Auteur Topic: Honkbal hoofdklasse 2008-2009  (gelezen 25698 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Joost

  • Berichten: 8534
Re: Honkbal hoofdklasse 2008-2009
« Reactie #15 Gepost op: jan 04, 2010, 18:54:51 »
Late reactie:

Handbal! Gemeente Emmen heeft 3 Eredivisieclubs (E&O Heren en Dames en Hurry Up uit Zwartemeer) en ook in Limburg spelen een paar Eredivisieclubs.
Hockey wordt ook in Groningen op hoofdklasseniveau gespeeld. Volleybal is ook redelijk verdeeld over Nederland dacht ik.

Dat valt ook wel reuze mee, met echt landelijk verspreid vind ik dat de clubs echt van overal uit het land komen. Handbalteams komen uit Emmen, Midden-Limburg, Den Haag, rond Utrecht en Waalwijk. Geen ploegen uit Twente, Gelderland, de rest van Brabant en Zuid-Holland en Friesland.

Hockey spelen ze alleen in de randstad, brabant en Groningen op niveau. Volleybal alleen in het oosten, Rotterdam en Amstelveen.

Gek eigenlijk dat er in eigenlijk geen enkele sport een eredivisieploeg uit Zeeland komt.

Offline hgrm

  • floodlight-fetisjist
  • Administrator
  • Berichten: 4650
  • Geslacht: Man
Re: Honkbal hoofdklasse 2008-2009
« Reactie #16 Gepost op: jan 04, 2010, 20:20:00 »
Bijna alle sporten behalve voetbal kennen een vrij kleine hoogste klasse, soms 12, soms zelfs maar 8 clubs. Met zo'n klein aantal is het lastig om te spreken over een goede of slechte verdeling over het land. Je zou op zijn minst de tweede hoogste divisie er bij moeten nemen om conclusies te trekken.

Daarnaast: Nederland heeft maar één A-sport en dat is voetbal. Zeker de andere teamsporten zitten toch min of meer in de marge. Dus als er in een stad of streek draagvlak is voor een topclub in een bepaalde sport, dan is er meestal geen draagvlak meer om ook een andere sport op hoog niveau te spelen.

Met andere woorden: In Groningen gaat al het geld dat niet naar de FC gaat, naar de basketballclub. Dus is er voor andere sporten weinig meer te halen.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen