Auteur Topic: German Bombers on Tour 2001-2015  (gelezen 63390 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #15 Gepost op: aug 31, 2010, 23:23:12 »
13 augustus 2010
Osnabrück 2 - 3 Kaiserslautern
Bremer Brücke, Zuschauer; 15.500

Het oorspronkelijke plan was om het weekend van 13-15 augustus wat wedstrijden te gaan zien in Frankrijk. Echter toen het franse speelschema eindelijk bekend werd waren de goedkope vluchten inmiddels behoorlijk in prijs gestegen. Maar kein probleem de eerste ronde van de DFB Pokal had traditioneel weer de nodige aantrekkelijke wedstrijden op het programma staan. En met dank aan de commerciële zenders werden de wedstrijden royaal over het weekend uitgesmeerd. We kwamen tot een programma met Osnabrück-thuis op vrijdag, de dubbel Chemnitz - Aue op de zaterdag en als afsluiter Hallerscher FC op zondag.


Centraal thema van deze trip.


Westkurve, onze tribune s'avonds.


Andere kant van Bremer Brücke .


En de spelersbank was ook nog leeg.

We hadden op vrijdag beide een snipperdag opgenomen en besloten maar eens lekker op tijd weg te gaan. Zo reden we iets na 14:00 uur Osnabrück binnen en dat is op tijd als de aftrap om 19:00 uur is.  We hadden kaartjes gekocht via www.ebay.de en hadden het geluk dat de verkoper een paar straten vanaf het stadion woonde. De verkoper liep op krukken en kon door zijn kapotte knie de wedstrijd niet zelf zien. Omdat we toch in de buurt waren liepen we nog even langs het stadion. Er stonden een paar poorten open en binnen was men druk bezig met de voorbereidingen van de wedstrijd. We begroeten iedereen vriendelijk en konden mooi even rondkijken. Sinds ons vorige bezoek aan de Bremer Brücke is de onoverdekte staantribune aan de lange zijde vervangen door een keurige overdekte zittribune, die wonderwel goed in het totaalplaatje past. Een klein half uurtje wandelen verder ligt de binnenstad van Osnabrück. We zagen een paar leuke kerken, het stadhuis en de nodige vakwerkhuizen en uiteindelijk een mooi terras. Na een lekkere bak koffie gingen we rond 17:30 uur weer naar het stadion.Mooi pandje in het centrum van de stad....


..en nog eentje.


De Dom van Osnabrück.


Pauperflat vlakbij stadion.

Osnabrück - Kaiserslautern was een ontmoeting tussen twee clubs die afgelopen seizoen promoveerden. Osna naar de 2.Bundesliga en FCK mag het dit seizoen nog een niveautje hoger proberen. Maar van de divisie verschil was weinig te merken. Waar Osnabruck fris en fruitig speelde bakte Kaiserslautern er helemaal niks van. De spelers gingen slap de duels in en kwa voetbal leek het nergens op. De keeper deelde in de malaise en liet een houdbare bal binnengaan. Osna kreeg nog een paar goede kansen maar die gingen er niet in. Diep in de tweede helft besloten de spelers van FCK toch maar om te gaan voetballen. Maar Osna hield stand en de eerste bekerstunt van het weekend leek in de maak. Leek want in de 95e minuut viel dan toch de 1-1, direct daarna werd er afgeflloten. Dat was een klap voor Osna die de ploeg niet meer te boven kwam. Als een murv geslagen bokser ging de ploeg de verlenging in, Kaiserslautern profiteerde direct en maakte vlot de 1-2 en 1-3. Uiteindelijk toch geen bekerstunt maar wel een lekker dramatische wedstrijd.

In het stadion stonden we aan de rustige kant achter het doel. Voor ons een compleet gezin in clubkleuren, maar het zoontje had het duidelijk niet naar zijn zin. De duim ging omlaag voor de thuisploeg en de helft van de wedstrijd heeft hij gezeten met de handen op oren Het was dus een gezellig familie-uitje. Ook de twee mascottes van Osnabrück konden hem niet opvrolijken. Terwijl het duo Li en La nu tot mijn favoriete mascottes horen. Na de wedstrijd moesten we nog een stukje rijden naar ons hotel in Braunschweig. Normaal een gebeurtenis die amper het vermelden waard is. Maar een aantal hoosbuien zorgde ervoor dat het nog een vermoeidende 200 kilometer werden. We werden gerust gesteld door de nieuwsberichten op de Duitse radio, bij Hannover liepen er dieren op de snelweg en er was wateroverlast in de regio Chemnitz. Rond middernacht kwamen we aan bij het Etap Braunschweig Nord en konden we rustig gaan slapen.


Vlaggenparade op de Ostkurve.


Het briljante duo Li & La.


Hoofdtribune.


Wedstrijdbeeldje.


De stand in de allerlaatste minuut.
[

Offline Joost

 • Berichten: 8534
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #16 Gepost op: sep 03, 2010, 17:22:36 »
Misschien toch mar Osna v Alemannia meepakken :)

Wat is er met de foto's gebeurt? Ze lijken niet zo scherp.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #17 Gepost op: sep 04, 2010, 00:25:48 »
Misschien toch mar Osna v Alemannia meepakken :)

Wat is er met de foto's gebeurt? Ze lijken niet zo scherp.

De internetverbinding in je nieuwe huis is nog niet helemaal okay.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #18 Gepost op: sep 04, 2010, 12:04:15 »
De internetverbinding in je nieuwe huis is nog niet helemaal okay.

En nu ff serieus, is idd niet goed, zal met verkleinen wel iets fout gegaan zijn. Ik zal nieuwe poging doen.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #19 Gepost op: sep 05, 2010, 10:47:50 »

14 augustus 2010
Chemnitzer FC 1 - 0 St.Pauli
Stadion an der Gellertstrasse, Zuschauer; 10.431

Halverwege de Autobahn 2, Hannover - Berlijn, ligt de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienbron. Ik was er in het verleden al een paar keer langsgereden maar nog nooit gestopt om eens te kijken. Helmstedt-Marienbron was ten tijde van de koude oorlog de belangrijkste grensovergang tussen de twee Duitslanden. De Oost-Duitsers bouwden er in de loop der jaren een uitgebreid complex wat na de hereniging in 1989 gedeeltelijk is afgebroken. Er is nu een soort museum ingericht op het complex. Het leukste is natuurlijk de wachttoren maar die is enkel geopend voor betalende groepen onder begeleiding van een gids. Maar we hadden geluk want er was net een groep binnen en we konden achteraan aansluiten. Bovenin mooi uitzicht, al was de gids wel wat gepikeerd dat we aan alle knopjes en hendels zaten. Leuk om even op het complex rond te lopen, al hadden een paar Trabantjes en acteurs in uniform het plaatje compleet gemaakt.


Complex Marienbron.


See you.


De wachttoren.

Voor Chemnitz stond er nog een bezoekje aan Halle op het programma. Voor de wedstrijd Hallescher FC - Union Berlin een dag later was er geen dagverkoop. Er was enkel verkoop in de Wosz-fanshop in Halle. Opvallend hoe veel panden er vervallen of zelfs dichtgetimmerd waren in Halle, vooral buiten het centrum. Operatie ticket slaagde en zo kon de reis verder naar Chemnitz. Ook daar waren we weer royaal op tijd. We hadden zo mooi de gelegenheid om het Sportforum Chemnitz te bezoeken. Het is een groot complex met allerlei sportaccommodaties. Pronkstuk is het oude stadion waar Chemnitzer FC een tijdje haar thuiswedstrijden heeft gespeeld. De hoofdtribune vond ik niet bijzonder maar de lichtmasten en vooral de Befehlsturm zijn prachtig.


Toegangspoort van het Sportforum.


De niet zo bijzondere hoofdtribune.


Mooie Befehlsturm.


Gevel van de hoofdtribune.

Na dit uitgebreide voorprogramma was het tijd voor deel 1 van de hoofdact van vandaag. Chemnitzer FC uit de Regionalliga Nord (level 4) tegen St.Pauli uit de 1.Bundesliga (level 1). Ook op ander niveau schijnen er nogal wat verschillen te zijn tussen de twee clubs. Zoals bekend zijn er nogal wat linkse elementen die zich aangetrokken voelen tot St.Pauli. Volgens de kenners is het bij CFC meer wat rechts-georienteerd. In april 2006 liep het in Chemnitz na een wedstrijd tussen de twee clubs dan ook behoorlijk uit de hand. De politie had dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om rond deze wedstrijd narigheid te voorkomen. Waar het in Duitsland normaal is dat beide supportersgroepen buiten het stadion door elkaar lopen was er nu in de straat achter de Chemnitzer fankurve niks of niemand te zien van St.Pauli. In het stadion was aan weerszijden van het Pauli-block een riante bufferzone. Enkel tegen het einde van de wedstrijd kwam er wat beweging in, onder begeleiding van wat knalvuurwerk kwamen aan beide zijden de mannetjes met de capuchons in actie. Wij vertrokken na afloop direct naar Aue dus verdere actie hebben wij niet gezien. Volgens berichten op het wereldwijde net is er s'avonds nog wel een fanfest van St.Pauli verstoord door hooligans.

In Chemnitz hetzelfde beeld als in Halle. De straat waar de auto geparkeerd stond was voor de helft dicht gespijkerd. Gelukkig ook nog veel authentieke Oostblokflats, zo zien wij ze graag. Maar het is duidelijk dat de steden in de voormalige DDR minder welvarend zijn dan die het westen. Dat was ook zichtbaar aan de kleding van veel mensen in het stadion. Okay, ik weet best dat de modepolitie van RTL wat aan te merken zou hebben op mijn kledingkeuze. Maar een bezzoekje aan Chemnitz zal uitdraaien op een nachtmerrie voor Patty en Nada. Het waren blousjes van spijkerstof, gekleurde sandalen met klittebandsluiting, gebleekte spijkerpakken en foute trainingspakken in pastelkleuren all over the place. Het was net de jaren '80 op de tribune.


Fanblock.


Haupttribune.


Bekerstunt!

Het stadion van Chemitz doet ook terugdenken aan de jaren '80, het is naar hedendaagse normen behoorlijk primitief. Een bescheiden overdekte tribune en verder aan drie zijden rondom onoverdekt staan. Na een bratwurst en een biertje/cola gingen we maar binnen. Het staduion was een klein uurtje voor de aftrap van 15:30 uur nog vrij leeg behalve het bezoekersvak, dat zat al ramvol met St.Pauli. Uiteindelijk kwamen er meer dan 10.000 toeschouwers en dat hadden ze lang niet meegemaakt in Chemnitz. Voor de wedstrijd werd oud-trainer Hans Meyer, ook in Nederland bekend, nog gehuldigd. Hij was in dienst toen Chemnitz voor de laatste keer stuntte in de Pokal. In het seizoen 1992/93 versloeg CFC in de kwartfinale Werder Bremen maar ging het in de halve finale ten onder tegen de amateurs van Hertha BSC..

Een dag eerder in Osnabrück kregen we waar voor ons geld met een verlenging en net geen stunt. Een bekerstunt in Chemnitz leek ons wel wat maar een verlenging was niet gewenst. Dit omdat we s'avonds graag op tijd in Aue wilden zijn. Dus a.u.b. binnen negentig minuten afronden was onze boodschap aan de spelers. Maar uit ervaring weet je wel waar het bij zulke plannetjes op uitdraait, verlengingen, oneindige reeks strafschoppen en daarna een verkeer waar geen doorkomen aan is. Chemnitz kwam heel snel op voorsprong door een kopbal uit een hoekschop. Lange tijd ging het gelijk op en Chemnitz kreeg kansen op meer. Het bleef maar 1-0 en St.Pauli begon steeds meer druk te zetten. Wij werden er behoorlijk zenuwachtig van. Niet zozeer over wie er ging winnen maar meer of er een verlenging zou komen of niet. Uiteraard bleef het spannend to het laatste fluitsignaal, maar het bleef 1-0. Dus wij hadden onze stunt en konden zonder tijdverlies vertrekken naar Aue.


Leuke choreo waarin FCK mannetje er met de DFB Pokal vandoor gaat.


Rechts het linkse vak.


Mooi Chemnitz.

Offline Stadionhopper

 • winnaar WWS 2008
 • Berichten: 1400
 • Geslacht: Man
 • Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad.
  • Stadionhopper
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #20 Gepost op: sep 05, 2010, 13:03:45 »
In het Sportforum in Chemnitz speelt nog altijd Chemnitzer FC II
Laatste nieuwe ground: Sportpark De Heikant, Groesbeek

www.facebook.com/stadionhopper
twitter.com/stadionhopper

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #21 Gepost op: sep 05, 2010, 20:20:07 »
In het Sportforum in Chemnitz speelt nog altijd Chemnitzer FC II

Klopt, toen wij er waren was er net een wedstrijd aan de gang tegen Plauen. Al leek het mij eerder een jeugdwedstrijd dan Chemnitz II.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #22 Gepost op: sep 07, 2010, 19:47:54 »
Wat is er met de foto's gebeurt? Ze lijken niet zo scherp.

Het moet nu weer goed zijn.

Offline Joost

 • Berichten: 8534
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #23 Gepost op: sep 07, 2010, 20:15:13 »
Het moet nu weer goed zijn.

... en dat is het ook!

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #24 Gepost op: sep 11, 2010, 22:52:24 »
14 augustus 2010
Erzgebirge Aue 1 - 3 Borussia Mönchengladbach
Erzgebirgsstadion, Zuschauer; 12.652

Na Chemnitz ging het richting Aue. Na de wat verpauperde steden kregen we nu een heel ander landschap te zien. Aue ligt verstopt in het prachtige Ertsgebergte. Via slingerende weggetjes door de bossen kwamen we in Aue aan. Het was inderdaad Aue maar er was geen stadion te zien. We blijven wel volhouden dat we het juiste adres hebben doorgegeven aan de navigatie. Het werd ouderwets vragen aan een voorbijganger. Het was ganz simpel en zo kwamen na tien minuten de imposante lichtmasten in beeld. Snel geparkeerd bij een bouwmarkt en toen nog een kleine wandeling richtung stadion.

Voor de liefhebbers van de Duitse voetbalkeuken is Aue een aanrader. Buiten het stadion werden lekkere hot-dogs verkocht die met liefde werden bereid door een paar vriendelijke meisjes. Na afloop vroegen ze mij ook nog netjes of het gesmaakt had. Onder de tribunes was een uitgebreide keuken waar een aantal dames met een bezweet voorhoofd druk bezig waren met koken. Het assortiment was uitgebreid; pommes, alle soorten worst, pasta, schnitzels, broodjes leverkaas etc.


Ook in Aue sjaaltjes te koop.


Mooi uiticht over het stadion.


Geile lichtmastjes.

Qua stadion had ik dit weekend het meest uitgekeken naar Aue en dan vooral de ligging. Dat was inderdaad schitterend, vanuit het stadion is er een prachtig uitzicht op de beboste bergen. Het Erzgebirgstadion was een stadion van twee helften. De ene kant relatief laag maar wel overdekt. De andere kant had een mooi hoge onoverdekte Gegengerade maar die is deze zomer gedeeltelijk overdekt.  Vlak voor de aftrap kleurde deze helemaal paars, alle sjaaltjes gingen de lucht in, een mooi gezicht. Dit gebeurde toen er een oud lied gespeeld werd. Het werd uit volle borst meegezongen en het ging volgens ons over mijnwerkers en de streek.

Van de vier wedstrijden van het weekend was deze de minste. Aue kwam weliswaar terug van een achterstand maar ik had nooit het gevoel dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. Gladbach hield steeds de controle en maakte het karwei in de tweede helft professioneel af. Gladbach had een mooi vakje vol meegenomen en bij ons op de tribune stonden links en rechts ook nog wat verdwaalde fans. Ook twee bejaarde mannetjes met een sjaal om de nek gebonden. Ze waren heel erg timide, na de doelpunten was geen vreugde te zien, enkel een flauw glimlachje naar elkaar. Dat hebben ze vast geleerd in de jaren '70. Toen was het in de voormalige DDR natuurlijk niet toegestaan om fan te zijn van de kapatilistische westerse clubs. We verdenken het duo ervan dat ze toen wel stiekum naar de wedstrijden van Borussia op de WDR keken.

In Aue werden we voor de eerste keer geconfronteerd met de horror van de tickets die je zelf thuis mag printen. Dus geen mooi kleurig bedrukt kaartje maar een saai printje op formaat A4. Eigenlijk het enige negatieve aan ons bezoekje aan Aue. Voordeel is dat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Bij Chemnitz werd voor het verzenden vrolijk meer dan 20 euro gerekend. Het duurde na afloop nog even voordat we weg waren. Er stonden rond het stadion allemaal files en naar het hotel in Leipzig was ook nog een uur rijden. Daar aangekomen was ik dan ook behoorlijk gaar, de hele dag staan in die stadions zijn we niet meer gewend. Het was snel slapen om fit aan de autoloze zondag te kunnen beginnen.


Spelers stellen zich voor.


Avond valt in Aue.
« Laatst bewerkt op: sep 11, 2010, 22:55:51 door Hugo »

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #25 Gepost op: okt 10, 2010, 11:26:40 »
15 augustus 2010
Hallescher FC 1 - 0 Union Berlin
Zentralstadion, Zuschauer; 9.020

Voor de overnachtingen gebruiken wij, als voetbaltoerist, vaak ketens als Etap of Travellodge. Makkelijk online te boeken, betaalbaar en die hokken zitten werkelijk overal. Nadeel is dat de locatie vaak een afgelegen industrieterrein of bij een benzinestation aan de snelweg is. Dan ga je 's avonds niet even gezellig een biertje drinken en/of de stad verkennen. Voor de overnachting tussen Aue en Leipzig was de Ibis in hartje centrum Leipzig echter bijzonder aantrekkelijk geprijsd. Zo aantrekkelijk dat we gelijk maar twee nachten geboekt hebben. Na het dagje Chemnitz - Aue waren we echter zo gaar dat we na aankomst in Leipzig gelijk gingen slapen. Echter de volgende zondagochtend waren we weer helemaal fit om Leipzig te gaan verkennen. De wedstrijd begon pas om 17:30 uur dus alle tijd.


Augustplatz.


Stasimuseum.


De trots van Leipzig.


Sociale woningbouw in Leipzig.

De stappenteller ging mee en het target werd gezet op 10.000 stappen. De enige must-see die te voren op het lijstje was gezet was het Stasimuseum in der "Runden Ecke". Het centrum van Leipzig heeft de uistraling van een grote stad met veel grote gebouwen en brede boulevards. Daar raken wij, provincialen als we zijn, altijd van onder de indruk. Toch is het allemaal goed beloopbaar. Het Stasimuseum is gevestigd in het pand wat vroeger het hoofdkwartier van de Stasi was. Er was een tentoonstelling over de oprichting, organisatie en werkzaamheden van de Stasi. Er staat veel apparatuur die werd gebruikt voor de spionage. Ook was er aandacht voor de demonstraties in 1989 tegen de regering. Zeker een aanrader.

Na nog een uurtje stappen hadden we het meeste wel gezien in het centrum. Bij het Hbf was het inmiddels aardig druk met politie en de eerste fans van Halle druppelden binnen. Ze gingen met meer en minder lawaai richting terras voor een drankje. Bij de Thomaskirche gingen wij ook maar eens zitten, de stappenteller begon immers aardig overbelast te raken. We namen een biertje afkomstig uit de brouwerij van de Thomaskirche. Omdat ie goed smaakte namen we er nog een paar. Met ons ticket hadden we gratis OV, mooie kans om weer eens met de tram naar een voetbalwedstrijd te gaan. Na enig denken kwamen we tot de conclusie dat Rotterdam 2002 onze laatste tramreis is geweest. Toch gingen we lopend richting Zentralstadion wat iets buiten het centrum ligt.


Communistische grandeur bij het hoofdgebouw van het Zentral.


Voor de vinckers van politiebusjes was het een topdag.

Het Zentralstadion is "nieuw" in de huidige vorm maar heeft al een lange historie. Het orginele stadion is in de midden jaren '50 gebouwd op puin wat overal in de stad lag als gevolg van de bombardementen tijdens WOII. Het Zentralstadion, wat in het begin "Stadion der Hunderttausend" werd genoemd, was één van de grootste socialistische Superbowls. Iedereen had een gelijke plek; een onoverdekte zitplaats op een houten bankje. Het werd behalve voor voetbalwedstrijden ook gebruikt voor atletiekwedstrijden en bijeenkomsten ter verheerlijking van het communistische bewind. In het Stasimuseum waren hier nog foto's van te zien. De Ultra's van tegenwoordig kunnen nog een puntje zuigen aan de tifo-acties van die communisten. Met een capaciteit van meer dan 100.000 plaatsen was het lange tijd het grootste stadion van Duitsland. Begin jaren '90 speelde Vfb Leipzig er nog een tijdje thuiswedstrijden. Maar het verval was al begonnen en rond de eeuwwisseling was het stadion buiten gebruik en begon de natuur het langzaam over te nemen. Hier is daarover een mooie fotoreportage te vinden.

Voor het WK2006 wilde de organisatie graag een speelstad in de voormalige DDR. Al was het alleen maar om de inwoners het gevoel te geven dat ze er ook een beetje bijhoren. Dus werd het vervallen Zentralstadion op een briljante manier verbouwd tot een moderne arena. Het nieuwe stadion staat letterlijk in het oude stadion. De oude treden en banken zijn op een paar na verwijderd. Het oude hoofdgebouw en toegangstrappen zijn gerenoveerd en weer in gebruik genomen. Het stadioncomplex is naar de beste Duitse traditie erg uitgebreid en bevat meerdere sportaccommodaties. de traditionele Leipziger clubs Lok en Sachsen spelen enkel hun onderlinge derby's in het stadion. Sinds dit seizoen speelt marketingclub Red Bull Leipzig wel haar thuiswedstrijden in het stadion. Omdat het eigen Kurt Wabbel Stadion van Hallerscher FC wordt verbouwd speelt Hallerscher FC de risicowedstrijden ook in het Zentralstadion.


Duidelijk te zien hoe het nieuwe stadion in het oude ligt.


Schitterend detail; de oude bankjes.


Modernistische bankjes.

Om 17:30 uur begon onze vierde bekerwedstrijd van het weekend. Het begon nu toch wel op te vallen dat we ook voor de vierde keer naar precies dezelfde reclameborden zaten te kijken. Dit keer was het Regionalliga Nord (4) tegen 2.Bundesliga. Union Berlin had geen zin in een stunt en begon sterk aan de wedstrijd. Maar behalve een paar afstandsschoten gebeurde er weinig. Tegen de verhouding in scoorde Halle via een kopbal de 1-0. Na de pauze bleef Union Berlin drukken. De keeper van Halle had nog een paar goede reddingen en had geluk bij een bal op de lat. Het bleef 1-0 en wij hadden onze tweede stunt van het weekend. Met een score van twee op vier waren we erg tevreden. Met een kleine 10.000 toeschouwers was het stadion amper voor een kwart gevuld. Union had een nette 3.500 fans meegenomen. Desondanks geen "leeg" gevoel in het stadion.

De Ultra's stelden ons niet teleur door ergens tegen te gaan demonstreren. Dit keer waren ze not amused over de strikte kaartverkoop voor deze wedstrijd. Daar hadden ze inderdaad wel een punt want er was geen dagverkoop en enkel voorverkoop in Halle. Anderzijds moeten ze niet zo zeuren want ze hebben zat vrijheid. Geen verplichtte combi's en clubcardgeneuzel zoals in Nederland. Verder is de politie zo vriendelijk om alle straten af te sluiten als een groep Ultra's weer eens van treinstation naar stadion willen marcheren. Voor de actie van vandaag lagen er duizenden zwarte vuilniszakken klaar. Alle fans moesten deze het eerste kwartier van de wedstrijd dragen om zo te rouwen om het feit dat "het voetbal in Leipzig is vermoord" of zoiets. Ook werd er dat eerste kwartier niet gezongen. De autoriteiten hebben waarschijnlijk krom gelegen van het lachen. Het effect van de actie werd door de Ultra's zelf om zeep geholpen door vlak voor het einde van de wedstrijd een knallende rookbom naar de keeper van Union Berlin te gooien.

Na de wedstrijd zetten we de stappenteller weer aan het werk, uiteindelijk eindigden we op ruim 20.000+. Van het stadion naar Haupbahnhof was het weer een grote verzameling van zenuwachtige politiebusjes. Het ging maar door. We zagen het allemaal nog even aan en gingen daarna nog maar wat biertjes drinken in de binnenstad, het was immers een autoloze zondag. Ook op de late zondagavond was het nog goed toeven op de diverse terrasjes van Leipzig. Verrassend leuke stad voor een weekendtrip.


Voorspelbare mening.


Hoofdtribune.


En weer een stunt.
« Laatst bewerkt op: okt 10, 2010, 11:32:44 door Hugo »

Offline HJanneman

 • Berichten: 679
 • Geslacht: Man
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #26 Gepost op: okt 10, 2010, 13:48:27 »
Leuk verslag, vooral dat oude gebouw/hoofdkantoor voor het stadion vind ik er indrukwekkend uit zien!

En kon Leipzig oprecht trots zijn op hun bierbrouwsel?

Offline georgesv

 • Berichten: 932
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #27 Gepost op: okt 10, 2010, 20:16:33 »
erg aangename reports!

en vooral dit vind k super
http://img.photobucket.com/albums/v317/pietjebel/F2010/Zentral18.jpg

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2010
« Reactie #28 Gepost op: okt 12, 2010, 21:07:11 »
En kon Leipzig oprecht trots zijn op hun bierbrouwsel?

Ik ben natuurlijk geen kenner zoals jij maar ze smaakten ons prima. Het zat daar ook gewoon perfect op het terras.

Offline Hugo

 • Berichten: 2882
 • Geslacht: Man
  • Cheese & Union
Re: German Bombers on Tour 2001-2011
« Reactie #29 Gepost op: mei 15, 2011, 09:10:46 »
Neuss, Stadion Hammer Landstrasse.Op internet gaat al een tijdje het nieuws rond dat het stadion van Vfr Neuss 06 deze zomer gesloopt gaat worden. Voor mijn bezoek aan Düsseldorf ben ik even wezen kijken in Neuss. Neuss ligt immers tegenover Düsseldorf aan de andere kant van de Rijn. Het is zeker een bezoek waard; het is een heerlijk ouderwets vervallen stadionnetje

Door financiële problemen heeft de Vfr Neuss 06 begin dit jaar haar eerste elftal teruggetrokken uit de Landesliga. Het is wel de bedoeling om het seizoen 2011/12 weer te beginnen in de Bezirksliga. In welk stadion dat gaat gebeuren is dus nog maar de vraag. Een autohandelaar heeft serieuze interesse in het complex en wil er een nieuw “Autohaus” bouwen. Vfr Neuss 06 zou dan verhuizen naar een terrein aan de Konrad-Adenauer-Strasse. Maar er zijn ook andere bronnen die beweren dat het zo’n vaart niet zal lopen.

Het stadion werd geopend in 1919 en in 1923 werd reeds de eerste houten hoofdtribune gebouwd. In 1978 kreeg de Gegengerade een overkapping en werden de oude treden vervangen door een nieuwe betonnen variant. De treden op de Kurven zijn ouderwetse stenen randen met daar tussen grond. Ideaal voor vervallen stadions want het onkruid kan hier ongestoord haar gang gaan. Nog meer onkruid bij de opgangen naar de staanplaatsen, deze zijn bijna helemaal overwoekerd door brandnetels. Daar is ook de prachtige gedenksteen te vinden ter nagedachtenis aan de leden die hun leven verloren in één van de twee wereldoorlogen.

Aanwezig was een groundhopper uit Dresden. Hij was speciaal naar Neuss gekomen om nog een wedstrijd te zien in het stadion. Dat het ging om een jeugdwedstrijd maakte hem niks uit. Mocht deze zomer het stadion daadwerkelijk gesloten worden dan zijn dergelijke wedstrijden ook de enige mogelijkheid.