GroundhoppersNet

Overigen => Overige sporten => Topic gestart door: Joost op dec 16, 2008, 13:06:47

Titel: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op dec 16, 2008, 13:06:47
Een heel eenvoudig topic. Welke sporten bezoek je wel eens naast het voetbal?

Zelf ga ik regelmatig naar de Smoke Eaters in Geleen (ijshockey) en naar volleyballers van VC Landgraaf in de Eerste Divisie. Ook honkbal vind ik erg leuk maar dat wordt hier in de buurt op zulk laag niveau gespeeld dat ’t het aanzien niet waard is. Eenmaal zag ik een cricketwedstrijd van HCC Heerlen en in Engeland zag ik een Rugby League wedstrijd.

Graag zou ik in de toekomst in de US een ijshockey en honkbalwedstrijd zien. In Nederland zou ik wel eens een handbalwedstrijd en een hockeywedstrijd willen zien.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: HJanneman op dec 16, 2008, 13:44:47
Groningen is een echte sportstad, behalve een fanatieke achterban voor het voetbal(zelfs toen Groningen degradeerde kwamen er gemiddeld nog meer dan 8000 supporters in het Oosterpark) is men ook heel fanatiek met Basketbal.
Voorheen Donar, nu Capitals wordt wekelijks aangemoedigd door tenminste 2000 man en dit kan oplopen tot 4000.
Er gaan dan heuze waves door de hal, en het spelletje zelf biedt ook genoeg momenten om van je stoeltje op te veren, omdat er aan de lopende band scores en 'fouls' worden gemaakt.
Naast voetbal en basketbal is er dan ook nog de ijshockeyploeg grizzlies(eenmaal bezocht, ook heel leuk: veel actie, zoals ijshockeyers die tegen de boarding gebeukt worden en daarna met elkaar op de vuist gaan, wat een serieus onderdeel van de sport lijkt, want echt ingegrepen werd er niet door de ref, en het publiek vond het ook machtig mooi).
Daarnaast kun je in Groningen nog naar korfbal(Nic), waar redelijk wat volk op af komt, maar dat kan me totaal niet boeien.

Op vakantie in Amerika heb ik een honkbalwedstrijd bezocht tussen de Detroit Tigers en de New York Yankees.
Dat is toch een echte aanrader: er wordt wat geforceerd gesupport d.m.v. voorgekauwde melodieën door de speakers en gebaren op de beeldschermen(maargoed, gebeurt dit in het voetbal niet door mannetjes met megafonen?), maar zo'n wedstrijd is een hele middagbesteding, want je zit zo 3 uur in het stadion.
In iedere periode van het jaar worden verschillende sporten gehouden, zo kun je in de winter dus prima naar basketbal en ijshockey en in de zomer naar baseball en american football.
Er worden hele shows om de wedstrijden gehouden en het stadion van de Tigers leek net een attractiepark, zo konden kinderen op de omloop zelf honkballen door ballen die uit een machine kwamen terug te slaan.
Verder hoef je niets te missen tijdens het kopen van eten, want alle soorten snacks komen langs op de tribunes en geld geef je door aan je buren, of je gaat naar één van de stands in de omloop waar je op megaschermen de wedstrijd kunt blijven volgen.
Ook was er een vuurwerk, licht en fonteinshow voor, tijdens en na de wedstrijd.
Je bent dus wel even zoet.

edit:
(http://i286.photobucket.com/albums/ll109/HJanneman/comerica.jpg)

(http://i286.photobucket.com/albums/ll109/HJanneman/800px-Comerica-Park-Detroit-MI-Pano.jpg)

Ik bezocht toendertijd ook het terrein van de sportafdeling van de universiteit van Michigan in het nabijgelegen Ann Arbor, daar stond een bouwwerk wat ik nog indrukwekkender vond dan waar de profs het in doen:

(http://i286.photobucket.com/albums/ll109/HJanneman/michigan.jpg)

Het is een simpel stadion met veel minder poespas dan wat je bij de profs tegenkomt, maar het is grootser en wordt beter bezocht dan de profs, omdat de VS een land is waar de profcompetitie minder traditie kent dan de universiteitscompetitie. De universiteit staat, bij wijze van, meer voor de staat dan de profclub in die staat, overal kon je in Michigan dan ook bij lokale sportwinkels shirts, petjes en andere merchandising krijgen van de universiteitsploegen van Michigan.
Het lijkt me dan ook geweldig om eens zo'n wedstrijd te bezoeken en tussen meer dan 100.000 mensen te zitten.
Ik weet niet of deze 100.000 ook gehaald worden als er 'soccer' gespeeld wordt, maar bij een belangrijke american footballwedstrijd is dat een zekerheidje.

Voor wie meer informatie wenst over dit stadion in Michigan: http://www.umich.edu/stadium/history/ .
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Denniz1974 op dec 16, 2008, 15:27:37
Ik ben ooit op uitnodiging naar een wedstrijd om het WK hockey in Utrecht gegaan. De Nederlandse dames wonnen van de dames uit Nieuw Zeeland met 2-1. Werd gespeeld in Nieuw Galgenwaard. Ik weet er niet veel meer van en dat wil ik ook graag zo houden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Bossche Bol op dec 16, 2008, 15:52:31
Ik bezoek tijdens mijn vakanties in Amerika altijd een aantal honkbalwedstrijden. De route wordt er zelfs een  beetje op aangepast.
Komende zomer staat alweer een bezoek gepland aan 3 MLB teams (brengt mijn totaal dan op 19 MLB-stadions): Cincinnati Reds, Kansas City Royals en de St. Louis Cardinals. Ook de minor leagues zijn leuk om te zien.
Baseball is een geweldig mooie sport en het is een belevenis om daar 3-4 uur te zitten. Verveel me geen moment.
Ik heb ook ooit een NFL wedstrijd bezocht en in Toronto een wedstrijd in de CFL. Maar American Football is toch niet echt mijn ding.
De NBA en NHL staan hoog op mijn verlanglijstje maar die competities zijn afgelopen of in de play-off fase aanbeland als ik daar op vakantie ben. Kans op een ticket is dan vrijwel nihil. Misschien maar eens een lang weekend NYC in de winter?

Hier in mijn woonplaats bezocht ik wel eens een IJshockey wedstrijd, maar de Red Eagles zijn ver weggezakt en hebben lang zelfs geen 1e team meer gehad. Dit seizoen sinds jaren weer wel, misschien dat ik weer een keertje ga kijken.
Verder bezocht ik soms een basketball wedstrijd van de Eiffel Towers (en voorheen EBBC).
De plaatselijke hockeyteams(m/v) die ook op een (zeer) hoog niveau spelen laat ik aan me voorbijgaan. Dat wereldje is niet de mijne.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Pieros op dec 16, 2008, 16:32:46
Naast voetbal ben ik een paar keer bij het basketbal (Wyba en Matrixx Magixx) en ijshockey (Nijmegen) geweest en heb ik vele wedstrijden futsal gezien in Wijchen (Depa, Yakumo en Oriënt Plaza). Op zich wil ik dit wel vaker gaan kijken, maar het komt er eigenlijk gewoon niet van. Honkbal, rugby en American football staan nog op mijn lijstje om een keer in Nijmegen te bezoeken. Is zover ik weet alledrie niet zo'n hoog niveua, maar lijkt me gewoon leuk om het een keer te zien.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 16, 2008, 16:55:00
Honkbal in Nijmegen? De Hazekamp als ik me niet vergis. Inderdaad niet zo'n hoog niveau, iets van tweede klasse. In de Nijmegen zit bij mijn weten ook geen club die hoger speelt, of je zou Robur in Apeldoorn of één van de Brabantse clubs in de eerste klasse moeten gaan. Maar dan kun je natuurlijk net zo goed bij ons in Bussum langskomen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: AthleticHolanda op dec 17, 2008, 19:41:33
Wielrennen staat hoog en heb ik al een paar keer bezocht, daarnaast zag ik wedstrijden op het WK honkbal een paar jaar geleden in Nederland en ben ik naar de ChampCar geweest in Assen vorig jaar, en zelfs eens naar de tennistoernooien in Rotterdam en Rosmalen, maar er zijn geen sporten die ik structueel bezoek buiten voetbal.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Pieros op dec 17, 2008, 20:29:20
Honkbal in Nijmegen? De Hazekamp als ik me niet vergis. Inderdaad niet zo'n hoog niveau, iets van tweede klasse. In de Nijmegen zit bij mijn weten ook geen club die hoger speelt, of je zou Robur in Apeldoorn of één van de Brabantse clubs in de eerste klasse moeten gaan. Maar dan kun je natuurlijk net zo goed bij ons in Bussum langskomen.

Ik bedoel inderdaad de Hazenkamp. Als ik de smaak te pakken heb, kom ik wel een keer naar Bussum. Welke club speelt daar ook alweer?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 17, 2008, 20:46:45
HCAW natuurlijk!

Het Feyenoord van het honkbal. De resultaten zijn al een paar jaar K met P, maar er is nergens zo veel publiek als in Bussum.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Pieros op dec 17, 2008, 21:01:31
HCAW natuurlijk!

Het Feyenoord van het honkbal. De resultaten zijn al een paar jaar K met P, maar er is nergens zo veel publiek als in Bussum.

Hoeveel mensen moet ik me daar dan bij voorstellen?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 17, 2008, 21:13:07
Een paar honderd, tegen de grote tegenstanders (vooral Neptunus en Hoofddorp) nog meer.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Han op dec 17, 2008, 22:38:59
In Engeland mocht ik destijds tijdens een verblijf van vier maanden graag naar windhondenrennen op Wembley en gokken op uitslagen. Een sinistere affaire in een vrijwel onverlicht stadion waarbij de met lampen gemarkeerde racetrack voor een spookachtige guirlande-effect zorgde.

Op de hoofdtribune stonden aan weerszijden van het beroemde balkon bookmakers met krijtborden voor de quoteringen. Het waren gemixte gezelschappen van elkaar beconcurrerende 'kantoren'. De bookmakers waren uitgerust in onberispelijke kledij, compleet met bolhoed, lange jas en witte handschoenen. Via onbegrijpelijke handgebaren werden de kampen over en heen op de hoogte gebracht van de quoteringen van elkaar. Het waren dan de wat morsige 'handlangers', werkloze vijftigers met een bijbaantje, die voor het geldverkeer van de 'gokkers' zorg droegen.

In Nederland ben ik een tijdje woonachtig geweest in de buurt van Hilversum en ik mocht toen graag wekelijks de plaatselijk drafbaan bezoeken die grensde aan het Gemeentelijk Sportpark met haar Dudok-juweel.

Ook ben ik met regelmaat aangetroffen op de Interpolis en Hoogovens schaaktoernooien.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 17, 2008, 22:50:04
Probeer me eens uit te leggen waarom je gaat kijken naar volwassen mannen die met stukjes hout op een plank aan het spelen zijn.

Overigens ben ik ook ettelijke malen, als jochie, door m'n ouders meegesleept naar genoemde paardenbaan. Ik heb er en nog steeds voortdurende hekel aan knollen aan overgehouden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 17, 2008, 23:01:49
De sporten die ik wel eens bezocht heb:

Vaak:
Zaalvoetbal (13 jaar zvv Hilversum, hooguit 5 officiële wedstrijden gemist in die periode)
Honkbal (HCAW uit en thuis)
Rugby (Union en League, vooral in Engeland)
Wielrennen (zesdaagse, af en toe een touretappe)

Incidenteel:
Cricket (NL-Ierland en Notts-Surrey)
Basketball (Omniworld-EBBC)
Schaatsen (Marathon Amsterdam)
Autosport (Marlboro Masters, Champcar)
American Football (Admirals)
Paardenraces (zie vorige post)

In de planning:
IJshockey
Hockey (Wagener Stadion)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Han op dec 17, 2008, 23:08:17
Probeer me eens uit te leggen waarom je gaat kijken naar volwassen mannen die met stukjes hout op een plank aan het spelen zijn.

Ik vind schaken een fascinerende denksport en ik speel het zelf op matig niveau tot op de dag van vandaag, hetzij met Mohamed Abdou in een shisha-café op straat, hetzij op internet tegen een computer. Dat laatste heeft als voordeel dat je geen bemoeizuchtige en zichzelf schromelijk overschattende werkloze Nubiër in nicotinejurk als omstaander in je nek hebt die denkt dat hij alles beter weet dan een Europeaan; indachtig de Egyptische volksziekte nummer één.

Bij schaaktoernooien is sprake van een auditorium waar een grootmeester uitlegt geeft bij een geprojecteerde partij. Als drieste aanvaller probeerde ik daar dan iets van op te steken.  
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Han op dec 17, 2008, 23:42:50
Overigens bezocht ik eind jaren zeventig, begin jaren tachtig een aantal malen Formule I in Zandvoort toen ik daar woonde. Ik was werkzaam in het hotel dat hoofdkwartier was van de rennersstallen en coureurs en dan zijn vrijkaartjes voor de paddock een aangename incentive. Dat was in de tijd van Carlos Reutemann Mario Andretti, Nelson Piquet en Alain Prost.

In Scheveningen was ik ooit op de Metsbanen getuige van een finale Nederlands kampioenschap tennissen en ik meen mij te herinneren dat ik als pre-adolescent een 'crush' had op de redelijk ravissant ogende Judith Salome. Dat kan aanleiding zijn geweest om af te reizen; ik ben daar samen met mijn vrouw tot op de dag van vandaag nog niet helemaal uit.

In de mid-seventies heb ik op een wedstrijddag eens Wimbledon bezocht in het jaar dat Betty Stöve in de finale verloor van Virginia Wade.

Over het WK baanwielrennen in het Olympisch Stadion in Amsterdam heb ik hier al eens iets geroepen.

In Zandvoort, Zeist en Hilversum bezocht ik Dutch Open golftoernooien. Mijn favoriet destijds was de zowel fluwelen als aanstormende Vijaj Singh.

Ook interlands van het Nederlandse volleybalteam liet ik niet aan mij voorbij gaan toen ik zelf actief volleybalde. Dat is de enige sport waarin ik zelf als spelverdeler enige aanspraak mocht maken op het uitstijgen boven de middelmaat maar dat kwam waarschijnlijk omdat het een teamsport is. Heb ooit mee mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap Volleyball voor schoolteams en Wim Rijsbergen was onze gelegenheids- assistent coach. Misschien was hij destijds net afgestudeerd van het CIOS.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Maroboduus op dec 20, 2008, 13:17:54
Komende zomer staat alweer een bezoek gepland aan 3 MLB teams (brengt mijn totaal dan op 19 MLB-stadions): Cincinnati Reds, Kansas City Royals en de St. Louis Cardinals. Ook de minor leagues zijn leuk om te zien.

Vind ik toch ook erg indrukwekkend, 19 verschillende MLB-stadions. Dus naast voetbalhopper toch ook een serieuze baseballhopper? Staan er in Europa ook nog wat interessante baseballgrounds, of moet je daarvoor toch over de grote plas?

Citaat
Ik vind schaken een fascinerende denksport en ik speel het zelf op matig niveau tot op de dag van vandaag, hetzij met Mohamed Abdou in een shisha-café op straat, hetzij op internet tegen een computer.

Schaken als fascinerende denksport kan ik me goed voorstellen, maar als fascinerende kijksport een stuk minder. Schrijf je dan ook de zetten van de grootmeesters aandachtig mee en zit je van vreugde op je stoel heen en weer te schuivelen als een outsider Anand met een klassieke opening vanaf de eerste zet onder druk zet?

Over wielrennen hebben we het in een ander topic reeds gehad. Buiten het voetbal bezoek ook structureel alleen ijshockeywedstrijden. Verder ben ik in het verleden wel eens bij de tennistoernooien in Rosmalen en Rotterdam geweest. Ik heb ook wel eens wat American Football-wedstrijden bezocht, hoewel ik me daar nu niets meer bij voor kan stellen. Legendarisch was wel een match van de Amsterdam Admirals tegen de Scottish Claymores in 2000. Die wedstrijd werd ivm het naderende EK voetbal van de ArenA naar het Olympisch Stadion verplaatst en aldaar kwam men er een half uurtje voor de kick-off achter dat het speelveld eigenlijk te klein was en besloot men de wedstrijd met één zgn. endzone af te werken. Dat zorgde voor kolderieke en totaal krankzinnige speelsituatie's die met het professioneel beoefenen van sport niets meer te maken hebben. Geloof dat de gasten uit Schotland die wedstrijd ook dik wonnen.
Goed, verder ben ik wel eens bij het EK schaatsen in Heerenveen geweest in de tijd dat Bart Veldkamp nog voor Nederland reed en Falko en Rintje nog de scepter in schaatsland zwaaiden. Ik heb wel eens een rugbymatch om de Heineken Cup op Lansdowne Road gezien, was vreemd genoeg bij een WK Indoor Athletiek in Lissabon van de openingsceremonie tot en met de finalenummers drie dagen later en heb éénmaal de heren schansspringers naar beneden zien komen in Willingen. Schansspringen heb ik van kind af aan een bijzonder imposante sport gevonden. Helaas werd deze sport een aantal jaren geleden vooral in Duitsland (ik ga het toverwoord nog éénmaal gebruiken) enorm gehypt, met alle gevolgen van dien. Maar nu de normaliteit is weergekeerd zou ik graag eens het Neujahrsspringen in Garmisch of een wereldbeker in Zakopane willen bijwonen. Voorlopig zit dat er echter nog niet in.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Bossche Bol op dec 21, 2008, 04:56:30
Citaat
Vind ik toch ook erg indrukwekkend, 19 verschillende MLB-stadions. Dus naast voetbalhopper toch ook een serieuze baseballhopper? Staan er in Europa ook nog wat interessante baseballgrounds, of moet je daarvoor toch over de grote plas?

Of ik alle 30 MLB clubs ga halen weet ik nog niet, ik doe mijn best. Helaas spelen de Washington Nationals en ook de Yankees (komend seizoen) in een nieuw stadion. De oude heb ik bezocht, de nieuwe zal ik dus nog eens moeten bezoeken.

In Europa staan er geen interessante honkbalstadions. Haarlem en Neptunus en misschien in Italië nog wat. Maar die vallen zelfs in het niet bij de stadions in de Minor Leagues in Amerika.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: King Nothing op jul 30, 2009, 22:57:33
Van de week Lord's bezocht, het cricket-mekka in Londen. Niet dat ik nou zo'n cricketfan ben, maar ik was nieuwsgierig naar het stadion. Erg oud, erg indrukwekkend. Stadion is 195 jaar oud....
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Daniel op jul 31, 2009, 12:59:07
Ik bezoek zelf niet heel geregeld een andere sport dan voetbal. Ik ben recentelijk bij Eiffel Towers Den Bosch geweest, ga in de zomervakantie soms naar een Tour etappe en rijd volgende week mee met de organisatie tijdens de Eneco Tour (proloog in Rotterdam). Verder ben ik een keer bij de Wielerzesdaagse geweest en bezoek ik standaard de marathon van Rotterdam (dat is ook niet moelijk aangezien die voor mijn deur komt). 
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 12, 2010, 11:53:22
Is het zo dat bij baseball (New York Yankees, Detroit Tigers, Los Angeles Angels,...) er geen sjalen aanwezig zijn, verkopen ze die eigenlijk niet? Vind ik wel raar

Honkbal is geen sjalen-sport.
Honkbalfans dragen petjes of jacks met clubnaam/logo
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Bossche Bol op mrt 12, 2010, 18:50:58
Is het zo dat bij baseball (New York Yankees, Detroit Tigers, Los Angeles Angels,...) er geen sjalen aanwezig zijn, verkopen ze die eigenlijk niet? Vind ik wel raar
Je komt de gekste dingen tegen in de fanshops, maar sjaals zul je er niet vinden.

Inderdaad zijn Caps en wedstrijdshirts het populairst.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Peenvogel op mrt 16, 2010, 13:30:47
Zal niet snel naar andere sporten gaan. Maar tijdens een van mijn reizen in Z-O Azie kon een bezoekje aan her beroemde Lumphini-stadion in Bangkok niet ontbreken. Capaciteit van dat ding is officieel 9500 toeschouwers maar daar is uiteraard rekening gehouden met de kleinere Thai. Zo groot vond ik het nu ook weer niet van binnen.

(http://www.peenvogel.nl/Diversen/Thailand2005/Thailand2005%20(35).jpg)

Bij aankomst werden we direct bij het uitstappen uit de taxi belaagt door ticketverkoopsters. Nee, toeristen moesten echt op de tribune van 1000 baht (20 euro) gaan zitten. Want in de andere rangen had je geen verkoop van drank en geen wc. Bovendien moest je dan de hele tijd staan.

Wij kozen voor het op een na goedkoopste ticket voor 400 baht, een soort van tweede ring zeg maar. Eenmaal binnen bleek onze tribune gewoon te bestaan uit houten bankjes. Nog voordat ik goed en wel zat stond er al een dame met Singha-schort voor mijn neus om ons een ijskoude halve liter Singha-bier te verkopen. De toiletten waren wat minder maar niet slechter dan in een gemiddeld oud voetbalstadion.

(http://www.peenvogel.nl/Diversen/Thailand2005/Thailand2005%20(38).jpg)

Het Thai-boxen zelf was wel leuk alleen duurt zo'n avond wel lang gezien het aantal wedstrijden waarbij de laatste wedstrijd de echte klapper is. Verwacht echter op dit profniveau niet alleen van die vliegende trappen e.d. De Thai-boxers zijn aan elkaar gewaagd. Bij het proberen van zo'n vliegende trap zou de uitvoerder ervan al op zijn rug liggen voordat hij de grond raakt. Het zit hem in de subtielere details.

Vooral het gokken van de Sino-Thai (de Thai van Chinese afkomst) op de derde ring was leuk om te observeren.

(http://www.peenvogel.nl/Diversen/Thailand2005/Thailand2005%20(39).jpg)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Peenvogel op mrt 21, 2010, 07:59:15
Gisteren naar een waterpolo wedstrijd geweest die 45 minuten duurde.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: betonrot op dec 12, 2010, 22:45:13
Ik vind schaken een fascinerende denksport en ik speel het zelf op matig niveau tot op de dag van vandaag, hetzij met Mohamed Abdou in een shisha-café op straat, hetzij op internet tegen een computer. Dat laatste heeft als voordeel dat je geen bemoeizuchtige en zichzelf schromelijk overschattende werkloze Nubiër in nicotinejurk als omstaander in je nek hebt die denkt dat hij alles beter weet dan een Europeaan; indachtig de Egyptische volksziekte nummer één.

Bij schaaktoernooien is sprake van een auditorium waar een grootmeester uitlegt geeft bij een geprojecteerde partij. Als drieste aanvaller probeerde ik daar dan iets van op te steken. 

Patience is a virtue

Ik heb vanaf mijn elfde tot mijn achttiende in clubverband geschaakt. Indertijd liet ik de anciens met het schaamrood op de kaken van het bord vertrekken. Met name van een potje snelschaak was ik niet vies. Ook partijen van ruim drie uur vielen vaak aan mij ten prooi. Ik was dus zelf geen toernooi-ganger maar een toernooi-speler.
De vrouw zorgde voor een andere tijdsbesteding van de Donderdagavond heeft mij het schaken doen opgeven. Ik speel nog wel eens een potje tegen Fritz...


Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Amateurvelden.nl op dec 26, 2010, 16:14:02
In USA en Canada naar o.a.

Baseball: Seattle Mariners, Philadelphia Phillies, New York Yankees en Toronto Blue Jays
American Football: Washington Redskins en Miami Dolphins
IJshockey: New York Rangers en Philadelphia Flyers
Basketbal: Goldon State Warriors

In Australie naar o.a.:

Tennis: Australian Open
Australian Football: Geelong Cats - Collingwood
Cricket: Australie-Pakistan

In Zuid Afrika naar o.a.:

Cricket: Zuid Afrika - India
Rugby: KZN Sharks - Blues

In Europa naar o.a.:

Tennis: Roland Garros, Wimbledon, Rotterdam
Schaatsen: Thialf
Rugby: 6 Nations Schotland- Wales
Golf: KLM Open

En nog andere sporten zoals Paardenracen in Panama, Greyhound racen in Australie en Formule 1
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 16, 2011, 17:43:41
Is het zo dat bij baseball (New York Yankees, Detroit Tigers, Los Angeles Angels,...) er geen sjalen aanwezig zijn, verkopen ze die eigenlijk niet? Vind ik wel raar
De Amerikaanse sportwereld kent vrijwel geen sjaaltjes-cultuur. De supporters-cultuur is totaal verschillend vergeleken met Europa. Zaken als ultras, combies en uitvakken zijn totaal onbekend in de VS.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jun 19, 2011, 13:41:44
Zomer (althans kalendertechnisch bijna) dus een uitgekiende tijd om weer eens wat andere sporten te bezoeken in het weekend.

Wie heeft er tips?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jun 30, 2011, 22:05:42
Heeft er iemand zin om morgen mee te gaan naar Nederland v Cuba op het World Port TOurnament te Rotterdam. Het betreft Honkbal.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jun 30, 2011, 22:21:13
Aanrader, absoluut. Helaas tegelijk met de diploma-uitreiking.

Volgende week donderdag zit ik in hetzelfde stadion op de tribune voor Neptunus-HCAW.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jul 01, 2011, 05:14:33
Zaterdag 8 oktober naar de NHL ijshockeywedstrijd Buffalo Sabres-Los Angeles Kings in Berlijn!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op aug 18, 2011, 18:57:25
Komend weekend start het EK Hockey in Monchengladbach. Kaartjes zijn best goedkoop, misschien dat ik maandag naar Nederland v Engeland ga bij de mannen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op nov 13, 2011, 05:57:19
Vrijdag werd in het Amerikaanse San Diego een bijzondere basketbal wedstrijd gespeeld: de collegeteams van North Carolina en Michigan State speelden op het vliegdekschip USS Vinson. Er waren ruim 8.000 toeschouwers waaronder president Barack Obama. North Carolina won met 67-55 van Michigan State en beide teams speelden in speciale tenues met camouflage kleuren. In geval van regen was op een andere lokatie een hangar met basketbalveld achter de hand gehouden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Verwijderd lid op nov 13, 2011, 07:20:17
Toevallig gisterenavond naar een volleybalwedstrijd in de A-league geweest.
Prins VCV - Netwerk STV 2-3
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op nov 13, 2011, 08:54:36
Vrijdag werd in het Amerikaanse San Diego een bijzondere basketbal wedstrijd gespeeld: de collegeteams van North Carolina en Michigan State speelden op het vliegdekschip USS Vinson. Er waren ruim 8.000 toeschouwers waaronder president Barack Obama. North Carolina won met 67-55 van Michigan State en beide teams speelden in speciale tenues met camouflage kleuren. In geval van regen was op een andere lokatie een hangar met basketbalveld achter de hand gehouden.

Mooie vinck. http://www.foxcharlotte.com/sports/Obama-Watches-No-1-Tar-Heels-Beat-Spartans-67-55-133726508.html (http://www.foxcharlotte.com/sports/Obama-Watches-No-1-Tar-Heels-Beat-Spartans-67-55-133726508.html)

(http://media.foxcharlotte.com/images/North+Carolina+Michigan+State+Carrier+Classic+NCAA+college+basketball+USS+Carl+Vinson.jpg)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op nov 19, 2011, 23:55:04
Vandaag eens het handbal bezocht. De Westelijk Mijnstreek was jarenlang DE plek in Nederland waar handbal van topniveau te zien was. Van 1966 tot halverwege de jaren 90 verdeelden Sittardia, Vlug en Lenig Geleen en Blauw Wit uit Neerbeek 23 van de 30 landstitels. Sittardia was de meest succesvolle en werd ooit zelfs 10 jaar achtereen kampioen. Daarna ging het minder met het handbal in de regio, de Noord-Hollanders kregen de overhand. Eerst Aalsmeer, later Volendam werden kampioen en alleen V&L wist in 2002 nog eens kampioen te worden. Onderwijl was Blauw Wit Neerbeek nog gefuseerd met HV Caesar uit Beek tot BFC.

Om het handbal in de regio een impuls te geven kwamen de clubs in 2009 tot een grote fusie. De eerste teams van de drie clubs, die allen al als apart team boven de club werkten, gingen samen verder als de Limburg Lions en de Limburg Wild Dogs onder de vlag van Top Handbal Zuid Limburg. Instant succes levert het vooralsnog niet op. Het eerste seizoen werd net de kampioensgroep bereikt, vorig jaar werd de play-off om het kampioenschap bereikt maar verloren tegen Volendam.

Dit jaar gaat het nog niet heel geweldig met de Lions, onder andere een nederlaag in de Limburgse derby tegen BEVO. Vandaag was echter sterspeler Marko Pejovic terug.

Tegenstander was Hurry Up uit Zwartemeer, Drenthe. De koploper en bekerwinnaar van vorig jaar. Zo'n 450 toeschouwers in de sporthal in Geleen die twee vaste tribunes heeft en kan worden uitgebreid met tijdelijke plaatsen.

Het zal wel aan de afwezigheid van de sterspeler zijn geweest dat de Lions tot nu toe tegenvielen want Hurry Up werd van het veld geblazen. Eigenlijk was het na 10 minuten al beslist. Hurry Up kwam op 0-1 en 1-2 na een minuut of vier maar na 9 minuten stond er 9-2 op het scorebord. De Lions koesterden die voorsprong en de tegenstander kon geen moment echt meer in de buurt komen. De Lions waren defensief een stuk beter en profiteerden met vele snelle uitvallen.

De thuisploeg werd ondersteund door een jeugdploeg van Sittardia en een van BFC. De kids hadden als enig doel om zo veel mogelijk herrie te maken. Nou, dat lukte heel aardig. Ze hadden trommels en gastoeters en maakten zo ongelofelijk veel herrie dat normaal praten tegen je buurman onmogelijk was.  Af en toe was zelfs de muziek over de speaker tijdens een pauze niet te horen en geluiden van het veld waren al helemaal niet te horen. Helaas zat er geen enkele melodie in, het was een uur lang strontvervelende herrie.

Buiten die herrie wel leuk om eens zo'n wedstrijd te bezoeken. Komende week speelt de ploeg Europees tegen de Rhein Neckar Lowen uit Mannheim in SAP Arena waar 14500 toeschouwers zitten.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Kaiser op nov 28, 2011, 09:14:27
Vrijdagavond voor de verandering eens naar ijshockey geweest: Destil Trappers Tilburg- Turnhout White Caps geweest. De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om, in de bekercompetitie hadden de Trappers zich al geplaatst voor de halve finale en Turnhout had daar geen kans meer op.

Het werd een simpele 3-1 overwinning voor Tilburg dat duidelijk een maatje te groot was voor de tegenstander uit Belgie. Het stadion was goed gevuld (ik schat rond de 1800)! Het niveau vond ik redelijk, ik kijk veel NHL en uiteraard is het daarmee niet te vergelijken maar als het een wedstrijd betreft waarbij het nog ergens om gaat zal het zeer aantrekkelijk kunnen zijn..
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op dec 07, 2011, 09:04:52
Dat was stevig balen in Tilburg gisteren. Allereerst de wedstrijd. Tilburg Trappers was een stuk gretiger en gelukkiger in het ijshockeyen dan Geleen. Na 1 periode was de score 4 tegen 1 waarbij Geleen eigenlijk beter speelde maar de vele kansen niet verzilverde. Tilburg scoorde door twee (vlak voor de keeper) van richting veranderde schoten, een blunder van een verdediger en een knappe uitval. Het Geleense doelpunt vormde de 1-1 maar al na 9 seconde werd het weer 2-1. In de tweede periode wederom een groot overwicht van Geleen maar pas in de slotminuut viel de 4-2. Eaters nam veel risico in de derde periode en daar profiteerde Tilburg goed van, het werd 5-2, 5-3 en in de slotminuten 6 en 7-3. Op naar Geleen dus voor de allesbeslissende derde wedstrijd, komende woensdag.

Ook Stappegoor viel me tegen, een nette ijshal maar weinig charme. Het verouderde complex in Geleen is een stuk intiemer en sfeervoller. Qua sfeer won de Geleense aanhang (vol uitvak) het makkelijk van de 2000 andere toeschouwers aldus de krant.

En na afloop had ik een parkeerboete van €52,50. Ik heb in nergens een automaat zien staan. Pas bij het verlaten van het parkeerterrein zag ik ergens aan de zijkant een bord. Bleek dat je er tot 1 uur ’s nachts moet betalen!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op dec 07, 2011, 09:43:25
En na afloop had ik een parkeerboete van €52,50. Ik heb in nergens een automaat zien staan. Pas bij het verlaten van het parkeerterrein zag ik ergens aan de zijkant een bord. Bleek dat je er tot 1 uur ’s nachts moet betalen!

Jup, 1 hele euro moet je daar betalen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ðe waan op dec 08, 2011, 09:25:18
IK had geen idee dat er zoveel mensen komen kijken bij het ijshockey. Of is 2.000 een grote uitzondering?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op dec 08, 2011, 09:49:02
IK had geen idee dat er zoveel mensen komen kijken bij het ijshockey. Of is 2.000 een grote uitzondering?

Ik denk dat misschien hockey in de buurt komt maar qua gemiddelde toeschouwersaantallen bij teamsporten zal ijshockey na voetbal komen in Nederland.

Je hebt in Nederland:
Heerenveen, ongeveer 800 gemiddeld, 2000 als het ergens om gaat, nog meer als het een finale betreft
Tilburg, ongeveer 1800 gemiddeld, capaciteit is 2500 en zit regelmatig vol
Geleen, ongeveer 900 gemiddeld, volle bak=1750 en die zullen er woensdag wel zijn
Amsterdam, of het nu heel goed of heel slecht gaat, ongeveer 350 man
Eindhoven, ongeveer 350 gemiddeld, 1300 bij een finale
Den Haag, ondanks al het geld zo’n 700 gemiddeld, 1400 bij een finale

Nijmegen heeft dit jaar geen geld, hopelijk vinden ze wel weer een zak want ik vind ze wel thuishoren in de Eredivisie. Ze trekken ongeveer 750 man per wedstrijd.

Zoetermeer, Utrecht en Groningen hebben het recent geprobeerd in de Eredivisie maar  trokken niet echt volle zalen. Zoetermeer wel tegen Den Haag maar daar bleef het bij.

Er zijn ook nog ijshallen in Leeuwarden, Hoorn, Rotterdam, Den Bosch, Leiden en Dordrecht.

Wat jou wel zou bevallen is dat er op de gamesheets van vrijwel alle in Nederland gespeelde wedstrijden een toeschouwersaantal staat. Zelfs bij de jeugd. De U12 wedstrijd Eindhoven v Den Bosch trok 52 toeschouwers.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ðe waan op dec 08, 2011, 09:53:47
Dat is toch wel een gemis. Dat bij bijna geen enkele sport  bezoekersaantallen worden bijgehouden.

In de regionale krant worden bij verslagen van de zaalsporten wel eens aantallen genoemd, die bewegen zich doorgaans tussen 25 en 300. Daarbij gaat het trouwens niet altijd over het hoogste niveau.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op dec 08, 2011, 16:03:34
Voor ijshockey op fatsoenlijk niveau en niet al te ver weg van Nederland moet je in de DEL zijn bij onze oosterburen. In de DEL liggen de begrotingen tussen de 3 en 8 miljoen terwijl de Nederlandse topclubs een begroting van hooguit een half miljoen hebben.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 08, 2011, 17:26:03
Krefeld en Düsseldorf zijn beide toppers in het Duitse ijshockey die binnen reikwijdte van de Nederlandse grens liggen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Sebastiaan_W op dec 09, 2011, 12:25:21
Zou je denken Joost? Ik denk dat een paar clubs uit het basketbal ook redelijke toeschouwersaantallen trekt. 
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Voetbalhopper op dec 17, 2011, 20:42:18
Krefeld en Düsseldorf zijn beide toppers in het Duitse ijshockey die binnen reikwijdte van de Nederlandse grens liggen.

Trekken die teams ook nog een beetje toeschouwers ?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Bossche Bol op dec 17, 2011, 21:54:40
Trekken die teams ook nog een beetje toeschouwers ?
Dit seizoen: Düsseldorf en Krefeld gemiddeld 4.500, Köln 9.600
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Voetbalhopper op jan 07, 2012, 14:39:03
Gisteravond voor het eerst sinds jaren weer een naar het ijshockey geweest. Fotos van staan online op me blog
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: AthleticHolanda op jan 07, 2012, 17:57:01
Gisteravond voor het eerst sinds jaren weer een naar het ijshockey geweest. Fotos van staan online op me blog

Waar spelen de Devils momenteel, is dat het derde niveau?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Voetbalhopper op jan 07, 2012, 18:35:59
Citaat van: AthleticHolanda link=topic=582.msg34930#msg3
4930 date=1325955421
Waar spelen de Devils momenteel, is dat het derde niveau?
Volgens mij is dat het 2e niveau. Maar helemaal zeker ben ik er niet van.
Ik ga er wel vanuit dat ze dit jaar promoveren, staan momenteel dik eerste
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 07, 2012, 19:46:35
Promotie en degradatie zoals in het voetbal kent het ijshockey in Nederland niet. Je kan eredivisie spelen wanneer je wilt, zolang je maar een goede sponsor hebt. Het verschil tussen eredivisie en eerse divisie is in ijshockey enorm groot. Zonder een goede sponsor of geldschieter wordt je afgeschoten in de eredivisie.

EDIT:
Nijmegen speelt momenteel in poule B van de eerste divisie en dat is het 3e niveau. Poule A van de eerste divisie is het 2e niveau. Tussen poule A en Poule B is wel een promotie/degradatieregeling. De nr.1 van poule B promoveert naar poule A. Tussen poule A en de eredivisie is geen promotie/degradatieregeling.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jan 19, 2012, 10:58:29
Wat een orkaan van geluid gisteren in de LottoDome. Een echt stadion helemaal ingericht voor het volleybal.

2500 toeschouwers waarvan ongeveer 150 Grieken. Die Grieken hadden de cafe’s in de stad volgens mij allemaal uitgetest en zongen de hele wedstrijd lan. Maar qua volume kwamen ze niet over het thuispubliek heen. De thuisfans hadden ook veel meer reden tot juichen.

Het was een alles of niets wedstrijd. Maaseik had 9 punten, Iraklis 8 en alleen de winnaar mocht (samen met groepswinnaar Izmir) naar de laatste 12. De Grieken misten hun aanvalsleider maar dat doet niets af aan de fenomenale wedstrijd die Maaseik speelde. De Belgen, met 3 Nederlanders in de basis 6 waaronder een uitblinkende Jeffrey Maan, speelden haast foutloos en gingen als een wals over de Grieken heen. In alle drie de sets kwam de score 17-10 op het bord om aan te geven dat de Grieken geen moment in de wedstrijd konden komen. De uiteindelijke setstanden: 25-17, 25-14 en 25-16.

Helaas dus geen spanning in het duel maar wat een sfeertje. De speaker fungeerde als een soort ophitser van het publiek en deed dat met verve door ook rustpauzes in te lassen. Vanmiddag is de loting. Er zijn nog 12 teams over en na 2 knock-out rondes zullen er nog 3 teams over zijn. Die drie plus de organisator spelen later dit jaar de Final Four.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: AthleticHolanda op jan 19, 2012, 12:17:31
De Grieken misten hun aanvalsleider

Door visumproblemen las ik, dat is ook wat!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Arjen op mrt 24, 2012, 01:34:54
Vanmiddag schaatsen in Thialf gezien. Los van de taferelen die ook bij het Nederlands elftal te zien zijn (zet een bos wortelen op je hoofd) is schaatsen wel een sport die leuk is om te volgen. Daarbij moet ik toegeven dat de 5 km-ritten van de niet kanshebbers wel een kilometer of twee mochten worden ingekort.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op mrt 24, 2012, 06:51:10
Van zaterdag 31 maart t/m vrijdag 6 april het U18 WK ijshockey divisie 2A in Heerenveen. Deelnemers zijn Nederland, Groot Brittannie, Zuid Korea, Litouwen, Roemenie en Kroatie, Een dagkaart voor 3 wedstrijden kost 5 euro.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op okt 05, 2012, 18:51:35
Op 17 januari een NBA basketbal competitiewedstrijd in Londen. De New York Knicks en de Detroit Pistons treffen ellkaar dan in de O2 Arena.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Victor Charlie Hotel op okt 12, 2012, 21:23:21
Honkbal: Port of Rotterdam-toernooi (Nederlands team), Haarlemse Honkbalweken (idem)

Rugby: als ik in november a.s. in Rome ben, ga ik deze sport voor het eerst kijken. The All Blacks gaan dan oefenen tegen de mastodonten van Italië. Alleen al de haka van The All Blacks is een sensatie om naar te kijken.

Formule 1 autoracerij: vroeger 3x bij de Grand Prix van Nederland geweest, maar het nadeel is dat de kaarten erg duur zijn (altijd al geweest) en dat je ze maar 1x voorbij ziet flitsen en dan een hele tijd niets.

Schaken: het Hoogovenstoernooi in Wijk aan Zee.

Tennis: Davis Cup in het Gelredome, Arnhem: Nederland (met Martin Verkerk) - Zwitserland (met een nog jonge Roger Federer) en in de Jaarbeurshallen, Utrecht: Nederland - Duitsland (Eltingh, Haarhuis en Siemerink vs. o.a. Stich en Becker).

Volleybal: 1988 een oefenpotje in Huissen: het Nederlands herenteam in de opbouw naar de Olympische Spelen in 1992 (met o.a. Ron Zwerver, Peter Blangé).
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Arjen op jan 10, 2013, 14:39:06
Vanmorgen kaarten besteld voor 49ers-Jaguars (American Football) op Wembley. Ik ben geen echte kenner/fan. Jaarlijks de Superbowl kijken met mijn broer is het wel zo'n beetje. Maar om eens live een wedstrijd te zien lijkt me super.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 10, 2013, 17:10:30
Ik ben zelf 2 keer bij een NFL=wedstrijd op Wembley geweest en dat is gewoon geweldig om mee te maken. En je komt gigantisch veel mensen in NFL tenues tegen in de stad. Ik overweeg in september naar Vikings-Steelers te gaan, ook op Wembley.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op mrt 19, 2013, 22:27:00
Ik was vanavond eens naar het basketbal in Weert geweest. Na voetbal, hockey, volleybal, cricket, honkbal, handbal, rugby league, rugby union, australian football de 10e teamsport die ik live mocht zien. Maar in tegenstelling tot al die andere zal ik basketbal niet zo snel meer bezoeken.

Weert speelde tegen Leiden. De hele wedstrijd lang in de warme sporthal stond de speaker veel te hard en werd er door de aanwezige toeschouwers met klappers gemept. Ik heb nog suizende oren van de herrie.

Ook de sport zelf kan me echt totaal niet boeien. Het is vrijwel iedere keer hetzelfde kunstje en dat duurt dan hooguit 24 seconde. Het spel ligt ook verschrikkelijk vaak stil waardoor er geen schwung in komt. Het maken van vele persoonlijke fouten in de slotfase was me bekend. Maar waarom nog steeds dat zinloos onderbreken van het spel in de laatste 20 seconde als je team inmiddels twaalf punten achter staat. In die laatste 20 seconde speeltijd gebeurde dat liefst 4 keer.

Nee, basketbal is echt niet aan mij besteedt.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 19, 2013, 22:40:14
Ik ben ooit een keer bij Almere tegen Den Bosch geweest. Ik moet zeggen dat ik een zeer vermakelijke avond heb gehad. Misschien ook wel omdat het verschrikkelijk spannend werd en er zelfs verlengingen aan te pas moesten komen (uit je verslag lees ik dat de wedstrijd in Weert niet echt spannend was). Als het zo uitkomt zal ik het zeker niet nalaten om nog eens een wedstrijdje te bezoeken.

Mijn persoonlijke ranglijst voor wat betreft amusementsfactor van 'andere' teamsporten.

1. Honkbal
2. Zaalvoetbal
3= Rugby Union*
3= Rugby League*
4. IJshockey
5. Basketball
6. Cricket
7. Hockey
8. American Football

* Rugby Union op hoog (test) niveau vind ik leuker dan League, maar de clubcompetitie van League vind ik leuker dan Union.

Korfbal (maar dan wel iets op niveau, play-offs bijvoorbeeld), Volleyball en Handbal staan nog voor ooit op het programma. Ik verwacht dat ik handbal en korfbal nog wel leuk ga vinden, maar dat volleyball het misschien net gaat winnen van American Football.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: TeeZee op mrt 20, 2013, 09:09:06
Heb jij niet ooit een schaatswedstrijd bijgewoond of verwar ik je met iemand anders?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 20, 2013, 09:59:05
Heb jij niet ooit een schaatswedstrijd bijgewoond of verwar ik je met iemand anders?

Da's geen teamsport, evenmin als wielrennen
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op mrt 20, 2013, 09:59:27
Heb jij niet ooit een schaatswedstrijd bijgewoond of verwar ik je met iemand anders?

Dat is geen teamsport. Ik ben eenmaal in Thialf geweest bij een slotweekend van de WK afstanden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: TeeZee op mrt 20, 2013, 12:27:05
Het is geen teamsport, maar waar staat dat het daar om moet gaan?
Overigens wordt er wel veel in teamverband getraind.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: headout op mrt 20, 2013, 17:35:16
Nee, basketbal is echt niet aan mij besteedt.
Ga een keertje in Groningen kijken. Dat zal je denk ik meer aanspreken. Vroegah, toen ik in Groningen woonde, ging ik regelmatig bij Donar kijken. De sfeer is rondom de wedstrijden van de Groningse club geweldig, ook vandaag de dag. Het heet nu geen Donar meer, maar dat mag de pret niet drukken.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 20, 2013, 17:37:03
Het gaan niet persé om teamsporten, maar in dit gesprek met Joost wel.

Los daarvan: Sporten onderling vergelijken is al lastig, maar om een individuele sport te vergelijken met een teamsport, wordt wel heel erg een appels-en-peren-verhaal. Dan ga je echt puur naar de beleving kijken en dan kun je het net zo goed een voetbalwedstrijd vergelijken met een optreden van Najib Amhali.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 20, 2013, 17:37:45
Ga een keertje in Groningen kijken.

Ik neem aan dat je weet waar Joost woont (-:
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: jona93 op mrt 21, 2013, 18:44:09
1. zaalvoetbal
2. wielrennen
3. basketbal
4. hockey
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: 3434 op mrt 22, 2013, 17:34:13
Is Weert - Leiden wel een maatstaaf? Ik heb geen idee op welk niveau ze spelen maar als je als niet-voetbalkenner naar bv. Spouwen Mopertingen - Bleid gaat vind je er ook geen zak aan denk ik. Ale geen verwijt he, dat is wat ik erover denk.

Ik hou wel van basket al heb ik het nooit live gezien, omgekeerde wereld! :)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op mrt 22, 2013, 20:29:27
Is Weert - Leiden wel een maatstaaf? Ik heb geen idee op welk niveau ze spelen maar als je als niet-voetbalkenner naar bv. Spouwen Mopertingen - Bleid gaat vind je er ook geen zak aan denk ik. Ale geen verwijt he, dat is wat ik erover denk.

Ik hou wel van basket al heb ik het nooit live gezien, omgekeerde wereld! :)

Leiden kon het gat naar de koploper tot op 1 punt brengen, Weert is onderkant middenmoot in de Nederlandse Eredivisie. Hoger niveau is er niet.

Het kan natuurlijk zijn dat het weinig spektakel was omdat het niveau niet zo hoog was. Maar bij andere sporten, voetbal, volleybal, ijshockey, stoort me dat nooit.

Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op aug 03, 2013, 17:34:33
We waren op vakantie in Kroatie in de buurt van Umag waar juist op dat moment de Croatia Open Tennis gespeeld werd. Een ATP toernooi waar onder andere ook Thiemo de Bakker zou spelen.

We zijn er op dinsdag gaan kijken en zagen de Nederlander Boy Westerhof op 27 jarige leeftijd zijn debuut maken in de ATP tour. Hij verloor vrij kansloos van een Sloveen. Daarna op het center court een potje gezien tussen een Kroaat en een Servier. De Servier stond een week later op teletekst omdat hij geweigerd had te plassen en geschorst werd. Na die twee potjes hadden we het mede vanwege de enorme hitte wel gezien. Entree die dag was 25 kuna, ruim 3 euro.
Tommy Robredo zou het toernooi winnen.

(http://i1023.photobucket.com/albums/af353/LimburgseVelden/P1010577_zps39d70a17.jpg)
Westerhof en Bredene zijn net klaar. Veel publiek voor de Sloveen.

(http://i1023.photobucket.com/albums/af353/LimburgseVelden/P1010578_zps17d88ab8.jpg)

(http://i1023.photobucket.com/albums/af353/LimburgseVelden/P1010588_zps4365b7e4.jpg)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op aug 03, 2013, 22:55:20
Entree die dag was 25 kuna, ruim 3 euro.

Duur!

Bij Dinamo Zagreb vs. Fola Esch kon ik kiezen tussen kaartjes van 5, 10 en 15 kuna (70 cent, € 1,40 en € 2). Als decadente West-Europeaan heb ik natuurlijk het duurste kaartje genomen...
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op aug 04, 2013, 12:46:27
NK Rijeka vroeg 50 kuna, ongeveer 7 euro voor de topper.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Terranova op aug 08, 2013, 15:44:40
Ik ga vrijdag 6 september naar het Koning Boudewijn stadion in Brussel (nog nooit geweest) naar de Memorial van Damme (atletiek) om daar Usain Bolt eens aan het werk te zien. Ben heel benieuwd !
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Cyclebob op mrt 23, 2014, 19:14:45
Gisteren in centrum van Delft verrast over aanwezigheid van rood wit gestreepte supporters met spandoek "Fortuna on Tour". De meters er naar toe redeneren hoe die van Fortuna Köln of Fortuna Düsseldorf hier verzeild zijn geraakt (zag al paar spijkerjasjes?), bleken het korfbalfans te zijn... Zes jaar in Delft gewoond en wist van het bestaan niet af.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Niels1977 op mrt 23, 2014, 20:27:45
Lees dit topic voor het eerst.
Ik heb 5 jaar voor een sportmedia bedrijf gewerkt en zo veel andere sporten bezocht, ook veel niet teamsporten.

Persoonlijk kon ik wel genieten van rugby, hockey, zaalvoetbal, maar ook de extremere sporten zoals BMX.

Meest rustgevende was wel cricket, ben daar 2 keer geweest; in Nederland en in Australië. In NL duurde de wedstrijd 8 uur, in Australië 5 dagen :) Tot slot ben ik Australië eens naar Australian Football geweest en dat was wel full-time rammen.

Korfbal staat nog open :), dat zal denk ik ook nog wel even zo blijven.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op mrt 30, 2014, 00:34:09
Las vandaag dat The All Blacks een trainingskamp in Nederland houden, een eventuele oefenwedstrijd lijkt me wel leuk om te bezoeken
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: wekke op mei 17, 2014, 11:01:46
Donderdag toevallig een stukje van de rolstoel rugby interland tussen Belgie en Polen bekeken. Interessante sport.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op mei 17, 2014, 15:55:16
Kan je dit toelichten? Rilstoel rugby maakt mij nieuwsgierig !
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: wekke op mei 17, 2014, 22:57:57
Kan je dit toelichten? Rilstoel rugby maakt mij nieuwsgierig !

De wedstrijd kaderde in het stageprogramma van de Belgische nationale ploeg ter voorbereiding op het wereldkampioenschap in Denemarken in juli. De partij werd afgewerkt in het sporta domein van Tongerlo (deelgemeente van Westerlo). Mijn vriendin en ik gaan er op donderdag fitnessen/handbiken waardoor we dus toevallig een stukje konden meepikken van de wedstrijd.

Rolstoel rugby wordt indoor gespeeld met teams van 5 spelers. De doelen worden afgebakend door 2 kegeltjes waartussen de bal én rolstoel moeten geraken om een doelpunt te scoren. Voor een doelpoging wordt er ook gebruik gemaakt van een 'shotclock' zoals in het basketbal. Het aanvallende team heeft 40 seconden de tijd om een punt te scoren. In tegenstelling tot het gewone rugby mag de bal wel vooruit gegooid worden.

Wat me tijdens de wedstrijd opviel was dat er verschillende soorten rolstoelen gebruikt worden, enkele hebben een uitsteeksel terwijl anderen een ijzere ronding hebben. Een Belgische speler wist me te vertellen dat de rolstoelen met het uitsteeksel verdedigers zijn. Met het uitsteeksel kunnen zij aanvallers klem zetten en zo het scoren en bewegen onmogelijk maken. Diegene met de ijzere ronding zijn dan de aanvallers. De ronding zorgt ervoor dat ze de verdediging kunnen afblokken en bovendien zijn deze rolstoelen sneller dan die van de verdedigers. Het gaat vaak erg hard aan toe.

(http://i62.tinypic.com/nqpmqr.jpg)

Mijn vriendin heeft zelf een fysieke aandoening en sinds 2-3 jaar zijn we in contact gekomen met oa. het aanbod van Sporta en To walk again (organisatie van gewezen triatleet Marc Herremans). Het is echt maf om zien hoeveel keuze mogelijkheden er tegenwoordig zijn voor mindervaliden. Bovendien gooien die mensen zich vaak vol in het sporten. Het is een welgekomen uitlaatklep voor ze. Mijn vriendin heeft de voorbije jaren zo oa. aan zitski, waterzitski, handbike, muurklimmen gedaan en is ook met speciale organisaties door Marokko, Nicaragua en Tenerife getrokken.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jul 13, 2014, 15:43:22
Wie laat er dan ook een vrouw... :)


http://www.l1.nl/nieuws/261837-schutterij-sint-urbanus-uit-maasniel-wint-ols-2014
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Terranova op sep 09, 2014, 09:31:46
Afgelopen vrijdag naar de Memorial van Damme (atletiek) geweest in het Koning Boudewijn stadion. Vind het toch altijd mooi om te zien, die diversiteit in publiek bij verschillende sporten.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: KRCM1904 op jan 10, 2015, 23:18:19
1) Veldrijden
2) Dameswielrennen (op de weg)
3) Mountainbikewedstrijden
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: jona93 op jan 11, 2015, 18:29:27
1) Basketbal
2) Tennis
3) Veldrijden
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Niels1977 op jan 22, 2015, 11:41:23
Kan je dit toelichten? Rilstoel rugby maakt mij nieuwsgierig !

Er is ooit een docu gemaakt "Murderball" over het Amerikaanse rolstoelrugby team.
Wel gaaf hoor.
https://www.youtube.com/watch?v=oQjno3rA8e0
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jan 22, 2015, 16:51:21
Over een paar maanden waarschijnlijk bij de baseballderby tussen de NY Yankees en NY Mets. Geen idee of dat een beetje leuk is - volg in Amerika alleen wat NFL en dat is qua sfeer allemaal erg statisch en gemaakt (haast geforceerd) heb ik het idee.

En moet nog steeds een keer naar Donar hier in de stad.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 22, 2015, 17:03:14
Kan je beter naar Yankees-Red Sox gaan, dat is echt een rivaliteit.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op jan 22, 2015, 17:32:22
Over een paar maanden waarschijnlijk bij de baseballderby tussen de NY Yankees en NY Mets. Geen idee of dat een beetje leuk is - volg in Amerika alleen wat NFL en dat is qua sfeer allemaal erg statisch en gemaakt (haast geforceerd) heb ik het idee.

En moet nog steeds een keer naar Donar hier in de stad.

Amerikanen zijn sowieso gemaakt niet alleen bij de sport
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 22, 2015, 17:56:26
In de Amerikaanse stadions ga je absoluut niet de sfeer aantreffen zoals in Europese voetbalstadions, integendeel. Amerikaans publiek is vooral bioscoop-publiek. Lekker onderuit gezakt met een grote beker cola en een emmer popcorn bij de hand.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jan 22, 2015, 18:14:06
Kan je beter naar Yankees-Red Sox gaan, dat is echt een rivaliteit.
Haha ja dat dacht ik ook, maar het is met een studiereis dus ik heb niet veel te kiezen. En ook niet te klagen. :)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 22, 2015, 22:08:21
Kan je beter naar Yankees-Red Sox gaan, dat is echt een rivaliteit.

Yankees-Red Sox is inderdaad wel de wedstrijd daar. Het vuurtje is vorig seizoen ook weer een beetje opgestookt toen Ellsbury van de Sox naar NYY ging.

Aan de andere kant: ze spelen 19 keer per seizoen tegen elkaar....

Yankees vs. Mets is Interleague (Yankees = American League, Mets = National League) zodat ze elkaar maar 4 keer per jaar treffen. Wat dat betreft is de 'subway series' wel bijzonderder.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jul 15, 2015, 20:45:37
Afgelopen weekend eens mijn andere sportinteresse z'n zin gegeven met het bezoek aan het Deutsche Tourenwagen Masters-weekend in Zandvoort. Dit is het tweede best bezochte autosportevenement van Nederland, na de Historische Grand Prix eind augustus op hetzelfde circuit. Beide evenementen moeten echter in de schaduw staan van de TT-races in Assen, waar zeker twee keer zoveel mensen op af komen als in Zandvoort en wat internationaal wordt gezien als een van de grootste motorsportevenementen in de wereld.

De strijd om het DTM-kampioenschap wordt uitgevochten door de drie merken Audi, Mercedes en BMW die elk acht auto's verdeeld over vier teams inzetten. Gereden wordt in negen weekenden met elk twee races: één van 40 minuten zonder pitstop op zaterdagavond (i.v.m. uitzendtijden ten opzichte van voetbal) en één van 50 minuten met pitstop op zondagmiddag. Naast zes keer in Duitsland wordt er dit jaar ook gereden in Nederland (Zandvoort dus), Oostenrijk (Steiermark) en in Rusland (Moskou). In de regel reizen ook een aantal kleinere kampioenschappen mee om er een dagvullend programma te maken. Meestal zijn dat de Duitse Porsche Carrera Cup, het Europees Formule 3 (juniorklasse onder de Formule 1) en de Audi TT-Cup.

Om dit hele verhaal nog enigszins te kunnen relateren aan het forum: de sfeer op het circuitterrein is erg Duits vanwege de vele oosterburen die het weekend in Zandvoort spenderen en combineren met het volgen van de races. Ze schuiven daarbij niet onder stoelen of banken ook fanatiek supporter te zijn van een voetbalclub - zo heb ik her en der fans van Münster, Ingolstadt, Dortmund en Düsseldorf voorbij zien lopen.

(https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/11698472_10200766529002604_2238300321988772561_n.jpg?oh=fd9655d7ea2028d2f6e15678af24711d&oe=560E4260)
(foto: eigen archief)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jef400 op jul 15, 2015, 21:23:33
Ziet er leuk uit. Neem ik in overweging voor een volgende keer.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jul 15, 2015, 21:58:26
Mocht je (of iemand anders) vragen hebben over een bezoek aan CPZ, dan kan ik die wellicht beantwoorden - ben enkele jaren vast bezoeker van het circuit en heb een blauwe maandag als marshal dienst gedaan.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op jul 15, 2015, 22:38:32
Nice, ik ben zo oud dat ik nog Formule 1 op Zandvoort gezien heb.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: FCT1980 op jul 16, 2015, 13:16:16
Ik bezoek eigenlijk nooit andere sporten maar volgende week gaat het dan toch gebeuren. Twee Alpenetappes in de tour met de Alpe 'd Huez als finale. Zelf fietsen we die donderdag ook. Zie er nu al tegenop ook al heb ik best veel getraind.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op dec 15, 2015, 10:24:50
Weet niet of er iemand anders ook interesse heeft maar komende zomer is het EK atletiek in het olympisch stadion Amsterdam. Voor mij een mooie gelegenheid om een vol olympisch stadion te bezoeken gedurende een mooi evenement. Dagkaarten zijn inmiddels in de verkoop.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op dec 15, 2015, 10:58:11
Weet niet of er iemand anders ook interesse heeft maar komende zomer is het EK atletiek in het olympisch stadion Amsterdam. Voor mij een mooie gelegenheid om een vol olympisch stadion te bezoeken gedurende een mooi evenement. Dagkaarten zijn inmiddels in de verkoop.

Dank voor de tip aangaande de kaartverkoop. Ik had 'm ook op de lijst staan.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op dec 15, 2015, 11:04:16
Enkel jammer dat de mooiste finales op dezelfde dag vallen als het EK voetbal.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op dec 15, 2015, 11:10:14
Wij willen de donderdag gaan met de finale 100 meter mannen en 200 meter vrouwen. De sessie op donderdag duurt tot 20:00, de halve finale EK wordt om 21:00 gespeeld dus dat wordt ergens in Amsterdam kijken denk ik.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jeje op dec 15, 2015, 11:24:15
Ik wil er ook zeker heen, moet alleen nog even een mooie dag uitkiezen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: De publiekswissel op dec 15, 2015, 12:43:41
Zelf wil ik ook wel een keer het kaatsen in Franeker meemaken. De PC (Permanente Commissie der Franeker Kaatspartij) is zelfs de oudste sportklassieker van ons land. In 1854 vond de eerste PC plaats, daarvoor werd het middeleeuwse spel ook al gespeeld. Heeft iemand daar ervaring mee?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Bier und Bratwurst op dec 15, 2015, 13:16:30
Zelf wil ik ook wel een keer het kaatsen in Franeker meemaken. De PC (Permanente Commissie der Franeker Kaatspartij) is zelfs de oudste sportklassieker van ons land. In 1854 vond de eerste PC plaats, daarvoor werd het middeleeuwse spel ook al gespeeld. Heeft iemand daar ervaring mee?

Ik ben van 1972 dus net te jong om voor 1854 te hebben gekaatst!!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op dec 15, 2015, 20:05:48
Zelf wil ik ook wel een keer het kaatsen in Franeker meemaken. De PC (Permanente Commissie der Franeker Kaatspartij) is zelfs de oudste sportklassieker van ons land. In 1854 vond de eerste PC plaats, daarvoor werd het middeleeuwse spel ook al gespeeld. Heeft iemand daar ervaring mee?

Kaarten waren altijd lastig te verkrijgen, maar dat is laatste jaren eenvoudiger geworden (van horen zeggen, wil wel navraag voor je doen). Toch minder animo bij de jeugd.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op feb 02, 2016, 11:22:13
Naast voetbal ga ik ook graag bij het schaatsen kijken. En dan met name de korte afstanden, boven de 1500 meter boeit het me niet zo. De Vechtsebanen, Thialf en de Eisschnellaufhalle Berlin werden in het verleden (meerdere malen) met een bezoekje vereerd.
Ook wielrennen vind ik, ondanks de schandalen van de laatste jaren, nog steeds een fantastische sport. Enkele jaren terug passeerde de Giro d'Italia het voor mij nabij gelegen Rhenen en stond ik op de Thijmse berg. Ook dit jaar zal de Giro Rhenen weer passeren, vorig jaar werd Nederland natuurlijk verwend met de start van de Tour in Utrecht. De mechanische doping die de laatste dagen volop in het nieuws is vind ik verschrikkelijk. Hoe kun je nog met jezelf leven als je willens en wetens valsspeelt op deze misselijkmakende manier?!
Last but not least mag ik ook graag bij vechtsportgala's gaan kijken. Ik doe zelf aan kickboxen, fitness en hardlopen, veel jongens met wie ik train draaien wedstrijden. 27 februari staat Enfusion Live in Eindhoven op het programma waar enkele van 'onze' jongens ook een partij hebben staan. Het is jammer dat kickboxen zoveel bonden telt en de gala's soms slecht georganiseerd zijn want de sport zelf vind ik geweldig en geeft veel voldoening.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jef400 op feb 02, 2016, 19:50:43
Cool. Kickboksen boeit mij persoonlijk niet zo. Maar die voldoening kan ik begrijpen. Wielrennen ga ik kijken of het me lukt langs de kant te gaan staan. Lijkt mij ook prachtig.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op feb 02, 2016, 19:58:00
Wielrennen heb ik twee keer meegemaakt: eenmaal de Tour de France nabij Nîmes en eenmaal de Wateringse Wielerdag. De rondjes om de kerk zijn makkelijk te volgen en daardoor erg leuk. Komend voorjaar zie ik als het goed is de Giro voorbijkomen ergens in de Achterhoek.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op feb 02, 2016, 20:00:46
Wielrennen heb ik twee keer meegemaakt: eenmaal de Tour de France nabij Nîmes en eenmaal de Wateringse Wielerdag. De rondjes om de kerk zijn makkelijk te volgen en daardoor erg leuk. Komend voorjaar zie ik als het goed is de Giro voorbijkomen ergens in de Achterhoek.

De Wateringse wielerdag is lachen ik ken iemand die er jaarlijkse in de VIP tent zit en die me als de wedstrijd 5 minuten bezig is doorgeeft wie er 1, 2 en 3 worden en het klopt ieder jaar :-)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op feb 02, 2016, 22:44:40
De Wateringse wielerdag is lachen ik ken iemand die er jaarlijkse in de VIP tent zit en die me als de wedstrijd 5 minuten bezig is doorgeeft wie er 1, 2 en 3 worden en het klopt ieder jaar :-)

Dat soort evenementen zijn amusement en hebben weinig met sport te maken. Maar zolang je dat in je achterhoofd houdt, is het prima...
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Robbie op feb 18, 2016, 20:12:06
Voor diegenen die interesse hebben om de NFL te bezoeken in Londen in oktober: het is bijna uitverkocht.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Robbie op apr 30, 2016, 10:32:30
Zelf wil ik ook wel een keer het kaatsen in Franeker meemaken. De PC (Permanente Commissie der Franeker Kaatspartij) is zelfs de oudste sportklassieker van ons land. In 1854 vond de eerste PC plaats, daarvoor werd het middeleeuwse spel ook al gespeeld. Heeft iemand daar ervaring mee?

Vandaag begint de voorverkoop. Blijkbaar is er nog wel een loting voor de uiteindelijke kaarten.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op apr 30, 2016, 12:46:00
Verkoopt nooit uit de laatste jaren.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op mei 05, 2016, 09:34:53
Vandaag staat de jaarlijkse MACRO Motocross op Kwintelooijen, gelegen tussen Veenendaal en Rhenen, op het programma. O.a. kampioen Jeffrey Herlings komt hier zijn kunsten vertonen. Spectaculair dagje altijd, met de verwachte temperatuur en zonneschijn moet het wel goed komen!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jun 20, 2016, 12:24:49
Gisteren weer een sport aan het lijstje toegevoegd; Kaatsen.

Erg gezellige middag gehad maar van het spel zelf snap ik nog steeds bijzonder weinig.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Sebastiaan_W op jun 20, 2016, 13:29:48
Gisteren weer een sport aan het lijstje toegevoegd; Kaatsen.

Erg gezellige middag gehad maar van het spel zelf snap ik nog steeds bijzonder weinig.

Zelfde wat je dus met voetbal hebt.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op jun 20, 2016, 13:59:59
Op 7 juli naar het EK Atletiek in het Olympisch Stadion
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jun 20, 2016, 15:00:54
Op 7 juli naar het EK Atletiek in het Olympisch Stadion

Gezellig, ik ook
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Budi op sep 11, 2016, 13:26:48
Ik volg zelf het judo. Heb lange tijd op topniveau gejudood in de jeugd. Daarnaast IJshockey (of gewoon Hockey zoals de Canadezen dat noemen). Tilburg Trappers sinds ze in de Oberliga spelen vorig jaar de finale van de Canadian Hockey League meegemaakt. Hoewel geen NHL maar blijft toch bijzonders.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op nov 25, 2016, 20:03:55
Komend jaar in juni voor een groot evenement naar Frankrijk. Geen Europees kampioenschap voetbal, wel de 24 Uursrace van Le Mans. Een van de drie meest prestigieuze races die samen met de Formule 1 Grand Prix van Monaco en de Indianapolis 500 de officieuze 'triple crown' vormt.

<grote afbeelding verwijderd>
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op nov 28, 2016, 12:33:17
Ik zag toevallig op bij Studio Sport dat de hockeyclub uit Den Bosch ook een aardige tribune heeft neergezet recent;

(https://hockey.nl/wp-content/uploads/2016/04/tribune-den-bosch.jpg)

Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op nov 28, 2016, 12:44:04
Ik zag toevallig op bij Studio Sport dat de hockeyclub uit Den Bosch ook een aardige tribune heeft neergezet recent;

(https://hockey.nl/wp-content/uploads/2016/04/tribune-den-bosch.jpg)
Deze kun je vanaf de snelweg (A2) goed zien liggen!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jef400 op nov 28, 2016, 15:57:09
Een klasgenote van mij vond het ding aardig lomp om voor te hockeyen. Ik moet het complex eens bezoeken om een mening te vormen. Maar al zou je deze in een voetbalstadion tegenkomen zou ik het zo geloven. Aardig geval.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op nov 29, 2016, 16:41:32
Haha, ik keek waarschijnlijk dezelfde TV-uitzending en daarop viel het mij ook op. In Den Bosch heeft mijn schijnbaar iets met ogenschijnlijk vrij steile tribunes.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 13, 2017, 10:29:15
Afgelopen weekend voor het eerst naar het veldrijden geweest. In Sint Michielsgestel was het Nederlands kampioenschap waar favorieten Mathieu van de Poel en Marianne Vos met de titels aan de haal gingen. Publieke belangstelling was behoorlijk en er hing een gezellig sfeertje. Je kan de wedstrijd goed volgen en als je een beetje slim bent sta je per ronde op 2 of 3 verschillende plekken aan het parcours.  Al met al een leuke ervaring, meteen besloten om als het weer redelijk is ook bij de world cup in Hoogerheide te gaan kijken.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: KRCM1904 op jun 26, 2017, 23:52:07
Afgelopen weekend eens naar kanopolo gaan kijken.  Voor wie het niet kent, dat ziet er zo uit. => http://rtv.be/artikels/pittige-duels-op-europees-kajakpolotornooi-willebroek-a40803
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jun 27, 2017, 16:32:45
Vorige week was ik bij het grootste autosportevenement van Europa, de 24 Uur van Le Mans.

(https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/19400636_10203322809988031_5186339821950533857_o.jpg?oh=a8954426311621d6a086833449710257&oe=59E084D6)

In de komende maanden wordt mijn autosportpassie, die vaak moeizaam te combineren is met het voetbal, verder gevoed met de NASCAR Euro Series in Venray en de ADAC GT Masters en DTM in Zandvoort.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op aug 23, 2017, 10:01:21
Hij stond waarschijnlijk al meer dan 15 jaar op de planning maar eindelijk heb ik dan gisteren het Wagener Stadion gevinckt.

Het hockeywalhalla is een echt stadion dat recent een nieuwe hoofdtribune heeft gekregen. Gebouwd in 1938 door de Amsterdamse Hockey en Bandy club waarvan nog een fraai paviljoen op het complex staat. Tot aan 2017 waren het vier tribunes met houten bankjes. De enige overdekte tribune is dus vervangen voor een nieuw exemplaar dat  er helemaal niet verkeerd uitziet. Het geheel wordt gecompleteerd door 4 lichtmasten.

De oude tribunes doen denken aan voetbalfoto's uit de jaren 50 en 60.

Normaliter is de capaciteit 7600 maar voor het EK is het uitgebreid naar 10.000 door acht de onoverdekte tribunes nog tijdelijke gevallen neer te zetten.

Op iedere wedstrijddag worden 4 duels gespeeld, de eerste twee liet ik schieten want 4 potjes hockey op een dag is wat veel. Om 17:00 speelde België tegen Spanje om een plek in de halve finale. De Belgische dames wonnen met 2-1. Om 20:00 trad Nederland aan tegen Tsjechie en dat werd zoals verwacht een walk-over. Het duurde nog even voordat de dames de score openden maar toen ging het vlot. Na 3 kwarten was het 9-0 en omdat het nog even duurde totdat de 10e treffer viel was er nog iets van 'spanning'.

Net als toen ik eerder in Monchengladbach hockey zag viel het me op hoe klein en toegankelijk zo'n massaal evenement nog is. In Nederland zijn de spelers prof maar veel speelsters van andere landen zijn puur amateur. Zo namen de speelsters van Spanje en België na afloop uitgebreid de tijd om het hun aanhang na te praten en liepen ze dwars door het publiek richting kleedkamers.  Eigenlijk zoals het behoort te zijn maar in voetbal tegenwoordig ondenkbaar op het hoogste niveau.

De sfeer vooraf was zeer gemaakt, dat vond ik wel jammer. Vooraf een uur lang een publieksmenner die bekende meezingers afwerkt. Tijdens het duel werd er dan wel normaal meegeleefd.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op aug 23, 2017, 10:18:23
Ik was er een dag eerder bij de laatste twee wedstrijden en al mijn vooroordelen t.o.v. het Oranjepubliek zijn weer eens bevestigd. Met als dieptepunt dat de Nederlandse ploeg na de wanprestatie tegen België (mentaliteit Wij Zijn Oranje, Wij Zijn de Beste en na 7-1 tegen Spanje Zijn Wij Er Al) nog applaus kreeg ook in plaats van het verdiende fluitconcert.
Helaas speelt een Nederlands team elke dag, want een dagje hockey kijken zonder Oranjepubliek lijkt me een stuk leuker.

Wat me verder opviel was de slechte organisatie in de zin van dat men niet was berekend op de hoeveelheid mensen. Wat dat betreft zie je toch dat het een B-sport is die normaal gesproken geen grote hoeveelheden publiek gewend is. Het hele terrein was krap opgezet, de catering was geconcentreerd op één punt waardoor de drukte immens was (terwijl er achter de tijdelijke tribune genoeg ruimte was), er was maar één ingang/uitgang etc. Zelfs kleine voetbalclubs hebben dat soort dingen beter geregeld.

Uiteraard was voor de VIPS wel alles piekfijn geregeld. Dat zie je bij alle grote evenementen, maar bij hockey is het net een stukje erger.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jef400 op aug 23, 2017, 10:19:14
Nou ja, semiprof dan als je geen international bent. Wat ik gehoord heb van een oud-klasgenote is dat je bij Dames I Laren bij de 115 euro exclusief bonussen per maand zit.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op aug 23, 2017, 10:56:22
Ik vond de organisatie juist prima. Het was allemaal wat krap maar de catering was uitstekend en ook het parkeren en vervoer met pendelbus was prima.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op aug 24, 2017, 08:04:51
Nou ja, semiprof dan als je geen international bent. Wat ik gehoord heb van een oud-klasgenote is dat je bij Dames I Laren bij de 115 euro exclusief bonussen per maand zit.

Ik weiger zoiets te geloven, anders speelden er echt niet zoveel buitenlanders in de Nederlandse competitie.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op aug 24, 2017, 09:36:40
Bij Laren zijn de laatste jaren een hoop financiële problemen geweest. Het herenteam speelde doorgaans onderin de hoofdklasse maar toen bleek dat er geld was uitgegeven dat er niet was, is dat rapide achteruit gegaan. Alleen de dames spelen nog op niveau.

Als Nederlands meisje of jongen uit kakineus milieu ga je niet om het geld hockeyen. Dat gaat om de uitstraling van de club, faciliteiten, netwerken etc. In geld zullen ze weinig krijgen, maar een baan bij een sponsor of zo telt in die kringen veel meer. Het is dus ook niet zo moeilijk om je talent in de club te houden als je op niveau speelt.

Daarnaast heb je de NOC-A-status. Dat betekent dat spelers die bij het Nederlands team zitten (en volgens mij ook Jong Oranje) een behoorlijk salaris krijgen en eigenlijk van hun sport kunnen leven.

Alleen buitenlanders moeten betaald worden, maar die kom je in Laren niet zo veel meer tegen. Ik weet niet hoe het in het hockey gaat, maar ik denk dat buitenlanders maar wat graag in Nederland komen spelen. Het is toch de sterkste competitie ter wereld. Dus voor een ticket, een onderkomen en wat zakgeld lukt dat ook wel.

Ergo: zoveel geld gaat er niet om in het hockey.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Arjen op dec 03, 2018, 16:05:13
Vandaag kaarten besteld voor Red Sox-Yankees in het London Stadium volgende zomer.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op dec 04, 2018, 00:54:19
Ik heb ook geprobeerd een kaart voor zaterdag te kopen maar ik kwam er niet doorheen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op dec 04, 2018, 12:31:21
Heb ik meer gehoord. Heel honkbal-minnend Nederland zat achter de computer. Van diverse mensen gehoord dat het gelukt is, van een aantal ook dat het niet gelukt is. Wij gaan zaterdag en zondag met z'n drieën en hebben wel kaartjes kunnen bemachtigen. Wel schrikbarend duur. Waarschijnlijk had een tripje naar Boston ongeveer even duur geweest.

Wat ik dan wel weer erg vind is dat op Stubhub en dergelijke sites alweer kaartjes worden aangeboden voor bedragen van $5000. Als je geen kaartje kunt bemachtigen omdat andere liefhebbers je voor zijn, is het tot daar aan toe. Maar genaaid worden door zwarthandelaren die het met grote winsten doorverkopen vind ik eigenlijk onacceptabel.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op dec 04, 2018, 12:41:41
Klopt, op social media wordt daar ook over geklaagd. Ik begrijp ook niet waarom je per persoon liefst 8 kaarten kan bestellen. Donderdag is er een general sale vanaf 11.00 maar aangezien ik dan pas vanaf 17.00 thuis ben zal die wedstrijd wel aan me voorbij gaan. Dan maar niet.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op dec 04, 2018, 13:12:17
Heb ik meer gehoord. Heel honkbal-minnend Nederland zat achter de computer. Van diverse mensen gehoord dat het gelukt is, van een aantal ook dat het niet gelukt is. Wij gaan zaterdag en zondag met z'n drieën en hebben wel kaartjes kunnen bemachtigen. Wel schrikbarend duur. Waarschijnlijk had een tripje naar Boston ongeveer even duur geweest.

Wat ik dan wel weer erg vind is dat op Stubhub en dergelijke sites alweer kaartjes worden aangeboden voor bedragen van $5000. Als je geen kaartje kunt bemachtigen omdat andere liefhebbers je voor zijn, is het tot daar aan toe. Maar genaaid worden door zwarthandelaren die het met grote winsten doorverkopen vind ik eigenlijk onacceptabel.

Ik vertrouw dat soort ticketsites ook gewoon niet met hun wachtrijen. Bij Pinkpop is het wel eens voorgekomen dat ik netjes om 10:00 in de wachtrij ging staan en er niet doorheen kwam, iemand die pas 20 minuten later in de rij ging staan was in no time aan de beurt.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op dec 04, 2018, 19:30:47
Ze kunnen de kaartjes wel aanbieden voor $5000 maar er is natuurlijk niemand die dat er ook echt voor betaald
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op dec 05, 2018, 11:47:15
Ja! Alsnog een kaartje kunnen bemachtigen voor Red Sox-Yankees! Via de presale van London Stadium.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Robbie op dec 05, 2018, 15:26:40
Ik ook voor een normale prijs! Ik ben er zeer blij mee. Gelukkig had ik het geduld om gisteren niet de €200-300,= kaarten van gisteren te kopen en te wachten op goedkopere kaarten.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: TeeZee op jan 08, 2019, 17:55:27
Ik ga na het voltooien van de 92 proberen om eens een snookerdemonstratiepartij bij te wonen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: FCT1980 op jan 08, 2019, 21:39:40
Eind juli Vakantie bij het meer van Annecy geboekt.
In de buurt zijn dan 3 etappes van de Tour de France. Ga er zeker één mee pakken. Hopelijk twee maar dat moet de vrouw ook goed vinden ;)
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Arjen op jan 08, 2019, 23:11:09
Wij gaan naar de tourstart in Brussel.  Start en aankomst van de eerste etappe en de tweede dag een ploegentijdrit.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op jan 09, 2019, 14:00:33
Ik heb het altijd fascinerend gevonden dat zoveel verstokte voetbalfans evenzo geïnteresseerd zijn in het wielrennen en de Tour in het bijzonder. Zijn daar verklaringen voor?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 09, 2019, 14:18:16
Niet echt denk ik. Ik ben zelf in 1996 bij een etappe in Den Bosch geweest onder het motto leuk om een keer mee te maken. Paar jaar geleden wilde ik ook naar de tourstart in Utrecht maar daar zag ik vanaf vanwege de hitte. Het zijn evenmenten buiten het voetbalseizoen dus je kan er zo naar toe. Niet dat je veel te zien krijgt van dat wielrennen trouwens.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 09, 2019, 15:33:10
Ik ben vorig jaar bij de Tour etappe geweest naar La Rosière. Dit jaar ben ik waarschijnlijk bij de etappe naar Tignes. In 2007 stond ik daar al eens op de finishlijn en zag ik Rasmussen het geel pakken.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op jan 09, 2019, 16:44:39
Ik ben vorig jaar bij de Tour etappe geweest naar La Rosière. Dit jaar ben ik waarschijnlijk bij de etappe naar Tignes. In 2007 stond ik daar al eens op de finishlijn en zag ik Rasmussen het geel pakken.
La Rosière heb ik alleen gezien in de winter, fantastisch skigebied daar trouwens. In Utrecht ben ik destijds wel geweest, daar smolt je samen met het asfalt. Een bergetappe op de Ventoux of Alpe d'Huez bijwonen zou ik graag nog eens doen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 09, 2019, 16:53:46
La Rosière heb ik alleen gezien in de winter, fantastisch skigebied daar trouwens. In Utrecht ben ik destijds wel geweest, daar smolt je samen met het asfalt. Een bergetappe op de Ventoux of Alpe d'Huez bijwonen zou ik graag nog eens doen.
Ik ben eens bij een etappe op Alpe D'Huez geweest en daar heb je het bekende 'grote evenementen' publiek. Dus heel veel 'lalala', maar weinig echte liefhebbers.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: San Paolo op jan 09, 2019, 16:57:27
Ik heb het altijd fascinerend gevonden dat zoveel verstokte voetbalfans evenzo geïnteresseerd zijn in het wielrennen en de Tour in het bijzonder. Zijn daar verklaringen voor?

1 verklaring is natuurlijk dat Tour altijd in de zomervakantie valt en dat Nederlanders massaal in Frankrijk op vakantie gaan. Vooral de vakantieperiode maakt dat de Tour bijvoorbeeld een stuk groter is dan de Giro terwijl de Giro naar mijn beleving een veel mooiere ronde is. Zou een andere reden misschien  zijn dat het voor voetballiefhebbers een verademing is om, i.p.v. de voetbalvedettes, drie weken sportmannen aan het werk te zien die zonder klagen soms buitenmenselijk moeten afzien?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: FCT1980 op jan 09, 2019, 19:02:05
Dat laatste geldt voor mij sowieso San Paolo.
Als je die valpartijen, breuken en het kapotgaan op de fiets afzet tegen een schwalbe van zo'n vedette die veel en veel te veel verdient dan  is het voetbal gewoon lachwekkend.

De Tour heeft voor mij iets magisch terwijl ik verder niet veel heb met Frankrijk, Fransen en het Franse voetbal.
En op de Alpe zie je inderdaad heel veel van dat grote evenementen publiek maar het ligt er ook aan waar je gaat staan. Wij zijn eens geweest en toen was bij de etappe ervoor die via Allemond liep zeker ander publiek. Echter is ook op de Alpe de echte liefhebber aanwezig hoor. Niet alleen het klappertjesvolk met wortel op het hoofd dat overal naar grote sportevenementen komt.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 09, 2019, 19:42:44
Het beeld van wielrenners wordt ook wel erg romantisch geschetst hoor. En zoveel vedettes zijn er niet die veel en veels te veel verdienen.

En terugkomend op je stuk over Alpe D'Huez, dat bedoelde ik juist te zeggen. De echte liefhebbers vallen niet op door de vele idioten. 
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op jan 09, 2019, 20:58:53
Ik heb het altijd fascinerend gevonden dat zoveel verstokte voetbalfans evenzo geïnteresseerd zijn in het wielrennen en de Tour in het bijzonder. Zijn daar verklaringen voor?

Dan ben ik waarschijnlijk een uitzondering. Heb helemaal niets met die junks op een fiets
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Saltacampos op jan 09, 2019, 21:20:46
Dan ben ik waarschijnlijk een uitzondering. Heb helemaal niets met die junks op een fiets
2, ik vind wielrennen zwaar overrated en totaal oninteressant
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 09, 2019, 21:32:01
De meest voor de hand liggende verklaring is dat het wielrennen plaatsvindt op het moment dat er geen (competitief) voetbal is. En het is natuurlijk een makkelijke sport om te volgen wat betreft media-aandacht en mannen in Noorse truien die uitleggen hoe het allemaal werkt.

Zelf heb ik drie touretappes live gezien. Een ploegentijdrit in Noord-Frankrijk, de tourstart in Luik en de slotetappe in Parijs. Dat was vooral voor de sfeer want ik vind wielrennen eigenlijk vooral een radio/tv-sport. Als je als toeschouwer op één plek staat, krijg je alleen maar een momentopname en kun je het verloop van de koers eigenlijk niet volgen. Wat dat betreft vind ik een zesdaagse veel leuker om live te volgen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: FCT1980 op jan 09, 2019, 22:16:54
De meest voor de hand liggende verklaring is dat het wielrennen plaatsvindt op het moment dat er geen (competitief) voetbal is. En het is natuurlijk een makkelijke sport om te volgen wat betreft media-aandacht en mannen in Noorse truien die uitleggen hoe het allemaal werkt.

Zelf heb ik drie touretappes live gezien. Een ploegentijdrit in Noord-Frankrijk, de tourstart in Luik en de slotetappe in Parijs. Dat was vooral voor de sfeer want ik vind wielrennen eigenlijk vooral een radio/tv-sport. Als je als toeschouwer op één plek staat, krijg je alleen maar een momentopname en kun je het verloop van de koers eigenlijk niet volgen. Wat dat betreft vind ik een zesdaagse veel leuker om live te volgen.

Daar heb je zeker gelijk in. Maar als je op een slotklim staat en ze komen in kleine groepjes of alleen langs vind ik dat toch wel heel tof hoor.
En als je zoiets overrated vindt dan probeer eens één van die bergen te beklimmen. Als je je dan bedenkt dat ze een hele dag op de fiets zitten denk ik dat je het anders ziet. Maar goed, niet iedereen geniet van dezelfde sporten.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 09, 2019, 22:40:06
Daar heb je zeker gelijk in. Maar als je op een slotklim staat en ze komen in kleine groepjes of alleen langs vind ik dat toch wel heel tof hoor.
En als je zoiets overrated vindt dan probeer eens één van die bergen te beklimmen. Als je je dan bedenkt dat ze een hele dag op de fiets zitten denk ik dat je het anders ziet. Maar goed, niet iedereen geniet van dezelfde sporten.

Niets overrated aan. In tegendeel en zeker in vergelijking met voetballers. Die verdienen hun geld toch relatief makkelijk. Wielrenners beulen zich dagelijks af, honkballers spelen 162 wedstrijden in een half jaar, tennissers staan soms ook dagen achter elkaar uren op de baan en hockeyers speler op een EK of WK ook 5 of 6 wedstrijden in een week. Alleen voetballers beginnen te piepen als ze twee potjes in de week moeten spelen.....

Een bergetappe staat inderdaad hoog op m'n lijstje en ook juist omdat je bij wielrenners de moeite en pijn er vanaf kunt zien spatten. Maar ik bedoel te zeggen: om de koers te kunnen volgen heb je toch op z'n minst een radio erbij nodig. Terwijl je bij voetbal/honkbal/baanwielrennen als je live aanwezig bent juist de wedstrijd beter kunt volgen dan op TV.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 10, 2019, 08:17:50
Dan ben ik waarschijnlijk een uitzondering. Heb helemaal niets met die junks op een fiets

Wat ik me altijd afvraag, geloof je dan wel dat voetbal een schone sport is?

In een sport/industrie waar nog veel meer geld omgaat dan in het wielrennen is het waarschijnlijk alleen maar aantrekkelijker om doping te gebruiken. Het beste voorbeeld voor mij is Garreth Bale. Zoek maar eens een foto op van zijn laatste jaar spurs en vergelijk dat met hoe hij er uitzag na een paar maanden Real Madrid.

Ik verbaas mij er altijd over dat doping in het voetbal als niet bestaand lijkt te worden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: FCT1980 op jan 10, 2019, 08:50:26
Niets overrated aan. In tegendeel en zeker in vergelijking met voetballers. Die verdienen hun geld toch relatief makkelijk. Wielrenners beulen zich dagelijks af, honkballers spelen 162 wedstrijden in een half jaar, tennissers staan soms ook dagen achter elkaar uren op de baan en hockeyers speler op een EK of WK ook 5 of 6 wedstrijden in een week. Alleen voetballers beginnen te piepen als ze twee potjes in de week moeten spelen.....

Een bergetappe staat inderdaad hoog op m'n lijstje en ook juist omdat je bij wielrenners de moeite en pijn er vanaf kunt zien spatten. Maar ik bedoel te zeggen: om de koers te kunnen volgen heb je toch op z'n minst een radio erbij nodig. Terwijl je bij voetbal/honkbal/baanwielrennen als je live aanwezig bent juist de wedstrijd beter kunt volgen dan op TV.

De koers helemaal volgen kan tegenwoordig natuurlijk relatief makkelijk met de verschillende apps. Als je dan in het midden van een klim staat en je ziet de eerste renners voorbij komen dan is het wel spannend of ze de koppositie kunnen volhouden. Eerder, zonder app, was dat anders. Als je dan na de etappe hoort dat de winnaar uit een groep komt die 2 minuten later pas bij jou langs kwam ga je denken hoe en waar het allemaal los is gegaan. Later op tv zie je dan wel hoe één en ander is verlopen en dat is ook best leuk.

Het overrated deel in mijn vorige post was niet voor jou bedoeld hgrm.
Als je wielrenners overrated of junks op een fiets vindt dan weet je echt niet waar je over praat. Dat is elkaar als kip zonder kop na blaaten.
Uiteraard is er, met name in het verleden, veel doping gebruikt en dat heeft grote afbreuk gedaan aan de sport. Zonde!
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Vinnn op jan 10, 2019, 09:00:52
Ik heb vrij weinig met wielrennen, maar ik ben benieuwd naar het parcours tijdens de Vuelta etappe van 2020 die Breda aan gaat doen. Las dat ie sowieso door het centrum zou komen, dan kan ik vanuit m'n huiskamer voorbij zien komen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 10, 2019, 09:35:57
Wielrennen is een duursport en daarom inhoudelijk ook niet te vergelijken met voetbal. Om die reden heeft doping ook veel meer nut in het wielrennen dan bij voetbal. Er zal heus wel gebruikt worden in het voetbal, maar dat is veel minder wedstrijdbepalend dan bij het wielrennen. Al prop ik mijn hele lijf vol met EPO, dat helpt mij echter weinig om de bal tussen de palen te mikken (hooguit wat extra kracht). In het wielrennen zou ik met deze extra 'wattage' een stuk verder komen.

En doping is er nog genoeg in het wielrennen. Heb je Froome vorig jaar in de Giro gezien? Of Wiggins die in 2012 alles won wat die kon winnen om vervolgens snel het wereldpodium te verlaten. Doping is er nog steeds in het wielrennen, alleen is het de truc om niet op te vallen en dat beheersen de team artsen voorbeeldig. En als je dan een keer gepakt wordt (Froome, Vuelta 2017) dan wordt er zoveel druk op de doping autoriteit én wielerorganisatie gelegd dat je nog steeds vrij rond mag fietsen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jan 10, 2019, 10:48:59
Ik vind wielrennen in de basis een interessante sport, de grote rondes heb ik in het verleden wel redelijk gevolgd en ik houd wel van die voorjaarsklassiekers. Maar het staat laag op de prioriteitslijst en je moet toch ergens keuzes maken. Na voetbal (bezoeken) en autosport (m.n. via media) is de week razendsnel gevuld en met een half dozijn sporten volgen raak ik een keer verzadigd. De Tour heeft inderdaad het voordeel dat het meeste sportgeweld dan op de pauzestand staat, dus daar zie ik tegenwoordig nog wel eens wat van.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Vinnn op jan 10, 2019, 11:26:28
Mag overigens ook graag tijdens de 6 Nations het rugby volgen. Heb geen idee van de regels, maar een beetje ruigheid kan ik wel waarderen.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 10, 2019, 11:30:34
Wielrennen is een duursport en daarom inhoudelijk ook niet te vergelijken met voetbal. Om die reden heeft doping ook veel meer nut in het wielrennen dan bij voetbal. Er zal heus wel gebruikt worden in het voetbal, maar dat is veel minder wedstrijdbepalend dan bij het wielrennen. Al prop ik mijn hele lijf vol met EPO, dat helpt mij echter weinig om de bal tussen de palen te mikken (hooguit wat extra kracht). In het wielrennen zou ik met deze extra 'wattage' een stuk verder komen.

Herstelvermogen en kracht zijn wel van groot belang in het voetbal, ook daar bestaat doping voor.

Mijn stelling (gejat van nota bene Mark Cavendish), waar geld of macht is zal vals gespeeld worden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 10, 2019, 12:10:06
Herstelvermogen en kracht zijn wel van groot belang in het voetbal, ook daar bestaat doping voor.

Mijn stelling (gejat van nota bene Mark Cavendish), waar geld of macht is zal vals gespeeld worden.
Dat klopt, maar veel minder dan bij duursporten.

En de stelling is 100% waar.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: spons op jan 10, 2019, 12:15:41
Wat ik me altijd afvraag, geloof je dan wel dat voetbal een schone sport is?

In een sport/industrie waar nog veel meer geld omgaat dan in het wielrennen is het waarschijnlijk alleen maar aantrekkelijker om doping te gebruiken. Het beste voorbeeld voor mij is Garreth Bale. Zoek maar eens een foto op van zijn laatste jaar spurs en vergelijk dat met hoe hij er uitzag na een paar maanden Real Madrid.

Ik verbaas mij er altijd over dat doping in het voetbal als niet bestaand lijkt te worden.

Van doping wordt je technisch gezien niet beter dus ik denk dat het in het voetbal minder voor komt dan in de wielersport.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Semper Fidelis op jan 10, 2019, 12:28:38
Van doping wordt je technisch gezien niet beter dus ik denk dat het in het voetbal minder voor komt dan in de wielersport.

