Overigen > Overige sporten

Honkbal

<< < (2/10) > >>

Han:
Ik volg het niet en lees dat er geen relatie zou zijn tussen Kinheim en Haarlem Nichols. Klopt dat?

Heb weleens De Vallei bezocht omdat het zo mooi gelegen is. Woonde toen om de hoek in Weesp.

Veder. What happened to OVVO?

http://www.baseball-fever.com/showthread.php?t=47991

hgrm:

--- Citaat van: Han op apr 13, 2008, 00:48:24 ---Ik volg het niet en lees dat er geen relatie zou zijn tussen Kinheim en Haarlem Nichols. Klopt dat?

--- Einde van citaat ---

Ja en nee.
Nicols speelde tot het faillisement in de jaren 90 in het Pim Mulier Stadion, waar ook de Haarlemse Honkbalweek gespeeld wordt. Daarna heeft Kinheim, dat altijd aan het Badmintonpad gespeeld heeft, het stadion als thuisbasis gekozen voor de wedstrijden van het eerste in de hoofdklasse. Inmiddels is men bezig om de hele club Kinheim bij het stadion te vestigen.--- Citaat ---Heb weleens De Vallei bezocht omdat het zo mooi gelegen is. Woonde toen om de hoek in Weesp.

--- Einde van citaat ---

De Vallei ligt er nog steeds prachtig bij. Een paar jaar geleden is de tribune flink opgeknapt. Die typische metalen tribunes met houten banken die je bij veel honkbalclubs ziet, zijn opgeruimd, evenals de stoeptegelterracing waar de diehards hun tuinstoel op konden zetten. Het is nu betonnen terracing met mooie blauwe klapzitjes. Het ziet er nu erg mooi uit en de sfeer is er ook op vooruit gegaan omdat alles wat compacter is geworden.


--- Citaat ---
Veder. What happened to OVVO?

http://www.baseball-fever.com/showthread.php?t=47991

--- Einde van citaat ---

Die bestaan nog steeds. Volgens mij spelen ze in de tweede klasse. Ze zijn niet meet hèt team van Amsterdam, zoals in de tijd van Urbanus. Dat is nu Pirates.

Joost:
Nederlands Honkbal speelt zich voornamelijk af in de Randstad. Hier in de buurt heb je alleen de 'Parkstad Tracks' maar das zo'n laag niveau dat ik niet sta te springen er eens een kijkje te nemen. Tijdens het WK enkele jaren terug heb ik de opening gezien in Rotterdam en ben ik tweemaal naar Eindhoven gegaan, erg leuke ervaringen.

Ik volg wel het Amerikaanse wat fanatieker hoewel het door andere afleidingen (werk) wat minder wordt. Vroeger kon ik altijd via de American Forces Radio luisteren naar live verslagen maar das nu helaas niet meer. Wel volg ik op zondagavond soms nog de NY Mets, mijn favoriete team. Shea Stadium gaat tegen de grond na dit seizoen en ik had er graag nog eens heengegaan maar dat zal er niet van komen. Vorig jaar werden de play-offs vergooid terwijl de Mets een straatlengte voorsprong hadden. De start dit seizoen is niet bijster goed.

hgrm:
Wat betreft de topsport heb je gelijk. Vijf ploegen uit Noord Holland (Kinheim, Amsterdam, RCH, Pioniers en HCAW) en drie uit Zuid Holland (Sparta/Feyenoord, Neptunus, ADO). Twins en PSV uit Brabant hebben er een tijdje bij gezeten en kommen wel weer een keer terug, net als Almere.  Volgens mij zijn er ook nog een paar ploegen uit de grensstreek die in de Belgische competitie meespelen.

Wat breedtesport betreft, is honk- en softball wel degelijk ook buiten de Randstad populair. Zelf speel ik recreantensoftball. We spelen geregeld tegen teams uit vooral het Oosten en Noorden van het land, maar ook in het Zuiden zitten enkele grotere clubs. Het zou geen slecht idee zijn ook de Hoofdklasse wat meer in die richting uit te breiden. Momenteel wordt er een driedubbele competitie met 6 teams gespeeld (3 maal uit, drie maal thuis tegen elk team). Het lijkt me uiteindelijk voor de sport een goede zaak om eens te gaan denken aan een dubbele competitie met 12 teams. Het niveau zal misschien een paar jaar wat dalen, maar uiteindelijk zal de sport er van profiteren.

Joost:
Als de Mets vanavond winnen schrijven ze historie. De Phillies, Giants en Rockies werden al driemaal aan de kant gezet en de overwinning op de Reds gisteren betekende de tiende zege op rij. 11 is het clubrecord dat reeds viermaal eerder werd behaald. Een 12de zege zat er nooit in.

Het seizoen werd helaas matig gestart en ik had 15 wedstrijden geleden de hoop op een post-season eigenlijk al opgegeven en nu zijn ze koploper in de NL East.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie