Auteur Topic: Michel Platini  (gelezen 4918 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Han

  • Berichten: 2070
Michel Platini
« Gepost op: nov 29, 2007, 23:15:39 »
Ooit hield Michel Platini in Brussel een beker omhoog die besmeurd zou zijn met bloed. Zijn handen kleefden eraan. Zijn criticasters verwijten hem nu nóg van voorkennis waar ik graag het voordeel van de twijfel en onwetendheid gun.

Als het om onwetendheid gaat doet Michel Platini redelijk zijn best om die twijfel met zijn uitspraken weg te nemen. Zo oreerde hij onlangs:

Citaat van: Michel Platini
dat de aanwezigheid van kinderen in Italiaanse stadions een zalvende werking zou hebben op de 'veiligheid'.

Ik heb niet de indruk dat Platini enige nota heeft van de strijdwijze aldaar.

Citaat van: Michel Platini
Ik hou van het Engelse voetbal en geniet van de passie die de fans uitstralen. Maar ik kan me niet vinden in een eventuele aanstelling van een buitenlandse bondscoach", sloot Platini zijn pleidooi voor een Engelsman af.

Platini weet helemaal geen ene reet van de bestaande verhoudingen. Engelse coaches zijn beperkte inteeltsukkels zonder enig tactisch benul. Ik ken geen een enkele Engelse coach die in technisch en tactisch opzicht een wezenlijke en innovatieve bijdrage van enige betekenis heeft weten bij te dragen aan 'modern football'.

Ik vermoed dat Platini niet bovenmatig intelligent is en dan druk ik mij diplomatiek uit.


Strangely Devoted or Mentally Disturbed

Offline Gert

  • Berichten: 197
  • Geslacht: Man
  • Ray Wilson, the forgotten hero
    • The Ray Wilson project
Re: Michel Platini
« Reactie #1 Gepost op: dec 01, 2007, 09:40:20 »
De zeer recente geschiedenis ontkracht Platini's woorden over de Engelse bondscoaches zeer overtuigend.
Maar ja, (ex-)voetballers zijn grosso modo niet de intelligentsten en als ze zich dan met alle geweld in de bobo-scene willen gaan begeven, krijg je dit soort toestanden.

Offline TeeZee

  • Berichten: 3481
  • Geslacht: Man
    • GroundhoppersNet
Re: Michel Platini
« Reactie #2 Gepost op: dec 03, 2007, 10:11:45 »
Michel Platini bevindt zich in een wereld waarin je absoluut niet vrij kunt spreken. Om het algemener te trekken is het te veronderstellen dat de ware betekenis van democratie (althans in de westerse samenleving) al heel lang geleden anders geworden is. In het voetbal gaat veel geld om en dat is de voedingsbodem voor waar het uiteindelijk om gaat: macht en aanzien.

Ergo: van de meeste voetbalbestuurders (en ook voetballers/trainers) hoef je geen zinnige teksten te verwachten. Zolang er dan ook nog eens heel veel dom klap- en koopvee is dat kwijlend achter een of meerdere clubs cq voetballers aanloopt, zal voetbal ook niet zo gek veel raakvlakken blijven hebben met het fenomeen sport. Het is grotendeels voorgekookt, zeker ook de teksten van de mensen die er een rol in spelen.