden. Nu in Nederland hetzelfde gebeurt, wordt massaal gestruisvogeld.   

Ten tweede kijkt niemand tegenwoordig vreemd op als je de SP voor maoïstisch of zelfs de PvdA voor communistisch uitmaakt. Wordt beargumenteerd aannemelijk gemaakt dat de PVV neofascistisch is, dan is de wereld te klein.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #111 Gepost op: sep 05, 2012, 11:39:23 »
Onlosmakelijk verbonden met fascisme en dictatuur is over het algemeen censuur en de beperking van vrijheid van meningsuiting :-)

Maar je hebt in dit geval gelijk zal het een en ander in de loop van vandaag opnieuw posten


Het gaat -zoals gezegd- niet om de inhoud, maar om de vorm. Ik wil niet dat mijn woorden anders worden weergegeven dan dat ik ze heb geschreven. Als de tekst in plaats van over de PVV over Putin, Puskas of PEC Zwolle zou hebben gegaan, zou ik hetzelfde hebben gedaan.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline spons

 • Berichten: 4079
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #112 Gepost op: sep 05, 2012, 11:44:48 »

Het gaat -zoals gezegd- niet om de inhoud, maar om de vorm. Ik wil niet dat mijn woorden anders worden weergegeven dan dat ik ze heb geschreven. Als de tekst in plaats van over de PVV over Putin, Puskas of PEC Zwolle zou hebben gegaan, zou ik hetzelfde hebben gedaan.

Dat begrijp ik wel, heb ik toch in mijn laatste zin geschreven
2.523 wedstrijden ( waarvan 1.484 van Feyenoord ), 659 "clubs", 537 grounds, 43 landen

Offline spons

 • Berichten: 4079
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #113 Gepost op: sep 05, 2012, 11:49:41 »
Waar het om gaat is dat de VVD en het CDA zich hebben ingelaten met een partij die aantoonbaar (zie argumenten hierboven) neo-fascistisch is (of in ieder geval veel neo-fascistische kenmerken heeft). En dat bedenk ik niet, daar zijn onderzoeken naar gedaan, bijvoorbeeld door de Anne Frank Stichting

Ik ben nog steeds benieuwd naar het onderzoek van de Anne Frank Stichtingnaar het neo-fascistische gedrag van de Israelische regering t.a.v. de bezette gebieden, maar dat mag je in Nederland ook niet zeggen want dan wordt je door dezelfde stichting of door het CIDI voor antisemiet uitgemaakt
2.523 wedstrijden ( waarvan 1.484 van Feyenoord ), 659 "clubs", 537 grounds, 43 landen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #114 Gepost op: sep 05, 2012, 12:09:17 »
Dat begrijp ik wel, heb ik toch in mijn laatste zin geschreven

OK (-:
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #115 Gepost op: sep 05, 2012, 12:17:38 »
Ik ben nog steeds benieuwd naar het onderzoek van de Anne Frank Stichtingnaar het neo-fascistische gedrag van de Israelische regering t.a.v. de bezette gebieden, maar dat mag je in Nederland ook niet zeggen want dan wordt je door dezelfde stichting of door het CIDI voor antisemiet uitgemaakt

Dat is een ander verhaal....Over de staat Israël is ook nog wel een boekje open te doen.....Maar dat heeft hier verder niet zo veel mee te maken.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #116 Gepost op: sep 05, 2012, 12:23:52 »
De PVV beoogt niet de democratische rechtsorde omver te werpen en daaraan ga jij voorbij. Niks fascisme. Iedere instantie die de PVV van fascisme beschuldigt, maakt daarmee een politiek statement en geen objectieve vaststelling.

Mijn theorie is dat een partij die zelf uiterst ondemocratisch is georganiseerd ook weinig op heeft met democratisch landsbestuur. Zie eerdere post.
Daarnaast: als de PVV voldoet aan het merendeel van de kenmerken van fascisme, is het op z'n minst een fascistoïde partij. If it walks like a duck and quacks like a duck, it must be a duck.

Citaat
Verder ben ik blij dat je nu spreekt van naïviteit en je belazerd voelen; dat is al wat anders dan dat ik me zou moeten schamen.

Belazerd voelen geldt voor degenen die in 2010 op CDA en VVD hebben gestemd. Daar gaat mijn opmerking over schamen niet over.

Degenen die nu op VVD of CDA willen gaan stemmen, zouden zich nog steeds moeten schamen voor hun naïviteit danwel voor hun impliciet gedogen van neofascistisch gedachtengoed. Die staat en die blijft staan.

Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline FC_Emmen

 • Berichten: 1212
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #117 Gepost op: sep 05, 2012, 13:30:58 »
Degenen die nu op VVD of CDA willen gaan stemmen, zouden zich nog steeds moeten schamen voor hun naïviteit danwel voor hun impliciet gedogen van neofascistisch gedachtengoed. Die staat en die blijft staan.
Dat vind jij. Ik vind dat iemand die SP stemt zich moet schamen omdat Roemer zo trots is dat hij die mafkees van een president van Bolivia heeft ontvangen.... He, wacht eens ze zijn ideologisch gelijk, de SP wil alles nationaliseren
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/341095/Boliviaanse-president-Morales-bezoekt-SPleider-Roemer.htm
« Laatst bewerkt op: sep 05, 2012, 13:35:08 door FC_Emmen »
Dimitri Verhulst: 'De combinatie geel en zwart, godbetert, smakelozer kan je ’t niet bedenken.'

Offline TeeZee

 • Berichten: 3466
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #118 Gepost op: sep 05, 2012, 13:34:04 »
Nationaliseren bedoel je denk ik. Overigens is dat ook niet waar, de SP is voor een gedeeltelijke vrije markt.

Offline FC_Emmen

 • Berichten: 1212
Re: Tweede Kamerverkiezingen Nederland 9 juni 2010
« Reactie #119 Gepost op: sep 05, 2012, 13:41:02 »
Nationaliseren bedoel je denk ik. Overigens is dat ook niet waar, de SP is voor een gedeeltelijke vrije markt.
Hehe ja dat bedoelde ik. :)

Ja, dat zeggen ze maar ondertussen zijn het een stel verstokte neo-stalinisten. Als de SP het voor het zeggen krijgt word elke vorm van geloof, vrijheid van meningsuiting ect. verboden en werken we straks allemaal in een kolchoz of sovchoz.
Dimitri Verhulst: 'De combinatie geel en zwart, godbetert, smakelozer kan je ’t niet bedenken.'