Groundhopping > Nederland

FC Wageningen (r.i.p.)

(1/3) > >>

Lek11:
Vandaag een bezoekje gebracht aan De Wageningse Berg. Het verlaten stadion sinds F.C. Wageningen in 1992 failliet is gegaan. Er zijn al wat foto's geplaatst van De Wageningse Berg in een ander topic maar hier nogmaals een serie foto's.De hoofdtribune
De prachtige staantribune


Vak B


De korte zijde
De spelerstunnel


Het bankje


De toilet


Het scorebord

Laurens Jobse:
Blijft een mooie verschijning midden in de bossen. jammer dat de hekken weggehaald zijn.

mijn foto's van een tijdje geleden:AthleticHolanda:

--- Citaat van: hoofdklasse.org ---ZAT B - Job van Schuppen heeft verregaande ideeën wat betreft het sportbeleid in Veenendaal. In de Veenendaalse krant laat hij optekenen wel iets te zien in een fusie tussen DOVO en GVVV. De huidige koersdirecteur van de wielerklassieker Dutch Food Valley Classic (voorheen Veenendaal-Veenendaal geheten) kreeg afgelopen week twee onderscheidingen. Allereerst ontving hij de Erepenning van Veenendaal en afgelopen zaterdag werd hij op het Veenendaalse Sportgala, waar hij zelf voorzitter van is, gekroond tot Sportlid van verdienste.

"Als ik naar het voetbal in Veenendaal kijk, zie ik twee hoofdklassers die mee moeten naar de topklasse. Dat lukt nu al niet geweldig, weinig mooi voetbal en steeds minder publiek. In de toekomst zie ik dit niet beter gaan", spreekt Van Schuppen zijn bezorgdheid uit. Als mogelijke oplossing zegt hij: "Het klinkt misschien radicaal en de bereidheid zal nu miniem zijn, maar waarom geen fusie tussen GVVV en DOVO en dan samen naar de topklasse. Dan krijg je één grote voetbalclub met wellicht De Merino`s en VRC als kweekvijver."

"Verder kan ook Bennekom daar misschien een rol in spelen. De businessclubs slaan de handen ineen en de nieuwe topklasseploeg neemt haar intrek in het stadion op de Wageningse Berg. Hier zal dan nog een grote verbouwing moeten komen, uit te voeren in samenwerking met de politiek en het bedrijfsleven. Ze moeten regionaler gaan denken", denkt Van Schuppen.
--- Einde van citaat ---

hgrm:
Moeten we dat serieus nemen of valt het onder de categorie 'luchtfietsen'. DOVO en GVVV fuseren....daar kan ik me weinig bij voorstellen. Zeker niet nu net bekend is geworden dat mijn oud-collega Erik Assink volgend jaar bij GVVV de scepter zwaait. Zo'n zwaargewicht neemt men niet nu al in dienst als er een fusie zit aan te komen.

Hielke:
Het is een zonnige woensdag in juni en ik heb verplichtingen in Oss. Die hebben niets met voetbal te maken, overigens. Op de terugweg kan ik het niet laten. In plaats van de snelste weg naar huis, rijd ik via Arnhem. Langs Wageningen.

Ik draai de snelweg af. Bovenop de berg kijken vier statige lichtmasten uit over de bomen en de stad. Ik zie ze liggen en trap het gaspedaal onbewust iets dieper in, merk ik aan de kilometerteller. Van dichtbij is het stadion verdwenen. De bomen verbergen het.

De Wageningse Berg heeft een open hek. Een toegangspoort naar een openluchtmuseum. In mijn eentje snuif ik de voetballucht op, terwijl de vogels fluiten. Ik zie door de tand des tijds weggehapte stoeltjes en onkruidstaantribunes, brandnetels en een braamtak in de dug-out. Het beton van de staantribune wiebelt.

Terug bij de auto kijk ik op mijn horloge. Hoe lang heb ik rondgelopen? Een half uur? Een uur? Anderhalf uur? Geen idee. Ach, wat doet het toe in een stadion waar de tijd stilstaat.Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie