Auteur Topic: Cyclohoppen  (gelezen 56711 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4650
 • Geslacht: Man
Cyclohoppen
« Gepost op: okt 23, 2008, 00:12:16 »
Naast het bezoeken van voetbal-, honkbal- en rugbystadions en -wedstrijden ga ik ook graag kijken bij de mannen op de fiets. De slotdagen van de zesdaagses in Amsterdam en Rotterdam zijn vaste prik en ik heb inmiddels ook al 3 touretappes gezien (ploegentijdrit in Noordfrankrijk, proloog in Luik en finish 2007 in Parijs). Voor 2009 staat er een bergrit op het programma. Zoals het er nu voorstaat, wordt het eerst de (vlakke) aankomst in Barcelona op 8/7 en dan de bergrit naar Andorra op 9/7

Fietsen hier nog meer wielerbezoekers rond??
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Ici c est Paris

 • Berichten: 1352
 • Geslacht: Man
Re: Cyclohoppen
« Reactie #1 Gepost op: okt 23, 2008, 00:56:47 »
Ik vind wielrennen erg leuk, en ik heb er ook al eens over gedacht om naartoe te gaan, maar wat mij vooralsnog tegenhoudt is de korte duur van de pret. Natuurlijk is het veel meer dan alleen de sport, natuurlijk ook de cultuur, de natuur etc., maar bij vele wedstrijden is na 10 sec. de hele meuk voorbij en is het afgelopen. Dat vind ik te kort om een heel eind voor te gaan rijden.

Offline Pieros

 • Berichten: 226
Re: Cyclohoppen
« Reactie #2 Gepost op: okt 23, 2008, 08:19:20 »
Ik heb één keer een etappe van de Tour gezien. Tijdrit bij St Etienne en dat was echt super. We stonden op een bergje, waardoor je al in de verte de renners één voor één aan zag komen. Daarnaast heb ik ook weleens een stukje gezien van de Ronde van Nederland, wanneer ze toevallig door ons dorp kwamen. Maar dan was het inderdaad niet meer dan 10 seconden en weg was iedereen. Wat dan leuker is, is een lokale koers waar ze een x aantal ronden moeten rijden. Dat heb ik afgelopen vakantie gezien in Kortgene op vakantie. We stonden op een punt waar je de renners 2 keer per ronde voorbij zag komen en konden zo goed de voorsprong van de koplopers opmeten. Zo had je om de 2 minuten ook wat om naar te kijken. Kortom: mocht het in de buurt zijn, dan wil ik best wel eens gaan kijken, maar ik ga er niet speciaal voor op pad.

Offline Joost

 • Berichten: 8534
Re: Cyclohoppen
« Reactie #3 Gepost op: okt 23, 2008, 09:03:06 »
Er zijn hier uiteraard nogal veel koersen in de zomer en ik ga best regelmatig kijken. De ENECOtour komt standaard langs in Landgraaf  bijvoorbeeld.  In de jaren dat de Amstel Gold Race nog in Heerlen startte was ik altijd present bij de start. Die start is verplaatst maar we hebben wel nog ieder jaar het drukstbezochte profcriterium. In 2006 ben ik met vrienden twee weken op vakantie geweest naar Bourg d' Oisans aan de voet van Alpe d'Heuz in de periode dat daar de tour langskwam. Fascinerend om die caravaan eens te zien en ook hoe het dorpje twee dagen later alweer helemaal leeg lijkt. Ik ga ook graag zelf fietsen maar daar ben ik niet bepaald goed in.

Offline Sebastiaan_W

 • Berichten: 1966
 • Geslacht: Man
  • Voetbal is meer dan gewoon een wedstrijd
Re: Cyclohoppen
« Reactie #4 Gepost op: okt 23, 2008, 09:10:19 »
Ik ben afgelopen juni naar het NK in Ootmarsum geweest en ik moet zeggen dat was best leuk. Voor de rest heb ik er niet zo veel mee.

Offline Houseman

 • Berichten: 522
  • Houseman's Stadions
Re: Cyclohoppen
« Reactie #5 Gepost op: okt 23, 2008, 10:13:13 »
Ik heb in dik 10 jaar vakanties in Frankrijk met mijn ouders diverse touretappes voor de camping langs zien komen. Heb nog 1 mooie plaat geschoten waar ik in een vol peloton precies Indurain scherp had. Eind jaren '80, begin jaren '90 heb ik als klein jochie de hoogtijdagen van de Nederlandse renners van dichtbij gezien. De Alpe d'Huez, de Nederlandse berg, ben ik overigens nog nooit geweest.

Offline Han

 • Berichten: 2042
Re: Cyclohoppen
« Reactie #6 Gepost op: okt 23, 2008, 22:22:12 »
Vroeger volgde ik als klein ventje jarenlang de Ster van Zwolle, de 'openingsklassieker' van het Nederlandse wielerseizoen.

