Groundhopping > Overige landen

Denemarken

(1/6) > >>

Sebastiaan_W:
Hier een link naar een Deense stadion site:
http://www.stadions.dk/

Hugo:
zondag 1 augustus 2010
Randers 0 - 2 Nordsjælland
Essex Park, Tilskuertal; 4.842
Voor de keuze van de vakantiebestemming lieten wij ons ook dit jaar weer leiden door de vakantiewijzer. We kwamen uit bij Denemarken, daar werd uiteraard Legoland bezocht een ook een bezoek aan een voetbalstadion mocht niet ontbreken. In de buurt van de camping kon ik kiezen uit twee wedstrijden op de zondagmiddag. Randers - Nordsjælland om 14:00 uur en Silkeborg - Lyngby waar de aftrap om 16:00 uur was. Van zowel Randers als Silkeborg had ik nog nooit gehoord maar na even vluchtig googelen was duidelijk dat Randers het leukste stadion heeft. Randers werd vlot bereikt en na de afslag kwam het stadion al snel in beeld.

Het was de derde wedstrijd van het Deense seizoen. Het spelniveau viel mij niet tegen, het tempo lag hoog en er werd aanvallend gespeeld. Randers begon goed maar was slordig. Een aantal kansen werd vakkundig verprutst en vaak werd de moeilijkste oplossing gekozen. Nordsjælland profiteerde dankbaar en gooide met het tweede doelpunt vlak voor rust de wedstrijd al vroegtijdig in het slot. Randers probeerde het nog wel in de tweede helft maar de overtuiging ontbrak.

De toegangsprijs was 120 Kronen, een slordige € 18,-.  Dan moest je nog wel kiezen tussen een kaartje voor de staantribune of zitten. Later bleek dat je overal kan gaan staan of zitten. Typerend voor de relaxte sfeer rond de wedstrijd. Het handjevol aanwezig fans van Nordsjælland zaten dan ook tussen de thuisfans op de hoofdtribune. De catering was wel strak georganiseerd. Er waren veel verkooppunten waar bier, cola, chips, worst en dergelijke ruim voor handen waren. Met de worst plus brood, bij ons bekend als hot-dog, hebben we het nationale voedsel van Denemarken te pakken. Overal kom je ze tegen. Zo heeft elk tankstation een bakplaat waar de worsten liggen te pruttelen, de broodjes worden ter plaatse afgebakken en een scheut ketchup maakt het compleet.

Ook in Randers is een mascotte present. Een lui paard zonder een symphatieke uitstraling. In plaats van kinderen te entertainen stond hij de meeste tijd met een steward te kletsen. Toen hij eindelijk uitgepraat was betrapte ik hem erop dat hij een jongetje aan het bang maken was. Even later gerechtigheid toen een ander jongetje aan zijn staart trok. Het was wel typerend voor het niveau van de tweede helft dat mijn aandacht uitging naar het gedrag van de mascotte. Maar ook die saaie tweede helft kwam tot een einde en zo ook mijn debuut in Denemarken. Een nieuw land bezoeken is altijd leuk en zo ook Denemarken. Na de wedstrijd nog even tanken, boodschappen halen bij de supermarkt en toen kon het weer richting camping waar het zwembad weer wachtte.


Rare naam van stadion.

Leuke dubbeldekker achter het doel.

Even uitpuffen tijdens wedstrijd.

Goed uitzicht achter het doel.

Hoofdtribune met kantine achter glas.

De lekkere worst met ketchup.

Overzicht Essex Park.

Lange zijde.

De nare mascotte maakt onschuldig jongetje bang.

Gedrang voor het doel van Nordsjælland.

Joost:

--- Citaat van: Hugo op aug 08, 2010, 23:34:40 ---
De nare mascotte maakt onschuldig jongetje bang.
--- Einde van citaat ---

Geweldige foto!

Je hebt zo ongeveer al mijn ideeen over het Deense (of Scandinavische) voetbal bevestigd. Relaxed publiek, leuk stadionnetje en strakke organisatie.

Bossche Bol:

--- Citaat van: Breda op jun 06, 2011, 16:27:35 ---Wanneer begint in Denemarken het seizoen 2011/'12 in de hoogste vier divisies? Ik kan op internet geen data vinden.

--- Einde van citaat ---
De 4e Divisie kan ik ook niet vinden.
Superligaen begint op 17 juli, 1. Division op 14 augustus, de 2. Division op 7 augustus.

http://www.dbu.dk/turneringer_og_resultater/love_og_regler/ovrige/~/media/Files/DBU_Broendby/turneringer/Datoplan/Datoplan%20%20Super1div2div%20efterr%202011%2020.pdf

Jeje:
Wat mensen uit mn klas zijn bezig een examenreis te regelen. Bestemming is Kopenhagen, we gaan rond Februari dus als het goed is is de competitie dan nog aan de gang volgens mij. Iemand nog tips? Ik dacht zelf aan Kopenhagen, Odense en misschien nog een bezoekje bij Malmo.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie