Overigen > Overige sporten

Futsal

(1/4) > >>

TeeZee:
Wie volgen hier het futsal (zaalvoetbal) of zijn wel eens wezen kijken bij een wedstrijd (op ander niveau dan dat van het lokale café)? Van hgrm weet ik het zeker (heeft zelfs tijdelijk in het tweede van een eredivisie futsalclub gespeeld heb ik uit betrouwbare bron), wellicht kan hij er meer over vertellen. Zelf ben ik ook enkele malen bij ZVV Hilversum wezen kijken, waar je jarenlang in de rust ovenhandschoenen van Heineken en een varkensrollade van de plaatselijke slager kon winnen met de loterij. Één keer zag ik de organisator van die loterij zijn eigen prijs winnen, kostelijk.

Rinus A.:
Hier in Beverwijk hebben we FC BLOK/Carillon Boys. Vroeger al periodes dat ze op het hoogste niveau meededen, maar nu toch erg verrassend opgeklommen naar de vaderlandse top. Waar het ooit begon als vriendenteam uit Café Carillon, begint het nu allemaal toch wel serieus te worden. Zijn zelfs al op zoeken naar een manager aangezien het allemaal serieus wordt, met straks europese tripjes en dergelijke.

Ben er eenmaal wezen kijken, erg genoten van de telefooncelvoetballer Jermaine Vanenburg. Ex-Telstar, net als hun huidige ster, eric de Jongh.

TeeZee:

--- Citaat van: Rinus A. op feb 02, 2008, 01:20:03 ---telefooncelvoetballer Jermaine Vanenburg

--- Einde van citaat ---
Je wist natuurlijk toen je dat schreef dat er iemand zou gaan vragen wat een telefooncelvoetballer is. Is dat een speler die in de kleine ruimte erg goed is? Spelen de Carillon Boys in dezelfde poule als ZVV Hilversum?

Het schiet me trouwens tebinnen dat ik ook ooit ben wezen kijken bij Trimeur en de Rotterdamse doorstart daarvan (Weststars? Speelden naast de Kuip) en De Hommel.

hgrm:
Ja, Hilversum speelt in dezelfde poule als Blok. Hilversum staat nu tweede achter Blok en we hebben Blok in Beverwijk een helft lang naar alle kanten zoekgespeeld. Maar uiteindelijk scoorden zij wel en wij niet genoeg...
Eric de Jongh, Said el Morabiti en Jamal en Ghannouti, drie van de beste spelers van Blok, zijn hun topsportcarière begonnen in Hilversum. Eric is nog steeds all-time topscorer. Meer doelpunten dan gespeelde wedstrijden....

Vanenburg vind ik dus een non-voetballer eerste klasse. Alleen maar stilstaand voetbal, steeds hetzelfde truckje, geen discipline, altijd zeiken naar scheidsrechers. Een goeie verdediger die goed naar de bal kijkt en zich niet laat provoceren door Vanenburg, heeft geen kind aan 'm. Ik heb vaak genoeg gezien hoe een team met Vanenburg in de gelederen effectief met een man minder speelde.
Laat 'm dus maar lekker in die telefooncel zitten....

Rinus A.:
Het zal vast,

maar die avond heb ik van hem genoten, domineerde de gehele wedstrijd.

Volgend seizoen komt er één hoogste divisie, begreep ik, de Topklasse?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie