Groundhopping > België

Promotie/ Degradatie België 2020/ 2021

(1/16) > >>

watergatehopper:

Gezien we helaas nog niet van corona af zijn en er alleen in 1-A nog gevoetbald wordt, is de vraag hoe het verder met 1-B zal gaan. Ze hebben inmiddels 2x tegen elkaar gespeeld dus in principe zou je die competitie als gespeeld kunnen beschouwen. Iemand hier meer informatie over?

wekke:
1B zit gewoon in zijn winterstop. Het wordt aanzien als profcompetitie dus zij mogen blijven voetballen. Op 22 januari trappen ze er terug af.

Voor alle andere niveaus is het nog afwachten. Voetbal Vlaanderen gaat pas op 25 januari weer samen zitten, maar liet al weten dat een annulatie van het seizoen bijna onafwendbaar is. Aangezien de heenronde niet is afgewerkt, spreken we van een blanco seizoen zonder stijgers en dalers.

Ondertussen zijn er natuurlijk wel enkele clubs hun opties aan het bekijken. Zo willen RFC Liège, Dender en Patro een mini competitie om toch te kunnen promoveren naar 1B. En dan is er ook nog de rechtzaak van Virton.

Joost:
Er zit in principe weinig anders op voor de KBVB dan om Virton weer gewoon toe te laten. De vraag is dan of ze Club NXT er uit durven te gooien.
Maar ik las gisteren dat er nog een studie gaande is vanwege de toekomst van 1B.

wekke:
Ik vermoed dat men het aantal beloftenteams enkel nog gaat uitbreiden.

watergatehopper:
Ah ok. Ik dacht dat die ook was stil gelegd. Een lange winterstop dan.
Hopelijk wordt Virton toegevoegd aan 1-b. Wil daar graag eens naartoe.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie