Auteur Topic: La Louviere houdt op te bestaan  (gelezen 2532 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dennis-V

  • Gast
La Louviere houdt op te bestaan
« Gepost op: apr 24, 2009, 13:23:02 »
Wil je LaLou nog zien spelen, bezoek dan het stadion Tivoli nog spoedig want de club bestaat na dit seizoen niet meer. De website is al uit de lucht.

Onderstaand stukje van FC Update.nl

La Louvière, dat in 2003 nog het Belgische bekertoernooi won, houdt na dit seizoen op te bestaan. De club is wegens financiële problemen op sterven na dood.

"We lagen op intensive care en krijgen ondertussen de palliatieve zorgen toegediend. En iedereen weet dat daarop de dood volgt", zegt vicevoorzitter Olivier Michel in La Dernère Heure. De spelers hebben de club unaniem laten weten dat ze het seizoen gratis afmaken. Eind juni zal vermoedelijk de stekker uit de club getrokken worden.

La Louvière speelde in 2005 nog op het hoogste niveau, maar werd daarna wegens betrokkenheid bij een gokschandaal teruggezet naar de derde klasse. Momenteel staat de ploeg in deze derde klasse op een bescheiden veertiende positie.


Offline Kikeau

  • Berichten: 22
Re: La Louviere houdt op te bestaan
« Reactie #1 Gepost op: apr 24, 2009, 15:56:40 »
Het Tivoli-stadion zal wel blijven bestaan denk ik, het is eigendom van de gemeente La Louviere en URS Du Centre speelt er zijn matchen, en hun stadion voldoet op dit moment niet aan de eisen van 3de klassevoetbal. In maart ben ik trouwens nog 2 weken na elkaar naar Tivoli geweest als bezoekende supporter van Eendracht Aalst.

Als supporter van Aalst (een andere 3de klasser) vind ik het feitelijk wel spijtig dat de enige andere club met wat (fanatieke) supporters nu verdwijnt uit de competitie. Als RC Mechelen of Rupel Boom volgend jaar niet in de A-reeks zitten zal het volgend seizoen maar saai zijn in het bezoekersvak in Aalst want de andere clubs brengen gemiddeld 10 a 50 toeschouwers mee, zelfs bij toekomstig kampioen Wetteren, wat maar 15 km van Aalst gelegen is.

Maar anderzijds, als je al jaren met grote schulden zit (ze hebben meermaals licentieproblemen gehad toen ze nog in 1ste klasse zaten!) is het normaal dat er ooit eens een einde aan komt. Aalst is zelf in vereffening gegaan 8 jaar geleden, en het komt hard aan als supporter, maar aan wanbeleid in het verleden is nog weinig te veranderen. Het zal waarschijnlijk wel hard aankomen voor de supporters van La Lou. In 2003 nog Europees voetbal en 7 jaar later 4de provinciale...

Offline Kikeau

  • Berichten: 22
Re: La Louviere houdt op te bestaan
« Reactie #2 Gepost op: apr 25, 2009, 16:14:31 »
De club zal worden 'heropgericht'?

Men zal waarschijnlijk herbeginnen met een nieuw stamnummer in de 4de provinciale van Henegouwen.

Offline hgrm

  • floodlight-fetisjist
  • Administrator
  • Berichten: 4641
  • Geslacht: Man
Re: La Louviere houdt op te bestaan
« Reactie #3 Gepost op: mei 29, 2009, 09:54:20 »
Op walfoot.com lees ik dat er een fusie in de maak is tussen Couillet (matricule 94, momenteel in 4e klasse) en La Louvière (matricule 93, momenteel in 3e klasse). De club zou op Tivoli blijven/gaan spelen en het matricule van Couillet overnemen terwijl het matricule van La Louvière inclusief schuldenlast wordt begraven. Dit betekent wel dat de club in de 4e klasse zal moeten gaan uitkomen.
Met het verdwijnen van een club zal Peruwelz in vierde blijven.
Laatste nieuwe stadion (516): De Groote Wielen - Rosmalen

Offline Joost

  • Berichten: 8515
Re: La Louviere houdt op te bestaan
« Reactie #4 Gepost op: mei 29, 2009, 12:41:10 »
Met het verdwijnen van een club zal Peruwelz in vierde blijven.

Nee. de verliezers van de eindronde hebben gisteren een halve finale gespeeld. Peruwelz won en Bertix verloeg Hamoir. Bertrix en Peruwelz spelen nu voor het open plekje in 3de.