In het Olympisch Stadion in Amsterdam heb ik Tiemen Groen wereldkampioen zien worden en kan het jaartal niet terugvinden. Tijdens datzelfde evenement was Noppie Koch een der derny-rijders voor een ander achtervolgingsonderdeel.
Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Batflyer

 • Berichten: 276
 • Geslacht: Man
  • Stefan Vlieger.nl
Re: Cyclohoppen
« Reactie #7 Gepost op: okt 24, 2008, 13:39:16 »
Ben 1 keer bij de Tour geweest, tijdrit op de Alpe d'Huez. In 2004 was dat, toen wielrennen nog leuk was...
Na het gedoe rond de Tour van 2007 dacht ik: bekijk het maar, volgend jaar kijk ik niet meer. Afgelopen zomer toch weer gedaan, maar nu Kohl en waarschijnlijk nog wel meer renners betrapt zijn heb ik het wel gehad. Ik geef geen aandacht meer aan die dopingsport.
Laatste nieuwe ground:
San Siro (15 februari 2012, AC Milan v Arsenal 4-0)

Volgende nieuwe ground:
Veltins Arena (6 november 2012, Schalke 04 v Arsenal)

Offline hgrm

 • floodlight-fetisjist
 • Administrator
 • Berichten: 4650
 • Geslacht: Man
Re: Cyclohoppen
« Reactie #8 Gepost op: okt 24, 2008, 14:01:17 »
Ik baal enorm van het hele doping gebeuren. Meteen afschaffen die dopingcontroles, wat mij betreft.
Je drie slagen in de rondte trainen, in een zuurstoftentje slapen, drie maanden op de top van de hymalaya gaan zitten en weet ik veel wat voor fancy trainingsmethodes mogen allemaal wel, dus waarom zou je dan een chemische trainingsmethode zo rücksichtslos gaan verbieden?

Wat ik veel erger vind, zijn die oortjes die de renners tegenwoordig hebben. Haalt -zeker op het vlakke- een groot deel van de spanning weg.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Houseman

 • Berichten: 522
  • Houseman's Stadions
Re: Cyclohoppen
« Reactie #9 Gepost op: okt 24, 2008, 14:26:49 »
En na 8 posts gaat het alweer over doping in een wielertopic. Het is ook voor mij de reden om niet meer fanatiek de tour te volgen, maar het is toch een raar fenomeen dat het wielrennen zo beheerst wordt door doping, terwijl er in atletiek op minstens even grote schaal gebruikt wordt, en daar heeft niemand blijkbaar grote problemen mee.

Offline Maroboduus

 • Berichten: 523
 • Geslacht: Man
Re: Cyclohoppen
« Reactie #10 Gepost op: okt 24, 2008, 15:13:07 »
Ook ik wil me hierbij graag even outen als wielerfan, hoewel ook bij mij de interesse helaas tanende is.
Heb in de Tour van 2004 de etappe op Quatorze Juillet door het Massif Central gezien, wat ik overigens een erg leuke belevenis vond. Verder was ik bij de proloog van de Giro d'Italia in Seraing in 2006 en vorig jaar bij het WK op de weg in Stuttgart. Ben ook één keer bij de Amstel Gold Race geweest; toen Michael Boogerd met een banddikte verschil Lance Armstrong klopte stond ik aan de meet. En buiten enkele plaatselijke criteriums ben ik ook een paar keer bij de semi-klassieker "Rund um den Henninger-Turm" geweest.

Bij de Henninger Turm was het altijd leuk. De sfeer was gezellig, de coereurs komen in totaal drie keer over de meet zodat het hele spectakel niet binnen 10 seconden afgelopen is, maar ik vraag mij af of deze koers volgend jaar nog wel bestaat.
In het hele doping-vraagstuk stoort mij de buitengewoon laffe en hypocriete mening van de Duitse publieke opinie/media nog het meest. Het is alleszeggend dat de ARD en het ZDF als eerste Europese zenders aan hebben gekondigd volgend jaar met de berichtgeving omtrend de Tour te stoppen. Ook de houding van een verder serieuze krant als de "Süddeutsche Zeitung" is ronduit belachelijk te noemen.
Duitsland wás nooit een wielerland en zal het ook nooit zijn. Zoals ze zelf het skispringen om zeep hebben geholpen, doen ze er nu alles aan de wielersport naar de verdoemenis te helpen. De manier waarop Ullrich in 1997 werd bejubeld is even dubieus als de manier waarop nu al een paar jaar met diezelfde Ullrich in de media wordt omgesprongen.

Goed, ik denk dat doping in de wielersport even oud als de sport zelve is. Hoewel het dus ook op mijn persoonlijke interesse voor de wielrennerij een negatieve invloed heeft, snap ook ik niet waarop dit thema nu zoveel groter is dan in het verleden en waarom inderdaad andere sporten vrijgewaard blijven van een dergelijk brede discussie.

Offline Houseman

 • Berichten: 522
  • Houseman's Stadions
Re: Cyclohoppen
« Reactie #11 Gepost op: okt 24, 2008, 15:39:36 »
Het lijkt erop dat de wielrennerij in haar ijver om er een schone sport van te maken haar doel voorbij is gestreefd. De felle jacht op doping en de voorsprong hierop t.o.v. andere sporten helpt de eigen sport juist om zeep.

Ik vergat nog te melden dat ik hier in Groningen de proloog van de Giro heb gezien, dat was ook een uniek evenement.

Offline Ici c est Paris

 • Berichten: 1352
 • Geslacht: Man
Re: Cyclohoppen
« Reactie #12 Gepost op: okt 24, 2008, 18:14:45 »
Vroeger volgde ik als klein ventje jarenlang de Ster van Zwolle, de 'openingsklassieker' van het Nederlandse wielerseizoen.

In het Olympisch Stadion in Amsterdam heb ik Tiemen Groen wereldkampioen zien worden en kan het jaartal niet terugvinden. Tijdens datzelfde evenement was Noppie Koch een der derny-rijders voor een ander achtervolgingsonderdeel.

Dat zou 1967 moeten zijn.

Offline Stadionhopper

 • winnaar WWS 2008
 • Berichten: 1400
 • Geslacht: Man
 • Beater verleeze dan dat ge 't noeit het gehad.
  • Stadionhopper
Re: Cyclohoppen
« Reactie #13 Gepost op: okt 24, 2008, 18:29:24 »
Ook ik volg het wielrennen. Doping of geen doping ik kijk elk jaar gewoon weer naar de Tour de France. Eddy Merckx gebruikte vroeger ook doping dus de sport is niet veranderd, alleen de jacht op de "zondaars" is veranderd.

Ben zelf bij de proloog van de Tour de France 1996 in 's-Hertogenbosch geweest en enkele keren bij de Ronde van Boxmeer ook wel bekend als "Daags na de Tour". Een keer ben ik bij de aankomst in de Ronde van Nederland in Venlo geweest.
« Laatst bewerkt op: okt 24, 2008, 18:39:14 door Dennis1981 »
Laatste nieuwe ground: Sportpark De Heikant, Groesbeek

www.facebook.com/stadionhopper
twitter.com/stadionhopper

Offline Gerrit-Jan

 • Berichten: 215
 • Geslacht: Man
  • Stadionfoto
Re: Cyclohoppen
« Reactie #14 Gepost op: okt 24, 2008, 22:23:50 »
Ik ben zeer zeker een wielerliefhebber, volg de Tour de France ieder jaar op de voet. Van de vlakke etappes kijk ik eigenlijk alleen de laatste 10 kilometer, omdat het toch vaak uitdraait op een massasprint. De bergetappes daarentegen kijk ik van begin tot eind. Heb eens in de zomervakantie met mijn ouders aan de voet van de Alpe d'Huez op een camping gestaan, en ben er toen ook zelf tegenop gefietst. Helaas kwam de tour toen niet langs de Alpe d'Huez. Wel heb ik een keer op de Plateau de Beille gestaan, echt fantastisch om dat tourcircus eens van zo dichtbij mee te maken. Vind het trouwens geweldig dat Armstrong de komende editie weer mee gaat doen, en ik ben ervan overtuigd dat hij de tour voor de achtste keer gaat winnen. Verder ben ik erg benieuwd hoe Robert Gesink het zal gaan doen. Gezien zijn prestaties van afgelopen seizoen (4e dauphine libere, 7e vuelta, 10e os, 10e wk), lijkt het erop dat we eindelijk weer eens een Nederlander hebben die met de besten mee kan doen.

Zelf fiets ik in de zomer ook zo nu en dan een stukje om mn conditie een beetje op peil te houden. Vaak ga ik dan over de Holterberg, die ligt tussen Nijverdal en Holten en heeft stukken met een stijgingspercentage van 10%, een aanrader voor de fietsliefhebber. Vorige zomer kwam ik Bram Tankink 's avonds nog tegen op een terras hier in Enschede, na enkele biertjes gedronken te hebben ben ik maar s op hem afgestapt en heb een praatje met hem gemaakt. Echt een hele relaxte gast, dus sindsdien ben ik fan van Tankink. Een echte topper is het natuurlijk niet, maar wel een zeer verdienstelijke knecht.

Het mooie van wielrennen vind ik dat het veel meer is dan op een fiets zitten en maar kijken wie er als eerste over de finish komt (net zoals voetbal veel meer is dan 22 spelers die dom achter een bal aan rennen). De heroiek, de eigen belangen, de teambelangen, armstrong die de hele dag doet alsof hij een slechte dag heeft en Ullrich die daardoor z'n hele team opoffert, het afzetten van een sprinter in een overvol peloton, kasseienstroken, etc. Veel van deze dingen komen heel mooi terug in het boek 'de renner' van tim krabbe, wat ik met veel plezier gelezen heb.