Auteur Topic: De Eredivisie 2010/2011  (gelezen 13878 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline TeeZee

 • Berichten: 3466
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
De Eredivisie 2010/2011
« Gepost op: mei 19, 2010, 11:16:30 »
Het seizoen is afgelopen, tijd om vooruit te blikken naar het nieuwe seizoen. Wordt Ajax eindelijk weer eens kampioen? Hoever gaat Twente wegzakken? Degradeert Excelsior meteen weer, of wordt Willem II zo uitgehold (als het nog bestaat) dat het onderin erg spannend gaat worden? Gaat Petrovic echt Den Haag trainen? Welke spelers gaan er weg? Welke Joegoslaven worden er gekocht?

Wanneer begint het nieuwe seizoen eigenlijk?

Offline Peenvogel

 • Berichten: 634
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #1 Gepost op: mei 19, 2010, 11:29:27 »
Weekend van 8 augustus beginnen we weer.

Gezien de lege schatkist heb ik een vermoeden dat wij wel eens met een van de jongste Feyenoord-elftallen uit de geschiedenis van de club de competitie zullen aanvangen.


Offline Hielke

 • Berichten: 864
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #2 Gepost op: mei 19, 2010, 11:43:10 »
De Glazen Bol.

Ron Jans beleeft een lastige start bij Heerenveen. Op bestuurlijk niveau zit er nog veel scheef - dat verpest de sfeer binnen de club. De nieuwe voorzitter, die op basis van een krantenadvertentie is binnengehaald, moet z'n draai vinden. De opzij geschoven directie heeft moeite zich te vinden in haar rol op de achtergrond. Riemer van der Velde wordt door Jans -die zich opwerpt als bindmiddel en boegbeeld- meer bij de club betrokken. Dit lovenswaardige initiatief zorgt voor wrevel.

Sportief wil het ook allemaal nog niet echt lukken. Het elftal is op veel plaatsen gewijzigd. De rotte plekken zijn weg, maar de nieuwe aankopen moet wennen. Er staat geen team. Daarom is de seizoensstart, zoals bijna traditie in Heerenveen, buitengewoon slecht. Na zeven wedstrijden heeft de nieuwe trainer slechts vier punten behaald. Zijn krediet raakt snel op en z'n Groningse achtergrond gaat tegen hem werken. De fanatieke supporters beginnen zich te roeren.

Na een 4-0 nederlaag bij een middenmoter lijkt de situatie onhoudbaar. Het ontslag van Jans lijkt aanstaande. Maar, oh wonder, in de beker wordt de zeer beladen wedstrijd tegen Cambuur gewonnen. In Leeuwarden, nota bene. Het brengt een ommekeer teweeg, al staat Heerenveen tijdens de winterstop nog te laag. Na de kerst keert de rust eindelijk terug op bestuurlijk niveau en heeft Jans een team weten te smeden.  Het bekertoernooi eindigt in de kwartfinale. Dankzij een geweldige eindsprint in de Eredivisie is directe plaatsing voor Europees voetbal een feit. Bas Dost bewijst pas na de winterstop zijn waarde en ook Fillip Djuricic breekt door.

Bijzonderheid in dit seizoen: wegens de aanhoudende financiële malaise wordt Excelsior zesde en daarmee laatste. De winnaar van de nacompetitie gaat tevens Europa in.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4578
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #3 Gepost op: mei 19, 2010, 12:31:50 »
* Ajax pokert te lang en denkt Suarez voor veel geld te kunnen verkopen. Door een zware blessure op de training is Suarez tot februari uitgeschakeld en blijft hij bij Ajax. In de tweede helft van de competitie scoort hij nog 15 maal, waardoor Ajax zich alsnog direct plaatst voor de EL. Suarez gaat transfervrij naar Chelsea.

* Feyenoord begint moeizaam, maar gaat steeds beter draaien. Doordat PSV in de winterstop -na het faillisement van Philips- gedwongen is flink te verkopen, wint Feyenoord alsnog de schaal.

* AZ wordt verkocht aan een russische magnaat en omgedoopt in АЗ. Een bekerfinale maakt een hoop goed, zeker omdat lokale rivaal Volendam (met kerst al bijna zeker van promotie) wordt verlagen

* FC Twente en Heracles besluiten te fuseren. In eerste instantie wil de nieuwe club in de Belgische eerste klasse gaan spelen, omdat die afdeling 'beter past bij het karakter van een fusieclub'.

* Na rellen in de eerste wedstrijden tegen Excelsior, VVV, De Graafschap èn Roda JC wordt ADO veroordeeld tot 5 seizoenen zonder publiek.

* Roda, MVV, Fortuna, Alemannia Aachen, Standaard Luik en CS Visé fuseren tot FC Euregio dat in de Bundesliga gaat spelen. Er gaat gespeeld worden op het complex van Vinkenslag, want vrijwel alle supporters van de fusiepartners hebben bezworen geen wedstrijden meet te gaan bezoeken.

* NAC is het record van de langste clubnaam kwijtgeraakt aan "BVV-Wilhelmina-Eindhoven-TOP-of-FC Oss-Willem 1 t/m 3 en Alexander-RK (en andere denominaties)C-RBoys&GirlsC-Helmond Sport-Combinatie". De nieuwe brede Brabantse club gaat spelen onder de naam FC Brabant

* Cambuur, Heerenveen en Harkemase Boys stappen op aanraden van de FIFA uit de KNVB en beginnen een nationale Friese competitie. Voorlopig spelen de 3 teams een 16dubbele competitie.

* De toeschouwersaantallen in de eredivisie en eerstedivisie zijn dramatisch gedaald na de gebeurtenissen hierboven genoemd. Het schijnt dat de meeste mensen gaan kijken bij de Nostalgia League, een competitie die alleen open staat voor clubs die zijn verdwenen door faillisementen en fusies. Haarlem wint de competitie, vlak voor Waginingen en SC Gooiland. De KNVB is fel tegenstander, maar onder leiding van Egidius Joosten jr. weet de nieuwe competitie zich staande te houden.


En toen werd ik wakker.....
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline AthleticHolanda

 • Berichten: 3312
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #4 Gepost op: mei 28, 2010, 13:59:30 »
Citaat van: voetbalzone
NEC wijkt tijdens eerste thuisduel van het seizoen uit naar Emmen
Vrijdag, 28 mei 2010 om 12:04 | Wed € 50 euro gratis op wedstrijden

Het probleem rondom het begin van de competitie van NEC lijkt te zijn opgelost. De Nijmegenaren kwamen in de problemen nadat burgemeester Thom de Graaf had gesteld dat hij liever geen thuiswedstrijd wilde laten afwerken in augustus wegens de drukte in de stad. De Eredivisionist wijkt echter uit naar Drenthe, waar het in het Univé-stadion van FC Emmen zal spelen. Dat meldt Voetbal International.

De KNVB was woest over de wijze waarop De Graaf het probleem aanpakte. Omdat zowel de Vierdaagse als de Zomerfeesten in Nijmegen zijn, heeft de stad te weinig politiemensen om ook nog de eerste competitiewedstrijd van het seizoen te begeleiden. De Graaf wilde niet meewerken aan een oplossing, waarop de Nederlandse voetbalbond dreigde om NEC desnoods uit de competitie te nemen.

In de reglementen van de KNVB staat namelijk dat iedere ploeg de competitie moet aanvangen met een thuis- en uitwedstrijd. Nu zal die eerste thuiswedstrijd weliswaar niet in Nijmegen worden gespeeld, maar moet deze worden afgewerkt in Emmen. Hiermee lijkt de lucht geklaard en loopt NEC niet het gevaar om uitgesloten te worden van deelname aan de Eredivisie.

Maar, maar maar NEC toch...

Offline Joost

 • Berichten: 8426
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #5 Gepost op: jul 29, 2010, 21:52:00 »
Wat me bij het invullen van de prognose opviel is dat er ontzettend veel clubs zijn dit jaar die 'eventueel in de problemen zouden kunnen komen'. Dat Ajax, Feyenoord, Heerenveen, PSV, Utrecht, AZ, Groningen en Twente bovenin eindigen, daarvoor hoef je geen helderziende te zijn. Maar daarna...

Heracles presteerde uitzonderlijk goed, dat kan alleen maar minder gaan, al verwacht ik dat ze toch keurig middenmoot eindigen samen met NAC dat vooralsnog alleen problemen heeft naast het veld. Roda presteerde pas goed na de winter en dat was MET Kruiswijk. NEC, ADO Den Haag en Vitesse bleven er vorig jaar in maar zijn er niet bepaald sterker op geworden. De aankopen van Willem II zijn ook niet verbluffend. VVV speelde waardeloos zonder Honda en nu Schaken ook weg is lijken die ook veel zwakker. Excelsior en de Graafschap zijn promovendi dus hebben het altijd lastig.

Offline Han

 • Berichten: 2027
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #6 Gepost op: jul 30, 2010, 23:34:28 »

* De toeschouwersaantallen in de eredivisie en eerste divisie zijn dramatisch gedaald na de gebeurtenissen hierboven genoemd. Het schijnt dat de meeste mensen gaan kijken bij de Nostalgia League, een competitie die alleen open staat voor clubs die zijn verdwenen door faillisementen en fusies. Haarlem wint de competitie, vlak voor Waginingen en SC Gooiland.

In dát geval verklaar ik subiet PEC in al haar 'guises' failliet en is FC Zwolle géén doorstart. Mijn jongenskamer was getooid met groen-witte posters van PEC-EDO, PEC-ZFC, PEC-Zwolsche Boys, PEC- SC Gooiland, etc.

Die kon je op maandag, na afloop van de wedstrijd op zondag, kick-off half drie, afhalen bij de sigarenboer.

Ik ben niet anti-progress maar pro-nostalgia.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Joost

 • Berichten: 8426
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #7 Gepost op: aug 22, 2010, 14:04:51 »
Ik ben bijzonder tevreden met onze seizoensstart. Tegen FC Twente dat, eerlijk is eerlijk, niet in topvorm was wist onze gebrekkige verdediging de nul te houden en bij ADO winnen was bijzonder goed voor het zelfvertrouwen. De nederlaag in Amsterdam is ingecalculeerd maar doordat Wielaert werd meegenomen toch een prettige dag Amsterdam.

Qua aanval zit het wel snor bij ons en nu Hempte een serieuze versterking is en Wielaert de plek van Kruiswijk kan overnemen staat er een prima verdediging. Mijn doelstelling was om erin te blijven, nu denk ik dat we moeten kunnen meestrijden om plek 9.

Offline HJanneman

 • Berichten: 679
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #8 Gepost op: aug 22, 2010, 16:58:25 »
De nederlaag in Amsterdam is ingecalculeerd maar doordat Wielaert werd meegenomen toch een prettige dag Amsterdam.

Dat bericht was voor ons de kers op de taart van de avond, want het leek er verdacht veel op dat Wielaert uit was op het uitzitten van zijn contract op de Bogarde-manier bij Chelsea.

Sowieso is Ajax wel goed bezig om overbodige spelers elders te stallen.

Offline Hielke

 • Berichten: 864
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #9 Gepost op: aug 25, 2010, 19:59:01 »
Wat ben jij supporter van een heerlijk chaotische club, Breda!

Citaat
NAC Breda wil alsnog een open dag organiseren. Die zou moeten plaatsvinden tijdens de winterstop, zo heeft NAC laten weten aan de clubraad in een reactie op de evaluatie die de Clubraad heeft opgesteld. Net als de Bredase club zelf betreurde de Clubraad het afgelasten van de open dag.

Die wilde NAC houden op 19 september, de verjaardag van NAC, als bij het Rat Verlegh Stadion ook de wielerronde Breda Classic wordt verreden. Een eerdere datum van 4 september was niet gewenst omdat diverse spelers dan ontbraken voor interlands en andere verplichtingen. De gemeente Breda gaf uiteindelijk geen toestemming voor 19 september.

Om het gemis enigszins te compenseren bekijken de Bredanaars nu welke mogelijkheden er tijdens de winterstop zijn. De club wil de open dag in dat geval combineren met een oefenwedstrijd. Zodra er meer duidelijkheid en zekerheid is over de open dag, zal NAC op dit onderwerp terugkomen.
(Voetbalzone.nl)

Offline Joost

 • Berichten: 8426
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #10 Gepost op: aug 26, 2010, 09:09:21 »
Wij hebben hier in Limburg nog een club die jullie beleid redelijk overtreft. MVV. Er is dit jaar een boek verschenen over Fortuna maar over de misstanden bij de pieren zou je een heel televisiejaar ieder week kunnen uitzenden. Nu hebben ze weer een nieuwe trekpop gevonden en is  het allemaal hosanna.

Offline Joost

 • Berichten: 8426
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #11 Gepost op: okt 18, 2010, 00:06:15 »
Als Roda vijrdag wint in Breda dan zijn we gedeeld Koploper!

Offline TeeZee

 • Berichten: 3466
 • Geslacht: Man
  • GroundhoppersNet
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #12 Gepost op: okt 27, 2010, 09:22:43 »

Offline AthleticHolanda

 • Berichten: 3312
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #13 Gepost op: nov 20, 2010, 13:41:48 »
Citaat
Bij de eredivisietopper Ajax-PSV van vanavond zijn geen PSV-fans. De NS heeft vanwege de problemen op het spoor bij  Utrecht besloten de supporterstreinen naar Amsterdam te schrappen. Andere vormen van vervoer voor de 1200 fans zijn op korte termijn niet te regelen.

Hoe belachelijk.

Waarom heeft de NS geen plan B als er een paar draadjes gaan branden?

Ben benieuwd hoe de fans reageren op deze onzin...

Offline HJanneman

 • Berichten: 679
 • Geslacht: Man
Re: De Eredivisie 2010/2011
« Reactie #14 Gepost op: nov 20, 2010, 14:32:59 »
De één zijn dood is de ander zijn..ticket: de kaarten voor het uitvak zijn alweer in de verkoop gegaan voor thuissupporters..

Belachelijk situatie, inderdaad.
Mogen er eens uitsupporters komen bij een leuk affiche, kunnen ze niet..