Maar het zorgt er wel voor dat je langer dat technische niveau volhoudt, dus het heeft zeker wel profijt. Omdat er in het voetbal nauwelijks serieuze dopingtests zijn, zou ik niet weten waar het meer voorkomt.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 10, 2019, 12:29:04
Van doping krijg je wel meer uithoudingsvermogen. Ik denk niet dat het toeval is dat sommige ploegen stelselmatig in de slotfase wedstrijden naar zich toe trekken.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 10, 2019, 13:20:09
Om er op in te haken, in het AD vandaag:
https://www.ad.nl/andere-sporten/jeu-de-boules-een-onschuldig-spelletje-veel-spelers-gebruiken-cocaine-en-gooien-geen-bal-meer-fout~a0560e44/
 (https://www.ad.nl/andere-sporten/jeu-de-boules-een-onschuldig-spelletje-veel-spelers-gebruiken-cocaine-en-gooien-geen-bal-meer-fout~a0560e44/)
Zelfs bij Jeu de Boules wordt er gebruikt...
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: De publiekswissel op jan 10, 2019, 15:28:10
Van doping wordt je technisch gezien niet beter dus ik denk dat het in het voetbal minder voor komt dan in de wielersport.

Iemand die vermoeid is geeft een voorzet met minder precisie dan een speler die niet moe is. Datzelfde geldt voor de afronding na een sprint van tien meter. Doping heeft wel degelijk invloed op je techniek.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op jan 11, 2019, 05:32:54
Iemand die vermoeid is geeft een voorzet met minder precisie dan een speler die niet moe is. Datzelfde geldt voor de afronding na een sprint van tien meter. Doping heeft wel degelijk invloed op je techniek.
Precies, doping is 'common use' denk ik. Voor elke sport valt een werkzame stof te vinden. Iedereen die denkt dat voetbal behouden blijft van deze zonde, heeft geen plaat maar een gebouw voor zijn hoofd.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Langemannetje op jan 11, 2019, 05:36:24
Herstelvermogen en kracht zijn wel van groot belang in het voetbal, ook daar bestaat doping voor.

Mijn stelling (gejat van nota bene Mark Cavendish), waar geld of macht is zal vals gespeeld worden.
Money is the roots of all evil. Dat heeft Mark goed begrepen
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 17, 2019, 09:29:46
In maart een goede week naar New York. Als het even kan (en ik de vrouw zo ver krijg) wil ik naar (de onderste valt als eerste af wat mij betreft):

New Jersey Devils - Washington Capitals
New York City FC - Los Angeles FC
New York Knicks - Utah Jazz
New York Red Bulls - San Jose Earthquakes

Nou vind ik tickets in de VS kopen altijd een ramp. Ik weet dat je zeker bij de grote sporten het beste af bent door kaarten van seizoenskaarthouders te kopen maar daar zijn dan weer verschillende websites voor (ticketmaster, stubhub, seatgeek). Heeft er iemand ervaring en tips? Wanneer het beste kopen, welke website is betrouwbaar etc. etc.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Kölsche Bosschenaar op jan 17, 2019, 09:58:33
In maart een goede week naar New York. Als het even kan (en ik de vrouw zo ver krijg) wil ik naar (de onderste valt als eerste af wat mij betreft):

New Jersey Devils - Washington Capitals
New York City FC - Los Angeles FC
New York Knicks - Utah Jazz
New York Red Bulls - San Jose Earthquakes

Nou vind ik tickets in de VS kopen altijd een ramp. Ik weet dat je zeker bij de grote sporten het beste af bent door kaarten van seizoenskaarthouders te kopen maar daar zijn dan weer verschillende websites voor (ticketmaster, stubhub, seatgeek). Heeft er iemand ervaring en tips? Wanneer het beste kopen, welke website is betrouwbaar etc. etc.

Ben in april bij New York City FC geweest. Destijds gewoon tickets via de site van NYCFC gekocht bij single match tickets. Was allemaal erg makkelijk. Neem aan dat het bij Red Bull ook wel zo zal gaan, beide clubs verkopen namelijk nooit uit.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 17, 2019, 10:11:27
Ja, voor het voetbal denk ik dat ook. De single match tickets zijn alleen nog niet in de verkoop.
Had er even bij moeten melden dat ik met name info zoek over de knicks.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: San Paolo op jan 17, 2019, 12:57:23
Ben in april bij New York City FC geweest. Destijds gewoon tickets via de site van NYCFC gekocht bij single match tickets. Was allemaal erg makkelijk. Neem aan dat het bij Red Bull ook wel zo zal gaan, beide clubs verkopen namelijk nooit uit.

Afgelopen november naar New York Islanders - New York Rangers geweest. Kaartjes ochtend van de wedstrijd via mijn telefoon gekocht. Bij het 'stadion' kon je echter nog gewoon tickets krijgen. New York Islanders is echter ook een niet zo goed bezochte club. Via http://www.espn.com/nhl/attendance  (http://www.espn.com/nhl/attendance) zie je de bezettingspercentages van de ijshockeyclubs. Zie dat dit bij New Jersey Devils redelijk hoog is.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 17, 2019, 16:29:31
Kaarten bij New York Islanders en New Jersey Devils zijn makkelijk te verkrijgen, behalve als ze tegen de New York Rangers moeten. Bij de New York Rangers wordt het lastiger aan kaarten te komen. Hou er rekening mee dat de Islanders twee stadions hebben: een in Long Island en een in Brooklyn.

New York Knicks zijn populair en kaarten kunnen lastig te krijgen zijn. Daarentegen zijn kaarten makkelijk te krijgen bij de Brooklyn Nets. Stubhub is de meest gebruikte website als het gaat om kaarten kopen van seizoenkaarthouders. En inderdaad rekening houden dat kaarten in de voorverkoop vaak geen hardcopy kaarten zijn maar E-tickets op telefoon.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Nort op jan 17, 2019, 19:13:59
Kaarten bij New York Islanders en New Jersey Devils zijn makkelijk te verkrijgen, behalve als ze tegen de New York Rangers moeten. Bij de New York Rangers wordt het lastiger aan kaarten te komen. Hou er rekening mee dat de Islanders twee stadions hebben: een in Long Island en een in Brooklyn.

New York Knicks zijn populair en kaarten kunnen lastig te krijgen zijn. Daarentegen zijn kaarten makkelijk te krijgen bij de Brooklyn Nets. Stubhub is de meest gebruikte website als het gaat om kaarten kopen van seizoenkaarthouders. En inderdaad rekening houden dat kaarten in de voorverkoop vaak geen hardcopy kaarten zijn maar E-tickets op telefoon.
Een kaart krijgen is niet het probleem in de VS, alleen kosten die voor b.v. de Knicks of de Rangers gewoon veel geld.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 18, 2019, 07:56:47
Kaarten bij New York Islanders en New Jersey Devils zijn makkelijk te verkrijgen, behalve als ze tegen de New York Rangers moeten. Bij de New York Rangers wordt het lastiger aan kaarten te komen. Hou er rekening mee dat de Islanders twee stadions hebben: een in Long Island en een in Brooklyn.

New York Knicks zijn populair en kaarten kunnen lastig te krijgen zijn. Daarentegen zijn kaarten makkelijk te krijgen bij de Brooklyn Nets. Stubhub is de meest gebruikte website als het gaat om kaarten kopen van seizoenkaarthouders. En inderdaad rekening houden dat kaarten in de voorverkoop vaak geen hardcopy kaarten zijn maar E-tickets op telefoon.

Thanks, de Nets spelen helaas geen thuiswedstrijden als wij er zijn anders was dat waarschijnlijk de go to basketbal wedstrijd geworden. Al willen we el echt graag naar de Garden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 18, 2019, 09:36:39
Afgelopen november naar New York Islanders - New York Rangers geweest. Kaartjes ochtend van de wedstrijd via mijn telefoon gekocht. Bij het 'stadion' kon je echter nog gewoon tickets krijgen. New York Islanders is echter ook een niet zo goed bezochte club. Via http://www.espn.com/nhl/attendance  (http://www.espn.com/nhl/attendance) zie je de bezettingspercentages van de ijshockeyclubs. Zie dat dit bij New Jersey Devils redelijk hoog is.

Interessant....Er zijn clubs die boven 100% zitten
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Hugo op jan 18, 2019, 10:07:59
Ik heb een soft-spot voor Winnipeg en ik vind het mooi dat ze zijn teruggekeerd in de NHL. Al die zuidelijke teams in de NHL is helemaal niks natuurlijk. Ik heb in 1994 een spontane rondleiding gehad door de hal van Winnipeg en een originele stick als souvenir meegekregen. Die stick heb ik weggegeven aan vriend.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Saltacampos op jan 19, 2019, 20:01:11
Ijshockey vind ik ook wel een leuke sport, wel nog nooit een live wedstrijd bijgewoond, maar het niveau in België is dan ook bedroevend.
Misschien ooit eens naar Duitsland daarvoor, eventueel in combinatie met een voetbalwedstrijd.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op jan 19, 2019, 21:46:48
Ijshockey vind ik ook wel een leuke sport, wel nog nooit een live wedstrijd bijgewoond, maar het niveau in België is dan ook bedroevend.
Misschien ooit eens naar Duitsland daarvoor, eventueel in combinatie met een voetbalwedstrijd.

Zeker een aanrader. Vlak over de grens (Krefeld, Düsseldorf, Keulen) wordt DEL (= hoogste niveau) gespeeld en dat is zeker de moeite waard. Gaat zo snel dat je van het kijken alleen al moe wordt....
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 20, 2019, 08:23:13
Heb dat vaak gedaan, ijshockey en voetbal in één weekend in Düsseldorf en Keulen. Hopelijk straks ook in Krefeld.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Saltacampos op jan 20, 2019, 10:24:19
Blijkbaar onlangs Köln-Düsseldorf voor 47.000 man ? Wow, dat is veel meer dan ik had verwacht, maar wellicht een galawedstrijd want in Rhein Energie Stadion ?
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jan 20, 2019, 10:47:30
Blijkbaar onlangs Köln-Düsseldorf voor 47.000 man ? Wow, dat is veel meer dan ik had verwacht, maar wellicht een galawedstrijd want in Rhein Energie Stadion ?

Dat was de wintergame, dat is eenmaal per jaar op wisselende locatie.

Maar daar moet je echt niet bij willen zijn denk ik, het is echt een degradatie van de sport zo'n evenement. Mensen zijn ooit sporten gaan bezoeken en stadions gaan bouwen omdat ze het spelletje leuk vonden. Als je dan ijshockey gaat spelen in een voetbalstadion dan maak je er alleen maar een event van waar mensen bij willen zijn, de sport is dan van ondergeschikt belang.

Ik wil ook wel een lans breken voor Nederlands ijshockey. Ik heb het spel op diverse niveaus gezien (Eredivise, DEL, Oberliga oa) en het is niet zo dat het niveauverschil tussen de DEL en de Eredivisie er voor zorgt dat het een veel leuker is om naar te kijken dan de ander. Ijshockey is een sport waarbij de spelers continue in beweging zijn en het altijd op en neer golft. Veel belangrijker is dat de teams redelijk gelijkwaardig zijn.

Duits ishockey in de hogere regionen is ook volledig gekaapt door ultra's die er ongeveer hetzelfde trucje als in het voetbal doen. Het wordt ook in vrijwel alleen maar nieuwe hallen gespeeld.
Je hoeft echt niet naar Duitsland als je een keer het ijshockey wil zien. In Nederland staat in Tilburg, Den Haag en Geleen een sfeervolle ijshal. Tilburg speelt in de Oberliga en is regelmatig helemaal vol. Geleen en Den Haag kun je prima bezoeken in de play-offs en is het sfeervol en vol. Ook Nijmegen is wel een aanrader omdat het daar weer leeft en het een heel bijzondere baan is.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op jan 20, 2019, 11:00:50
Als je voor een oldskool ijshockeyhal in de DEL wil gaan en niet gek ver van Nederland dan moet je naar Iserlohn.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: headout op jan 20, 2019, 13:32:51
Ik zag foto's van de ijshockey wedstrijd in Köln. Als je al haat hebt richting een sintelbaan, dan moet je een ijshockeywedstrijd in een voetbalstadion helemaal mijden. Wat een afstand tussen tribune en ijsvloer.......
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Joost op jan 20, 2019, 21:40:06
Als je voor een oldskool ijshockeyhal in de DEL wil gaan en niet gek ver van Nederland dan moet je naar Iserlohn.
Dit in Duisburg is ook gaaf maar dat is geen DEL helaas.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Koning Kriel op jan 21, 2019, 07:59:03
Dit in Duisburg is ook gaaf maar dat is geen DEL helaas.

Nee die zitten in de oberliga nord bij de Tilburg Trappers
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Jehoentelaar op jan 21, 2019, 12:55:12
Zelfs een wedstrijd in de Eerste Divisie is de moeite waard. Bij GIJS Groningen ben je voor een paar euro binnen en heb je een nagenoeg avondvullend programma.

Een Duitse wedstrijd ijshockey en basketbal meemaken lijkt me ook wel aardig.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Van pogo tot popo op feb 08, 2019, 12:40:45
Veel gelezen hier over Duits ijshockey. Dinsdag de 19e ga ik naar Krefeld tegen München. Ben benieuwd.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: ALenstra op mrt 28, 2019, 16:16:01
Volgend jaar komt de NBA naar Parijs. Op vrijdag 24 januari spelen de Charlotte Hornets en de Milwaukee Bucks tegen elkaar.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: hgrm op mrt 28, 2019, 23:39:22
Volgend jaar komt de NBA naar Parijs. Op vrijdag 24 januari spelen de Charlotte Hornets en de Milwaukee Bucks tegen elkaar.

Na de NFL en de MBL de volgende. De NHL zal ook wel een keer volgen...

Houd er wel rekening mee dat de kaarten niet goedkoop zullen zijn. Voor de MLB in Londen heb ik bij wijze van spreken een extra hypotheek moeten geven en een nier moeten verkopen....
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Arjen op mrt 29, 2019, 08:02:21
NHL speelt al wedstrijden in Finland en/of Zweden.
Titel: Re: Andere sporten bezoeken
Bericht door: Sebastiaan_W op mrt 29, 2019, 08:46:16
Praag, Zwitserland, Keulen.